SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

LIIGA / Artikkeli
SaiPa on kerännyt pisteitä tasaisesti.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta.

SaiPa ML 3,00

SaiPan taktiikka vieraspeleihin on tullut jo kaikille tutuiksi. Pyrkimyksenä on tappaa hurmosta tiiviillä trap-pelaamisella sekä keskustan tukkimisella, mikä on onnistunut kiitettävästi. Riistot keskialueella avaavat mahdollisuuksia iskeä organisoimatonta puolustusta vastaan, jolloin maalinteon todennäköisyys on korkeampi.

Tällä osa-alueella turkulaisilla onkin ollut vaikeampaa. Avoimien ovien peleistä turkulaiset ovat keränneet runsaasti pisteitä kärkiyksilöidensä kiitettävän vastuunkannon johdolla, mutta lihamuurin murtaminen on ollut haastavampaa.

Voittojen vuoksi kasvanut itseluottamus nuoressa sputnik-ryhmässä on tällä hetkellä korkealla tasolla. Topi Nättinen tekee jatkuvasti taikojaan ylivoimapelissä, jonka tärkeyttä ei sovi vähätellä Turussakaan. 

Avauserästä selviäminen ilman takaiskuja olisikin jo puolikas voitto vierasjoukkueelle. Tämä rakentaisi todellisen yllätysmahdollisuuden Turun lauantai-iltaan. Näillä askelmerkeillä pisteet Turusta torstaina haki KooKoo, joten miksi SaiPa ei pystyisi samaan?

HIFK 2,25

Avauspelinsä kanssa vaikeroinut HIFK on esittänyt varsin ailahtelevia otteita. Pelinvirtausta hallitessaan joukueen potentiaali on korkea taitavien yksilöiden johdosta, jotka pääsevät tekemään taikojaan hyökkäysalueella.

Esimerkiksi Patrik Carlssonin piristyneet otteet ovat iso asia helsinkiläisille. Miro Heiskasen poissaolo on heijastunut joukkueen pelaamiseen, mutta sitä paikkaavat esimerkiksi tasoaan nostaneet Oliwer Kaski ja Elias Ulander.

Sportin pelaaminen perustuu liiaksi asti karvalakkimaiseen malliin: maalivahtipeli on loistavaa ja ylivoima tehokasta. Vaasalaisten materiaali ja pelitapa ei tue tätä ideologiaa pitkässä juoksussa. Jonathan Iilahden paraatiesitykset viikon kahdessa vierasottelussa eivät ole jatkuva trendi.

Juuri näillä elementeillä Sport haki tiistaina pisteen Helsingistä. Tuoreet opit kallistavat vaakakuppia HIFK:n suuntaan, jonka pelillinen kivijalka sekä materiaali ovat vaasalaisia edellä. Rohkealle pelaajalle myös tasoitusvedot maistuvat, mutta kysymysmerkit HIFK:n yllä tekevät tavallisesta voitosta kannattavamman vaihtoehdon.

Kärpät -2, 2,75

Kärpät tulee tunnetusti otteluiden alkuihin kovaa haluten ottelun hallinnan heti itselleen. Onnistumisten tullessa vaakakuppi ei lopullisesti kallistu oululaisille HPK:n kasvaneen itseluottamuksen vuoksi, mutta Kärppien hanat aukeavat.

Tähän ollaan totuttu myös viime kierroksilla. Kaksi ketjua tekevät tulosta tasaisesti, mitä taustavoimat komppaavat. Mikael Ruohomaan ketjun taustalla eritoten Ville Leskinen on nostamassa itseään kohti isompia liigoja.

Vahvuudet isäntäjoukkueen leirissä liittyvätkin juuri pelinopeuteen. Suunta kääntyy nopeasti ja pakka pysyy eheänä kentän molemmissa päädyissä. Tämä antaa tukevan kivijalan illasta toiseen, mikä onkin muodostanut Kärpille viiden ottelun voittoputken.

Aiemmat kohtaamiset HPK:n kanssa ovat olleet tiukempia, mutta nyt rävähtää kovemmin. Kärpät hyödyntää HPK:n vaikeudet eritoten suorien hyökkäysten puolustamisessa. Hämeenlinnalaisten päänahka JYPiltä tuli huonosti latautunutta joukkuetta vastaan, mutta samaa ei ole nähtävillä sarjajohtajaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle