TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

SaiPan välitodistukset: Raulla selässään joukkue, McIntyrellä apina

LIIGA / Artikkeli
Chad Rau johtaa Liigan maalipörssiä kuudellatoista maalilla.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPan alkukauden esitykset ovat jo tuttua kauraa lappeenrantalaisyleisölle muutaman vuoden ajalta. Alkukauden hurmiosta selvittyään tulevat marraskuun pimeät illat, jolloin joukkueen esitykset alkavat vaihtelemaan rajustikin. Positiivista kuitenkin on, että joukkueesta on löytynyt niin uusia kuin vanhojakin pelaajia, jotka ovat yllättäneet täydellisesti.

Maalivahdit

4
Jussi Markkanen
Veteraanivahti on jälleen kerran toiminut SaiPan tukena ja turvana. Erinomaisen alkukauden jälkeen Markkasen taakse alkoi kuitenkin mennä yllättävänkin helppoja maaleja. Tästäkin huolimatta Markkanen on jatkanut tasaisen varmaa suorittamista ja tulee pitämään ykkösmaalivahdin statuksestaan tiukasti kiinni kevääseen saakka.
2,5
Jani Nieminen
Paluun SaiPaan tehneen Niemisen alkukausi on ollut vaikea. Peliaikaa Markkasen takana ei ole tullut ja se on vaikeuttanut Niemisen pelirytmiin pääsemistä. Tämä taas on johtanut siihen, etteivät kiekot ole tarttuneet entiseen malliin. Niemisen olisikin syytä parantaa 86,5 valahtanutta torjuntaprosenttiaan, jos mies odottaa SaiPan käyttävän kahden vuoden optionsa häneen.

Puolustajat

3
Simon Backman
Terrierimäiseksi puolustajaksi nimetty Backman on hoitanut oman ruutunsa mallikkaasti. Puolustuspelissään suuria virheitä hyvin välttelevä Backman ei ole nopeimpia pelaajia luistimilla, mutta paikkaa puutettaan hyvällä sijoittumisella ja pelinluvulla.
3,5
Brett Carson
Kanadalaispuolustajasta odotettiin SaiPan maalinedustalle todellista isäntää, mutta sellaisesta ei ole nähty viitteitä. Sen sijaan Carson on osoittaunut erinomaiseksi puolustavaksi puolustajaksi, joka ei pelkää käyttää kokoaan hyväksi.
3
Lasse Lappalainen
Verrattuna viime kauteen kaukalossa on ollut täysin erilainen Lappalainen. Kokemuksen puutteesta ensimmäisellä kaudellaan kärsinyt Lappalainen on saanut suurempaa vastuuta ja se on näkynyt jäällä.
3,5
Johan Larsson
Pimennossa suurimman osan alkukaudesta ollut Larsson on täyttänyt ruutunsa erinomaisesti. Ajoittain kiekollisena ruotsalainen on ollut vaikeuksissa, mutta +8 joukkueen sisäisessä plus-miinus-tilastossa kertoo omaa kieltään Larssonin onnistumisesta.
4
Sam Lofquist
Hurjalaukauksinen Lofquist on ollut se pelote, mitä SaiPan ylivoima onkin kaivannut. Erinomaisesti kahteen suuntaan pelaava amerikkalaispuolustaja aiheuttaa kuitenkin innokkaalla hyökkäämisellään välillä sydämen tykytyksiä.
3
Kalle Maalahti
Maalahti on kehittynyt huimasti viimekaudesta. Onnistumiset ovatkin kasvattaneet Maalahden pelillistä itseluottamusta, mutta ajoittain tuo itseluottamus paistaa läpi turhankin voimakkaasti. On jo lähes tuplannut yhden kauden piste-ennätyksensä.
3
William Mäkinen
Armeijasta joulun alla päässyt Mäkinen on päässyt kahdeksassa ottelussa kaukaloon. Pääasiassa A-nuorten matkassa kulkeva Mäkinen on kuitenkin pelannut varmaa puolustuspelaamista, mistä osittain kertoo myös plusmerkkinen saldo plus-miinus-tilastossa
2,5
Simo-Pekka Riikola
Riikolan alkukausi on ollut vaikea. Parhaimmillaan yli 21 minuutin peliajalla pelannut Riikola on kärsinyt loukkaantumisista ja onkin ollut sivussa kaukalosta marraskuun lopusta saakka.
3,5
Per Savilahti-Nagander
Savilahti-Nagander saapui takaisin henkiseen kotiinsa puolentoista Luulaja-kauden jälkeen. Ruotsalaispuolustajalla kesti 2-3 ottelun verran päästä takaisin Liiga-vauhtiin, mutta on sen jälkeen ollut itse varmuus puolustuspäässä.

Hyökkääjät

3
Ville Hämäläinen
Duunariketjun keskushyökkääjä on tehnyt juuri sen, mitä häneltä on totuttukin näkemään. Vastustajan tuloskentällisten pimentämisestä, laukausten blokkaamista ja vastustajan ihon alle pääsemistä.
3
Tommi Jokinen
24 pistettä kahdella edelliskaudella nakuttanut Jokinen on kauden puolessavälissä - arvasit oikein, 24 pisteen vauhdissa. Aineksia olisi suurempaankin pistemäärään, mutta onnistumiset ovat kartelleet hyökkääjää. Pelkkiä tilastoja tuijottaen voisi hieman karrikoiden sanoa Jokisen onnistuvan kerran kuukaudessa.
2
Ville Järveläinen
Järveläisen kauden alku ei ole ollut ollenkaan sitä, mitä kauden aloittavat harjoitusottelut antoivat ymmärtää. Noin kolmanneksen kaudesta katsomossa viettänyt Järveläinen odottaa edelleen avautuisiko tomaattikastikepullon korkki jossain vaiheessa.
3,5
Matti Järvinen
Kakkosketjun keskellä pelaava Järvinen on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Upean ensimmäisen kauden SaiPassa pelannut Järvinen on vallannut itselleen paikan kakkosketjun keskeltä, eikä näköpiirissä ole uhkakuvia sen menettämisen suhteen.
3,5
Ville Koho
Joukkueen kapteeni ei ole pettänyt tälläkään kaudella. Roolissaan vastustajan tulosketjujen pimentämisessä Koho on onnistunut loistavasti, sillä miehet hänen ympärillään ovat kauden mittaan vaihtuneet, mutta Kohon johtama ketju on toiminut moitteetta lähes joka ottelussa.
3
Mikael Kuronen
Kurosen ura oli viime kauden jälkeen vedenjakajalla. Pienelle tai olemattomalle peliajalle viime kaudella jäänyt Ilves-kasvatti taistelee edelleen vakinaisesta paikastaan pelaavassa kokoonpanossa, mutta on vahvasti siinä kiinni. On kehittynyt SaiPassa, mutta parantamisen varaa on vielä paljon.
3
Tomi Leivo
Leivo hätyyttelee jo puolikkaan kauden kohdalla neljän vuoden takaista piste-ennätystään. Jo pitkään Leivon todellista läpimurtoa on odotettu ja loka-marraskuussa siitä ehdittiin jo elätellä toiveita. Toiveet eivät ainakaan vielä ole toteutuneet.
3,5
David McIntyre
Vielä lokakuun lopussa McIntyre oli tulikuuma. Marraskuun tauon jälkeen jäällä on kuitenkin luistellut hyökkääjä, jolla on selässään Etelä-Karjalan kokoinen apina. Kuvaavaa onkin, että kanadalaishyökkääjän edellisestä pelitilannemaalista on kulunut jo kuukausi.
3
Petteri Nokelainen
SaiPan high risk, high reward-hankinta loukkaantui kymmenen ottelun jälkeen. Kahdeksan tehopistettä pelattuihin otteluihin on todennäköisesti juuri sitä, mitä seurajohto Nokelaiselta odottikin. Palaa kaukaloon uudenvuoden jälkeen.
5
Chad Rau
Tuskin yksikään veikkasi Chad Raun johtavan liigan maalipörssiä joulutauolla. Huimaan vireeseen päässyt amerikkalainen on takonut käsittämättömät 16 maalia sarjan puolen välin tienoilla. Huomioitavaa on, että tehdyistä maaleista peräti 15 on taottu aloituspisteen yläkaaren ja maalin väliseltä alueelta.
3,5
Kim Strömberg
Moni ihmetteli Strömbergin hankintaa vielä kesällä, mutta viimeistään joulukuussa nekin soraäänet ovat vaienneet. Hyvin kahteen suuntaan pelaava Strömberg on saanut onnistumisia huolimatta siitä, että on pelannut suurimman osan kaudesta Ville Kohon ketjussa pimentäen vastustajan kärkiketjuja.
3
Ville Vainikainen
Pirteästi kauden aloittanut Vainikainen on varmistamassa itselleen paikkaa vakiokokoonpanosta. Paikkaa tulosketjuissa ei ole vielä kuitenkaan näköpiirissä, sillä miehellä on vielä paljon parannettavaa monellakin osa-alueella.
4
Sami Venäläinen
Alkukauden yksi positiivisimmista yllätyksistä. Pitkän uran Liigassa pelannut Venäläinen on näyttänyt itsestään aivan uuden puolen ja onkin lyönyt itsensä likoon kaukalossa aivan uudella tavalla. Raakaa työntekoa illasta toiseen tekevä Venäläinen onkin onnistumassa pisteidenkin valossa paremmin kuin vuosikausiin.
3
Valtteri Virkkunen
Ensimmäinen kokonainen kausi SaiPassa on muodotumassa Virkkusen osalta hyväksi. Pisteiden valossa Virkkunen on onnistunut tällä kaudella paremmin kuin koko Blues-uransa aikana, mutta vaihtokauppa vuosi sitten on tuonut Virkkusen pelaamiseen uutta intoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle