SaiPan A tasoitti voitot

Muut Sarjat / Artikkeli
Torstainen reilu tappio Turussa oli unohtunut totaalisesti SaiPan A-nuorten mielistä. Tänään kaukalossa nähtiin todella hyvin valmistautunut SaiPa.

Hyvää kiekkoa!

Tänään nähtiin Kisapuistossa ehkäpä parasta peliä kotijoukkueen osalta, mitä on nähty missään sarjatasolla tämän talven aikana. SaiPa oli luonut pelitaktiikkansa tiiviin puolustuksen ympärille ja taktiikka tuotti myös tulosta. TPS:n hyökkääjät riisuttiin kerta toisensa jälkeen aseista ja hyökkäykset valuivat kulmiin, jos edes pääsivät hyökkäysalueelle asti. SaiPan hyökkäykset sen sijaan vyöryivät läpi ottelun turkulaisten maalin tuntumaan. TPS puolustajat olivat läpi ottelun suurissa vaikeuksissa SaiPan hyvin taklanneiden ja karvanneiden hyökkääjien kanssa. Ehkä yllättäen suurimmissa vaikeuksissa oli paljon kehuttu Matti Tähkäpää, joka suorastaan alkoi pelkäämään kontaktitilanteita. Kovimmat "pommit" jakeli totutusti Joni Yli-Torkko, joka höysti taklauksiaan vielä mukavalla jutustelulla TPS pelureille. Tuskin on kauhean väärässä, jos väittää että kotijoukkue pelasi taktisesti täydellisen ottelun. Minimaalinen määrä virheitä, koko joukkueen uhrautuvaa pelaamista, paljon puhtaita taklauksia, siinä elementtejä joita tänään nähtiin SaiPan pelissä.

SaiPan joukkueesta ei oikeastaan erottunut yhtään yksittäistä pelaajaa, vaan koko joukkue pelasi upeasti. Parhaiten peliä pyöritti ykköskenttä Yli-Torkko-Hämäläinen-Somppi. Puolustuksesta parhaiten ja tyylikkäimmin pelasivat Harri Tikkanen ja lopussa yleisöäkin hauskuuttanut Antti Weckström.

TPS:n joukkueesta ei sen sijaan edukseen esiintynyt juuri kukaan ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän turkulaiset alkoivat yrittämään itsekseen, joukkuepelin unohtuessa täysin. Eniten vastuuta saanut ykköskenttä Sykkö-Metsäranta-Lehtisalo oli todella heikko, edes ylivoimalla ei ketju meinannut saada peliä pyörimään.

Vain kaksi maalia

Vaikka ottelu tarjosi vain kaksi maalia saivat kaikki 2133 Kisapuistoon tullutta katsojaa varmasti vastinetta rahoilleen sillä ottelu oli erittäin viihdyttävä. Tunnelman nousussa auttoi varmasti jo 48 sekunnin pelin jälkeen tullut SaiPan avausosuma. Maalin viimeisteli suorasta luistelusta rannelaukauksella Tuomas Vänttinen, jolle erinomaiset vapauttavat syötöt antoivat Teemu Somppi ja Juha Pursiainen. Seuraavaa maalia saatiinkin odottaa aina kolmanteen erään asti vaikka lähellä kyllä käytiin, mm. Harri Tikkanen kolautteli kerran maalikehikoita. Toisen SaiPan maalin rakensi SaiPan ykkönen, joka sai aikaseksi hyvän hässäkän TPS:n maalin tuntumaan ja lopulta Teemu Somppi nosti irtokiekon maalin perukoille.

SaiPan toisen maalin jälkeen TPS oli lyöty, joukkue alistui kohtaloonsa ja jatkoi puskemista SaiPan kivikovaan puolustukseen. Hyvin SaiPan puolustuksen kovuutta kuvaa se tosiasia, että Juha Kuokkasen viidestä päätöserän torjunnasta neljä tuli laukauksista jotka lähtivät siniviivan takaa.

Näin siis tänään, mutta pelit jatkuvat. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran huomenna Turussa ja silloin nähdään onko TPS keksinyt lääkkeet SaiPan puolustuksen murtamiseen. Huomenna Kupittaalla nähtäneen erittäin tiukka ottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle