SaiPan pelaaja-arvostelut 05-06

LIIGA / Artikkeli
Jatkoajan SaiPa-toimitus arvioi tässä jutussa yksittäisten pelaajien onnistumista viime kaudella ennakko-odotukset huomioon ottaen.

SaiPan kulunut kausi oli pelillisesti menestyksekkäin seitsemään vuoteen. Moni ennestään tuntematon pelaaja nousi parrasvaloihin ja sai uutta vauhtia uralleen. Epäonnistujia eteläkarjalaisten riveissä ei juurikaan ollut.

Maalivahdit

#31 Mikko Strömberg


Strömberg näytti olevansa hyvä liigavahti tositoimiin päästyään. Jäi kuitenkin lopulta Rob Zeppin varjoon luukunavaajaksi.

#72 Rob Zepp
ECHL:stä SaiPaan kauden kynnyksellä löydetty Zepp pelasi erinomaisen kauden ollen yksi lappeenrantalaisten menestyksen tärkeimmistä sineteistä. Torjui paljon eteensä, mutta SaiPan isokokoinen puolustus ennätti yleensä ensimmäisenä irtokiekkoihin. Piti useissa peleissä Sputnikit pisteiden syrjässä kiinni käytännössä yksin.

Puolustajat

#4 Jussi Timonen


Hoiti hyvin tonttinsa peruspuolustajana. Paransi kauden edetessä ja väläytteli ajoittain myös kiekollista osaamista.

#5 Harri Tikkanen


Täytemiehenä joukkueeseen lähtenyt Tikkanen nosti perustasoaan roimasti ja osoitti olevansa liigatason puolustaja. Pienikokoisena oli usein ongelmissa vääntötilanteissa, mutta pelasi pääasiassa suurikokoisen Kudrocin kanssa, mikä paikkasi voimavajetta. Paransi otteitaan pudotuspeleissä, mutta ailahteli kokonaisuutena edelleen turhan paljon.

#6 Olli MalmivaaraMalmivaara meni edelleen pelillisesti eteenpäin ja pelasi koko ajan joukkueelleen suurella sydämellä. Muodosti Kudrocin kanssa ”Twin towers” –kaksikon, joka pelasi myös paljon alivoimaa. Ylsi hyviin tehoihin myös hyökkäyspäässä; tasoitti muun muassa viidennen HIFK-puolivälieräottelun vain sekunteja ennen loppusummerin sointia!

#7 Mikko Palomäki


Myös liigan kovimpiin laukojiin lukeutuva Palomäki meni pelillisesti eteenpäin. Oli yleensä kentällä varsin näkymätön, mutta hoiti oman pään kunniallisesti. Ei käyttänyt isoa kokoaan täydellä potentiaalilla, vaan sai taklauspeliinsä uutta puhtia vasta pudotuspeleissä.

#25 Ossi-Petteri Grönholm


Grönholm kärsi syyskaudella lonkkavaivoista ja oli varsin ailahtelevainen. Täysin kuntouduttuaan saavutti kuitenkin hyvän tason ja nousi joukkueen tärkeimpien puolustajien joukkoon. OPG on fyysisesti kovaa luu ja tukee mielellään hyökkäyksiä - välillä vähän turhankin innokkaasti.

#26 Joni Tuominen

Pelasi pienessä roolissa ja oli usein ns. ”reservipuolustajana”. Pudotuspelien loukkaantumissuman aikana pääsi kuitenkin kokemaan tosipelien huumaa enemmän myös kentällä.

#30 Petri Kokko


Kokko oli jälleen tärkeä osa SaiPan ylivoimapeliä ja hyökkäysten avauksia, mutta oli ajoittain omassa päässä pahasti pulassa. Monivuotinen luottopuolustaja jätti SaiPan ja edustaa ensi kaudella Ruotsien Elitserienissä Timråta.

#33 Kristian KudrocJättiläismäinen slovakkipuolustaja pelasi itsensä täysillä lappeenrantalaisten sydämiin. Liikkui parimetriseksi pelaajaksi erinomaisesti ja pystyi fyysisen dominoinnin lisäksi nakuttamaan myös mukavan määrän pisteitä. Kärsi paljon liigan tuomarilinjasta ja istui jo runkosarjan aikana yli 200 jäähyminuuttia.

Hyökkääjät

#8 Ville KohoKoho jatkoi tutussa puolustavassa roolissaan arvokasta työtään joukkueen eteen. Hyvä aloittaja, joka teki paljon näkymätöntä työtä ja tappoi alivoimaa. Teki myös uuden piste-ennätyksensä ja tiputti TPS:n kesälomille jatkoaikaosumallaan.

#10 Antti PihlströmPihlström on erinomainen luistelija ja kova taklaaja pienestä koostaan huolimatta. Horjutti hyvin vastustajan peliä oikea-aikaisilla niiteillään. SaiPassa entistä suurempaan rooliin päästyään osoitti kykenevänsä myös kiekolliseen peliin ja takoi mukavasti yli kaksikymmentä tehopistettä. ”Pillulla” on erittäin tarkka ja kova rannelaukaus, jota kuitenkin välillä säästeli liikaa.

#11 Kimmo KoskenkorvaLiigan nopeimpiin luistelijoihin lukeutuva Koskenkorva muodosti SaiPan ykkösnyrkin Ville Viitaluoman ja Joonas Vihkon kanssa. Vikkelä ikitsemppari takoi ennätyspisteensä ja jatkaa Sputnikeissa myös ensi kaudella.

#12 Teemu Paakkarinen


Jatkoi kohtuullisen ansiokkaasti peliä rikkovassa roolissaan ja pelasi paljon alivoimaa. Kausi päättyi Robert Schnabelin taklaukseen HIFK-sarjan kolmannessa pelissä.

#16 Jaska Vilen

Viime kaudella Mestiksen maalipörssin voittaneelta Vileniltä odotettiin varmasti enemmän kuin mihin mies lopulta pystyi. Juuttui kolmos- ja neloskenttiin ja jäi välillä ylimääräiseksikin hyökkääjäksi. Kokeneena pelaajana paransi kuitenkin esityksiään huomattavasti pudotuspeleissä.

#18 Mika Skyttä

Kokeneen Skytän vauhti ei enää tuntunut riittävän liigakarkeloihin, mutta teki silti arvokasta työtä ns. ”jarrukentässä” Kohon ja Paakkarisen kanssa. Myös Skyttä paransi otteitaan tosipelien alettua.

#19 Tuomas Vänttinen


Vänttinen on todellinen mielialapelaaja. Silloin, kun pelaaminen kiinnostaa, Vänttinen voi olla helposti jopa kentän paras pelaaja, mutta valitettavasti usein näin ei ole. Tekniikkataituri vajosi runkosarjan lopun tienoilla täysin näkymättömiin, mutta oli pudotuspeleissä ehkä SaiPan paras pelaaja.

#21 Morten Ask


Askin kausi meni osittain pipariksi käsivamman takia, jota paranteli joulutauolle asti. Vauhtiin päästyään nosti kuitenkin koko ajan tasoaan ja pääsi suurempaan rooliin. Oli HIFK-sarjassa jo pelillisesti SaiPan ykkössentteri.

#23 Jarkko Immonen

Immosen kausi alkoi lupaavasti, mutta sitten iski selvästi väsymys. Fysiikka ei oikein vielä riittänyt, ja Immonen jäikin usein pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Väläytteli kuitenkin ajoittain potentiaaliaan ja erinomaista peliälyään.

#29 Peter Nylander


Kannattajat tuomitsivat Nylanderin täydeksi flopiksi jo heti kauden alussa. Kun ”Nylle” kuitenkin lopulta löysi paikkansa ykköskentän sijaan kolmos- ja nelosketjuista, alkoivat otteetkin parantua kauden loppua kohti. Ei missään nimessä ollut mikään ratkaisija, mutta hoiti lopulta hyvin tehtävänsä alempien kenttien karvaajana.

#32 Eetu Holma

Kesken kauden HIFK:sta saapunut Holma hiipui selvästi kauden edetessä. Parhaimmillaan näytti kuitenkin, että potentiaalia on ja että kädet käyvät isokokoisellakin miehellä tarvittaessa hyvään tahtiin. Holman kausi päättyi loukkaantumiseen IFK-puolivälieräsarjan avausottelussa.

#39 Ville Viitaluoma
Toisen täyden kautensa SaiPassa pelannut Viitaluoma nousi pelillisesti täysin uudelle tasolle triplaten viime talven pistesaldonsa. Sijoittui lopulta runkosarjan pistepörssissä hienosti kuudennelle sijalle. Pelasi läpi runkosarjan erittäin tasaisesti, mutta valtava vastuu alkoi selvästi kuitenkin jo uuvuttaa pudotuspeleissä, joissa ”Vilin” rooli hieman supistui.

#40 Joonas VihkoSaapui IFK:sta penkin alle menneen alkukauden jälkeen, mutta löysi SaiPassa nopeasti maalinjyvän. Nopea Vihko täydensi runkosarjassa eteläkarjalaisten ykköskentän Viitaluoman ja Koskenkorvan rinnalla. Pääsi vauhdilla usein maalipaikkoihin, mutta ajoittain kädet eivät pysyneet jalkojen mukana ja tilanteet valuivat ohi. Oli ehkä HIFK-sarjan puhutuin pelaaja runnottuaan Pasi Saarisen sairastuvalle ja kunnostauduttuaan myös maalien tehtailussa.

#55 Janne Kolehmainen


Nuorimpaan kaartiin lukeutuva, ikäluokkaa -86 oleva Kolehmainen ajoi itsensä ryminällä sisään miesten peleihin. Vahvuudet ovat taklauspelissä ja vastustajan pelin horjuttamisessa, mutta tulevaisuudessa Kolehmaisesta SaiPalle lienee vielä pelillistäkin arvoa. Nyt pelasi vielä osan kaudesta junioreissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle