SaiPan pelaaja-arviot 2000-2001

LIIGA / Artikkeli
SaiPan alkukausi sujui vähemmän loistokkaasti. Loukkaantumiset vaivasivat, ja joukkueen peli ei ottanut sujuakseen. Loistava loppukirikään ei enää riittänyt nostamaan SaiPaa pudotuspeleihin. Seuraavassa joukkueen pelaajakohtaiset arvostelut menneeltä kaudelta.

Maalivahdit

#37 Niklas Bäckström

49 2.55 92.38% (0+5=5)

Bäckström pelasi mahtavan kauden SaiPassa. Liigan parhaimmistoa torjuntatilastoissa, ja muutenkin erittäin vakuuttaa peliä ottelusta toiseen. Pelasi itselleen ykkösmaalivahdin paikan nopeasti, ja varmisti torjunnoillaan monta peliä SaiPalle. Torjunnat varmoja, irtokiekot minimissä ja mailapeli oli myös erittäin hyvää. Se paras vire ei ehkä aivan riittänyt pariin viimeiseen otteluun, mutta tästäkin huolimatta loistava kausi Bäckströmiltä. SaiPan MVP.

#35 Pasi Häkkinen 7

11 3.40 89.43% (0+0=0)

Häkkinen joutui tyytymään kakkosvahdin rooliin Bäckströmin kaapatessa oikeutetusti ykkösvahdin paikan. Häkkinen pelasi 11 peliä, joissa jälki oli varsin epätasaista. Oli joitain viikkoja sivussa loukkaantumisen takia.

Puolustajat

#14 Juri Kuznetsov

55 9 + 27 = 36 +15 34 min

Liigan toiseksi tehokkain puolustaja. Ikä alkaa näkyä Kuznetsovin otteissa, luistin liikkuu hitaammin ja virheiden määrä on kasvanut. Tästäkin huolimatta Kuznetsov esitti useaan otteeseen maagisia syöttöjä, ja miehellä tuntuikin olevan liki telepaattinen yhteys mm. Mika Skytän kanssa, jonka Kuznetsov syötti useita kertoja läpiajoon. Kiekollinen peli menneellä kaudella riitti vielä hyvin paikkaamaan lukuisat virheet.

#30 Petri Kokko 7+

52 6 + 10 = 16 +1 34 min

Kokko oli kiekollisena pakkina varsin hyvä, mutta kun vastustaja olisi pitänyt saada siirrettyä sivuun oman maalivahdin edestä Kokko oli auttamatta väärä mies tehtävään. Suht varmaa peruspelaamista kuitenkin pitkin kautta.

#4 Harri Tikkanen 8

53 7 + 5 = 12 -3 22 min

Tikkanen tuntui kehittyvän harppauksin kauden aikana, ja lisääntynyt itsevarmuus toi tullessaan komeat 7 maalia. Hyvä alkukausi palkittiin paikalla nuorten mm-joukkueessa.

#6 Riku Kallioniemi

56 0 + 10 = 10 +12 70 min

Joukkueen kapteeni ei pelillisesti yltänyt omalle tasolleen. Kallioniemi tuntui syyskaudella olevat jatkuvasti askeleen jäljessä, ja kiekollinen peli ei ottanut sujuakseen. Onneksi sentään koko kausi ei mennyt harakoille, sillä Kallioniemi oli kuin uudestisyntynyt kauden lähestyessä loppuaan. Taisteli todella upeasti loppukauden tärkeissä otteluissa.

#2 Martin Richter 8+

41 4 + 5 = 9 -2 80 min

Richter ei saanut pelipaikkaa NY Rangersin organisaatiosta, joten mies palasi Lappeenrantaan kesken kauden. Jonkin aikaa meni ennenkuin Richter löysi oikean vireen, mutta tämän jälkeen täytti paikkansa fyysisenä puolustajana erinomaisesti. SaiPan maalinedustalla ei ollutkaan enää niin kivaa Richterin luistellessa paikalle. Paransi kiekollista peliään viime vuotisesta jonkin verran, mutta tällä saralla hänen pahimmat puuttensa ovat edelleenkin.

#98 Roland Carlsson 7

56 0 + 9 = 9 -5 86 min

Carlsson ei suuria urotöitä esittänyt, mutta hoiti kuitenkin tonttinsa suht hyvin. Omassa päädyssä ajoittain turhaa hätäilyä ja tippui välillä hyökkääjien vauhdista liian helposti, mutta kuten sanottua teki mitä häneltä odotettiinkin.

#42 Mikko Jokela

Mikko Jokela 6½
50 1 + 0 = 1 -6 26 min

New Jersey Devilsin harjoitusleirilläkin vieraillut Jokela ei vieläkään lunastanut odotuksia. Liikaa hätäilyä ja paniikkipurkuja. Fyysisyyttäkään ei tuntunut irtoavan siihen malliin kun on toivottu. Kauden komein tuuletus voidaan kuitenkin pistää Jokelan nimiin, sen verran erikoisella tavalla mies juhlisti kauden ainoaa maaliaan. (video löytyy SaiPan virallisten sivujen multimedia-osiosta)

Hyökkääjät

#24 Vladimir Machulda 9+

55 29 + 28 = 57 +4 26 min

Loistavan kauden pelannut Machulda taisteli sm-liigan maalipörssin voitosta loppumetreille saakka, vain yksi maali jäi uupumaan 30 maalin rajapyykistä. Viimeisissä peleissä alkoi jo väsymys näkyä, mutta kokonaisuudessaan mahtava kausi tsekkiläiseltä maalinsylkijältä. Läpiajoista maaleja kovalla prosentilla.

#13 Ville Immonen

50 10 + 31 = 41 +10 40 min

SaiPan toiseksi tehokkain pistemies. Alkukaudesta yksi SaiPan kantavista voimista, jonka myös maajoukkueen päävalmentaja Aravirta pisti merkille. Peliajat olivat todella kovia alkukaudesta ja kevätkauden aikana väsymys alkoi näkyä selvästi. Missasi muutaman pelin loukattuaan selkänsä, ja palattuaan jäälle otteet piristyivät hetkeksi. Alkukauden vauhtiin Immonen ei enää päässyt. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä kausi myös Immoselta.

#18 Mika Skyttä 8+

56 17 + 13 = 30 -8 32 min

Mika Skyttä pelasi pisteiden valossa erinomaisen kauden. Skyttä pelasi totutulla tyylillään, ja onnistui tämän lisäksi vielä iskemään 17 maalia. Paremmalla tekniikalla mies olisi pystynyt iskemään varmasti reilusti enemmänkin maaleja, maalipaikkoja Skytällä oli aivan riittävästi. Parantunutta hyökkäyspään peliä varjostaa kuitenkin joukkueen alhaisin +/- tilastolukema. Puolustusvelvoitteet siis jäivät ajoittain vähemmälle huomioille.

#19 Pasi Tuominen 9+

17 + 12 = 29 +17 26 min

Tuominen aloitti kauden aika hissukseen, mutta kun pelejä tuli alle ja uudet ketjukaverit tulivat tutuiksi Tuominen nousi nopeasti yhdeksi SaiPan parhaista pelaajista. Tuominen toi kaivattua suoraviivaisuutta ja fyysisyyttä SaiPan peliin. Tuominen pelasi pisteiden valossa uran parhaan kautensa, mutta muisti myös puolustaa tarvittaessa. +/- tilastossa joukkueen paras komealla lukemalla +17. Kärsi loukkaantumisista jonkin verran.

#32 Tuomas Reijonen

56 9 + 11 = 20 +13 40 min

Pelasi Tuomisen Pasin kanssa samassa ketjussa, ja kausi eteni pitkälti samalla tavalla. Reijonen toi nopeana ja ketteränä miehenä peliin tarvittavaa sähäkkyyttä, ja maalintekokin sujui ajoittain varsin hyvin. Ehkä se paras terävyys jäi kumminkin uupumaan loppupeleissä.

#22 Pekka Tirkkonen

6 + 14 = 20 -4 18 min

Myös Tirkkonen kärsi loukkaantumisista kauden aikana. Pelasi suht hyvän kauden, vauhti ei ole ollut enää parasta mahdollista pitkään aikaan, mutta vanha kehäkettu alkoi tälläkin kaudella vertymään kauden tärkeimpiin otteluihin. Tärkeä mies aloitusympyrässä.

#23 Mika Kauppinen 7+

56 6 + 10 = 16 -5 36 min

Kolmosketjun sentterinä suurimman osan kaudesta pelannut Kauppinen ei onnistunut varmasti aivan toivotulla tavalla. Pelasi edellisellä kaudella vain 19 ottelua, ja loukkaantumisesta toipuminen kesti pitkään. Tämä saatoi vielä näkyä miehen otteissa, sillä Kauppisenkin otteet paranivat loppukaudesta. Epätasaisuus vaivasi.

#36 Sami Ahlberg 8+

21 8 + 7 = 15 +7 8 min

Ahlbergilta odotettiin paljon ennen kauden alkua, mutta mies loukkasi itsensä ensimmäisessä harjoitusottelussa, ja missasi yli puolet otteluista jouduttuaan lopulta leikkauspöydälle. Pitkä pelaamattomuus näkyi otteissa Ahlbergin palattua kaukaloon, mutta pian itseluottamus ja ajoitus alkoivat löytyä ja Ahlberg pelasikin erittäin hyvin loppukaudesta.

#27 Olli Sipiläinen 7-

51 3 + 6 = 9 -5 28 min

2.divisioonasta joukkueeseen nostettu Sipiläinen oli alkukauden komeetta. Alkuinnostuksen laannuttua katosi pelillisesti lähes kokonaan. Yritystä kyllä oli, mutta tulosta ei vaan syntynyt.

#17 Mikko Kinnunen 8

23 5 + 2 = 7 +5 18 min

Kinnunen tuli kesken kauden joukkueeseen Jokipojista, ja osoittautuikin nopeasti varsin hyväksi hankinnaksi. Itsevarmoja otteita nuorelta pelaajalta, aloitusympyrässäkin osaava kaveri.

#11 Joel Salonen 7-

33 5 + 1 = 6 +3 8 min

Salonen kärsi jälleen kerran loukkaantumisista, eikä oikein missään vaiheessa löytänyt sitä parasta vaihdetta. Tehot jäivät vaatimattomiksi, ja odotukset olivat varmasti paljon kovemmat. Liikettä ja yritystä Saloselta vielä löytyi, mutta tehot olivat olemattomat.

#10 Ville Hämäläinen

42 0 + 4 = 4 -7 10 min

Yksi suurimmista pettymyksistä. Hämäläinen pelasi jälleen erittäin hyvin nuorten maajoukkueessa, mutta liigassa tuota Hämäläistä ei vieläkään nähty. Loukkasi ikävästi olkapäänsä loppukaudesta, ja maali jäi menneellä kaudella tekemättä. Muutama onnistuminen alkukaudesta olisi saattanut auttaa kipsin murtamisessa.

#28 Joni Yli-Torkko 8+

50 1 + 2 = 3 +1 64 min

Ehkä se suurin yllättäjä menneellä kaudella. Pienikokoinen Yli-Torkko toi SaiPan peliin fyysisyyttä jota yleensä ollaan totuttu näkemään parimetrisiltä taklauskoneilta. Yli-Torkko on sisäistänyt hyvin ajatuksen "mitä isompi kaveri, sitä korkeammalta kaatuu". Ärsyttäjän roolissa loistava, pisteitä syntyi vielä tällä kaudella liian vähän.

Muut joukkueessa pelanneet

#21 Ludek Krayzel (h) 7½

30 6 + 11 = 17 +6 38 min

Hankittiin tsekeistä sentteriksi, mutta nopeasti osoittautui ettei koko ikänsä laidassa pelannut Krayzel oikein sopeudukaan sentterin paikalle. Mailatekniikkaa Ludekilta löytyi, mutta kovin usein näyttävät harhautukset päätyivät kiekonmenetykseen. Suoraviivaisuutta olisi kaivattu, ja etenkin laukauksia. Krayzel käytti tulista laukaustaan aivan liian harvoin. Krayzel palasi kotimaahansa 30 ottelun jälkeen. Hinta/laatu-suhde jäi liian huonoksi.

#12 Oleg Romanov (p) 7

18 2 + 3 = 5 14 min

Valko-Venäjän maajoukkuemies tuli täyttämään Richterin lähdön jättämää paikkaa. Romanov ei pelannut huonosti, mutta ei yltänyt fyysisyydessä lähellekään Richterin tasoa ja kiekollisessa pelissäkin hieman liian epävarma. Richerin palatessa SaiPaan Romanov sai lähteä.

#31 Sami Kaartinen (h) 6

24 0 + 0 = 0 -1 2 min

Kaartisen kehitys pelaajana tuntuu pysähtyneen. Sami pelasi SaiPassa vielä alkukaudella, mutta joutui pakkaamaan kamppeensa reilun 20 ottelun jälkeen. Loppukauden Kaartinen pelasi Kiekko-Vantaassa. Vauhtia löytyi edelleen, mutta kiekko saati sitten ajatus ei pysynyt mukana ollenkaan.

#xx Janne Jokila (h)

8 1 + 1 = 2 -4 0 min

Saapui TPS:stä hieman ennen joulutaukoa, ja ehti pelata SaiPassa vain 8 peliä. Välillä liikaakin itsevarmuutta, mutta kiekko pysyi hyvin lavassa. Jokila iski ensimmäisen liigamaalinsa SaiPan paidassa juuri kasvattiseuraansa vastaan Turussa alivoimalla. Loukkaantui ikävästi ennen joulutaukoa, ja menetti paikkansa nuorten mm-joukkueessa.

#1 Juha Kuokkanen (mv)

2 5.48 85.71% (0+0=0)

Pääsi kokeilemaan liiga-kiekkoa pariin kertaan kauden aikana. Ensimmäinen yritys onnistui hienosti, toinen hieman huonommin. Paikkasi hienosti ensimmäisessä liiga-ottelussaan loukkaantunutta Häkkistä voitto-ottelussa Tapparaa vastaan.

#xx Ville Kiiskinen (h)

8 0 + 0 = 0 -2 10 min

KooKoosta SaiPaan nostettu Kiiskinen hoiti paikkansa nelosketjun sentterinä varsin mallikkaasti.

#xx Juuso Vakkilainen (h)

5 0 + 0 = 0 +/-0 0 min

Hyvä kausi SaiPan a-junioreissa palkittiin lyhyellä pestillä liiga.joukkueeseen. Peliaikaa tuli niukasti.

#44 Aki Korhonen (h)

4 0 + 1 = 1 0 min

Lyhyt neljän ottelun testi SaiPassa ei ihmeitä tuottanut. Yritystä oli mutta valmennusjohto ei ollut näkemäänsa tarpeeksi tyytyväinen jotta pelipaikka olisi auennut.

#7 Matti Hana (p)

5 0 + 0 = 0 -1 0 min

Muutama ottelu Hanallekin menneellä kaudella, ehkä paras esitys näistä muutamista vain pari peliä pelanneista A-junioreista.

#34 Juha Pursiainen (p)

4 0 + 0 = 0 +/-0 0 min

Pursiainen oli mukana liigajoukkueessa parissa ottelussa, mutta niissäkin kulutti lähinnä vaihtopenkillä. Pursiaisen paikka ei ollut tällä kaudella sm-liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle