SaiPan Liigamiehet kaatoivat Bluesin A:n

LIIGA / Artikkeli
SaiPan A-nuoret kaatoivat tänään Bluesin A-nuorten puolivälieräottelussa. Vauhdikkaassa ottelussa päävastuuta maalinteosta SaiPalla kantoivat koko kauden liigajoukkueen mukana pelanneet pelaajat. Ville Hämäläinen kahdella maalilla ja Joni Yli-Torkko yhdellä maalillaan olivat liian kovia vierasjoukkueelle.

SaiPalla hermostunut alku

Kisapuistoon oli saapunut kaikkiaan 884 katsojaa seuraamaan Lappeenrannassa niin harvinaisia playoff-otteluita. Runkosarjassa SaiPan pelejä kävi katsomassa vajaat pari sataa katsojaa, mutta ilmeisesti liigajoukkueen heikon menestyksen siivittämänä katsomoon oli valunut kauden todellienn ennätysyleisö.

Ennätysyleisönsä edessä pelannut kotijoukkue olikin ensimmäisessä erässä melkoisessa kipsissä ja vierasjoukkue hallitsi erää melko selvästi. SaiPan maalilla torjunut Juha Kuokkanen ehti kiekon eteen 11 kertaa ja vierasjoukkueen Jaakko Valkama vain kolme kertaa. Maaleja erässä ei kuitenkaan nähty ainuttakaan. Bluesilla toki paikkoja oli, mutta Juha Kuokkanen SaiPan maalilla torjui kaikki kiekot taidolla ja tuurilla.

Kotijoukkueen pelaajien esityksistä näkyi oikein selvästi, että suuri yleisö aiheutti jännitystä. Bluesilla sen sijaan ei ollut mitään ongelmia päästä peliin mukaan. Olipa katsomoon vääntäytynyt muutamia Kiekko-Espoon paitaa kantaneita vierasjoukkueen fanejakin.

Toisessa erässä maalien makuun

Toisessa erässä ottelussa alettiin näkemään maalejakin. Erä oli tasainen kaikin puolin. Molemmat joukkueet tekivät kaksi maalia ja maalivahtien torjunnatkin jaettiin leppoisasti 8-8.

Saipa aloitti maalinteon. Siirretyn rangaistuksen ollessa tulossa Bluesille, Antti Weckström ja Petri lohjala petasivat avopaikan Tuomas Vänttiselle, joka laukaisi kiekon helpohkon näköisesti Bluesin maalivahti Valkaman jalkojen välistä maalin perukoille.

Blues tuli kuitenkin tasoihin. Juha Pursiaisen epäonnistunut hätäpurku omalta maalilta meni suoraan Joni Tuomisen lapaan. Tuominen laukoi kiekon vastustamattomasti ohi Kuokkasen ja peli oli tasan. Jostakin ihmeestä tähän maalin kaivettiin kaksi syöttäjää.

SaiPan Ville Hämäläinen vei kuitenkin vielä erän loppupuolella SaiPan 2-1 johtoon ylivoimalla. Antti Weckström laukoi viivalta, Joni Yli-Torkko kohelsi maalin edessä ja Hämäläinen pääsi laukaisemaan paluukiekon maaliin.

Pari minuuttia ennen erän loppua SaiPalle kehkeytyi pienoinen jäähysuma ja runkosarja paras ylivoima toimi. Mikko Sairanen ja Niko Nieminen petasivat todellisen namupaikan Simo Romolle joka rankaisi. Bluesin ylivoima pyri tässä tilanteessa todella mallikkaasti ja saipalaisia vietiin kuin pässiä narussa.

Ratkaisu kolmanteen erään

Kolmannessa erässä SaiPa kuitenkin ratkaisi ottelun edukseen. Ville Hämäläinen laukoi kolmannen erän kolmannella minuutilla kiekon kauniisti Bluesin maalin "ylämummoon". Valkama maalillaan oli aseeton.

Kun tästä viisi minuuttia eteenpäin Teemu Somppi ja Ville Hämäläinen sahasivat syötöillään Bluesin puolustuksen puhki ja namupaikan Yli-Torkolle, oli ottelussa ratkaisun maku ilmassa. Yli-Torkko rankaisi varmasti ja ottelu 4-2 SaiPalle.

Ottelun lopussa Blues järjesti vielä kauheita mylläköitä SaiPan maalille. Kavennusmaalia haettiin vimmatusti, mutta tulosta ei tullut. Kolmannessa erässä peli oli muutenkin avoimempaa, josta kertovat jo maalivahtien torjunnatkin, Kuokkanen 17, Valkama 16.

Ketkä tulessa, miten jatkuu?

SaiPan ehdotonta eliittiä oli liigakenttä Yli-Torkko-Hämäläinen-Somppi, Pursiainen-Weckström. Tämän kentän veijarit olivat jollakin tavalla mukana kaikissa SaiPan maaleissa. Myös maalivahti Juha Kuokkanen ansaitsee erikoismaininnan torjuttuaan 36 Bluesin laukausta.

Bluesilta erottuivat erityisesti Tommi Jäminkin ja Niko Nieminen. Varsinkin Nieminen oli alituiseen SaiPan kiusana. Jarkko Immonenkin hätyytteli SaiPan maalia useasti, sillä hän laukoi ottelussa 9 kertaa. Nieminen oli vielä ahneempi, 10 laukausta ottelussa.

SaiPan Ville Koho loukkaantui ensimmäisessä erässä, taklaustilanteessa. Alustavan arvion mukaan taukoa tulee viikon verran. Kohon loukkaantuminen on paha menetys SaiPalle.

SaiPalta puuttui ottelusta Matti Hana ja Harri Tikkanen, koska joukkueessa pelasi jo sallitut kolme vuonna -81 syntynyttä pelaajaa.

Puolivälieräsarja jatkuu huomenna sunnuntaina Matinkylässä, jossa joukkueet jälleen iskevät yhteen. Runkosarjassa molemmat joukkueet voittivat keskinäiset kotiottelunsa yhdellä maalilla, siinä pohjaa huomiselle.

Luvassa on siis jännittävä ottelu huomennakin.

Toinen ottelu Matinkylässä

Toisessa puolivälieräottelussa sunnuntaina Matinkylässä vierasjoukkue SaiPa kaatoi kotijoukkue Bluesin toisen kerran.

SaiPalla tahtipuikkoa heiluttelivat jälleen miesten liigasta tutu miehet. Teemu Somppi ja Antti Weckströn saalistivat 3 tehopistettä mieheen ja viime kesänä liigajoukkueen mukana harjoitellut Tuomas Vänttinen teki hattutempun.

SaiPan maalilla Juha Kuokkanen pelasi jälleen mallikkaasti torjumalla 45 laukausta.

Ottelu päättyi lopulta SaiPalle selkein numeroin 2-7 ja näin SaiPa jatkoi puhtaasti A-nuorten SM-Liigan välieriin. SaiPan vastustaja ei vielä ole selvillä, mutta välieräottelut alkavat pyöriä torstaina. Välieristä loppuotteluihin pääsee kahdella voitolla.