Ryöpytykset Oulussa ja Jyväskylässä, Turkuun voi povata yllätystä

LIIGA / Artikkeli
HPK:n joukkuepelaaminen voi osoittautua kovaksi myrkyksi TPS:lle.
Torstain kierroksella lähes koko kierroksen kaava on selkeä. Kolmeen otteluun löytyy selkeä ennakkosuosikki, jolloin katse kääntyy tasoitusvetoihin.

Kärpät -2, 2,70

Kärpät on tehnyt vahvaa paluuta takaisin sarjan kärkijoukkueisiin, vaikka alla onkin kaksi tappiota. Mikko Mannerin sisäänajama pelitapa sopii liikkuvalle oululaisryhmälle kuin nenä päähän. Joukkue onkin valmis jopa maalintekokilpailuihin oli vastassa käytännössä kuka tahansa.

SaiPan kauden alku on ollut odotetun nihkeä. Vaikka välillä pieniä valonpilkahduksia onkin nähtävissä, jänne ei kestä kasassa koko 60-minuuttista. Lappeenrantalaisten alkukauden ohjelmakin on ollut melko helppo, mutta silti kahdeksasta ottelusta on kasassa saman verran pisteitä.

Lappeenrantalaisten ongelmat kohdistuvat eritoten puolustuspäähän, sillä joukkue on päästänyt jo peräti kolmesti vähintään viisi maalia. Kun myös poissaolot veroittavat joukkueen vahvuutta, Kärppien ennakkosuosikin asemasta ei ole epäselvyyttä. Armotta virheistä rankova pelityyli tuo vielä hieman kermaa kakun päälle, mikä kasvattaa Kärppien voittolukemia.

HPK ML, 2,70

TPS osoitti tasonsa jälleen viikonloppuna, kun vuoronperään kaatuivat sekä Kärpät että JYP. Turkulaisten aseeksi alkukaudella on muodostunut erityisesti iloinen hyökkäyspelaaminen.

HPK on pelannut kasan tiukkoja pelejä, joista kirkkaimpina hetkinä kaksi päänahkaa Kärpistä. Kurinalainen viisikkopelaaminen onkin ollut ikävä kanto kaskessa monelle joukkueelle, eikä hämeenlinnalaisten maalintekopotentiaalia tule vähätellä.

Kun TPS ei pääse yhtä avoimesti vyörymään vastustajan alueelle, pelistä tulee nihkeämpää. HPK:lta löytyy myös kyky rytmittää peliä laadukkaasti ja hyökätä monin eri variaatioin, mikä on myrkkyä turkulaisille. Mustapaidat saattavat lähteä iltaan ennakkosuosikkina, mutta vieraiden kerroin kuulostaa korkealta.

JYP yli 3,5 maalia 2,30

Vaikka JYP hävisi edellisen ottelunsa, hurrikaanileirissä tilanne on varsin seesteinen. Hyökkäyspäässä ongelmia ei juurikaan ole, vaikka hyökkäyksiinlähdöt hieman välillä yskähtelevätkin.

Ilves tulee pirteässä syysvireessä Jyväskylään. Joukkueella on kuitenkin ollut omat ongelmansa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, joiden vuoksi tamperelaiset lähtevät otteluun altavastaajana. Myös materiaalietu on JYPillä selkeä.

Vaikeudet sekä puolustuspään hyökkäys- että puolustuspelissä eivät lupaa illan vieraille hyvää. Jyväskyläläisten voi odottaa tulevan otteluun erittäin terävällä ilmeellä vyöryen hyökkäyspäätyyn jatkuvalla syötöllä. Tämä on liiallista myrkkyä tamperelaisille, mikä näkyy armotta tulostaululla.

» Lähetä palautetta toimitukselle