Ruotsi voittoon päätöserän ylivoimilla - Sveitsi piinasi Kanadaa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kanada oli tiukoilla Sveitsin kanssa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Helsingin Euro Hockey Tour -turnaus käynnistyi keskiviikkoiltana kahdella ulkomailla pelatulla ottelulla. Örebrossa käyty kamppailu Ruotsin ja Tšekin välillä päättyi isäntämaan voittoon päätöserän hyvällä erikoistilannepelaamisella. Sveitsi puolestaan piinasi Kanadaa loppuminuuteille asti Bielissä.

Tasaväkinen kamppailu ratkesi pääätöserässä

Ruotsi - Tšekki 5-3 (1-1, 2-2, 2-0)

Ruotsin ja Tšekin kohtaaminen oli varsin tasaväkinen. Jakub Nakladal vastasi avausmaalista, mutta vain kotvasen kuluttua Dennis Everberg toi Tre Kronorin tasoihin, ja toiseen erään siirryttiin tasatilanteessa.Tšekki uusi johtonsa Michal Birnerin toimesta, mutta Ruotsi ei lannistunut, vaan käänsi pöydät ympäri.

Oscar Möllerin ja Joakim Lindströmin osumat eivät kuitenkaan riittäneet kantamaan johtoa toiselle erätauolle, kun Lukas Radil ohjasi Nakladalin laukauksen maalin edestä. Ruotsin kovasta protestista huolimatta tuomaristo hyväksyi tasoitusmaalin.

Tre Kronor otti Tšekistä niskalenkin, kun Dick Axelsson iski kaksi ylivoimamaalia lähes identtisestä kuviosta samalta paikalta. Kummankin maalin tarjosi Andre Petersson.

Sveitsi piinasi toisen erän alkuun ja ottelun lopusta

Sveitsi - Kanada 2-3 (0-0, 1-3, 1-0)

Sveitsin ja Kanadan välinen kamppailu ei avauserässä suurta kiekkohuumaa tarjonnut. Sveitsiläisten Michael Fora vastasi avausmaalista, mutta isäntäjoukkueen juhla ei kauaa kestänyt, kun Gilbert Brule ohitti laukauksellaan Jonas Hillerin.

Vaahterapaidat painoivat toisen erän loppuun kaasua, ja viimeiseen erään siirryttiin Kanadan kahden maalin johdossa. Sveitsi toikin ottelun loppuun jännitystä Romain Loeffelin peittoamalla Kanada-maalivahti Ben Scrivensin. Enempään eivät sveitsiläisten rahkeet riittäneet, ja Kanadan tehohetki toisessa erässä riitti voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle