Ruotsi kohtaa Latvian

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Viime kisojen pettymyksestä toipuva Ruotsi saa vastaansa avausottelussaan Latvian. Ottelusta tulee varmasti mielenkiintoinen, kun Latvian maalille on saatu Carolinan loistava Arturs Irbe ja myös puolustusta on tullut vahvistamaan Sandis Ozolinsh.

Hardy Nilssonin Ruotsi yrittää kammeta c-lohkon toisessa ottelussa Latvian. Nilssonin ryhmästä löytyy useampia NHL-ammattilaisia, mutta joukkueeseen mahtuu myös monta kotimaan taituria. Kirkkaimpana tähtenä ryhmään liittyi Edmonton Oilersin Tommy Salo, joka on totuttu näkemään MM-kisoissa jo monta vuotta.

Maalivahtikysymys on kuitenkin ensimmäiseen otteluun visainen. Tarjolla on kolme huippuveskaria, Tommy Salo, Mikael Tellqvist ja Andreas Hadelöv. Ruotsilla on ollut tapana peluuttaa Saloa lähes poikkeuksetta, mutta ensimmäisessä ottelussa tolppien väliin saattaa astua myös "Tellan" Tellqvist. Andreas Hadelövia on ilmeisesti suunniteltu kolmoseksi, joten maalissa pelannee joko Salo tai Tellqvist.

Hyökkäyksestä löytyy erittäin mielenkiintoinen parivaljakko, Sedinin veljekset. Daniel ja Henrik pelasivat hyvän kauden Vancouverissa. Sedinit tulevat laittamaan Latvian puolustuksen erittäin ahtaalle, kuten myös maalivahti Irben.

Latvian maalivahti on päivänselvä, Arturs Irbe. Carolinan pudotuspeleihin nostanut vahti tullee pelaamaan jokaisen Latvian ottelun näissä kilpailuissa, eikä kakkosveska Naumovs pääse erää tai kahta enempää koittamaan MM-kisa tunnelmaa.

Puolustukseen Latvia sai myös apua NHL:sta Karlis Skrastinsin ja Sandis Ozolinshin muodossa. Ozolinsh ja Skrastins ovat puolustuksen avainhahmot, joita tukemasta löytyy mm. Normunds Sejejs ja Atvars Tribuncovs. Latvian puolustuksen täytyy pystyä tänään murtamaan Ruotsin torpedointi ja saada nopeat avaukset omille miehille. Kiekollinen peli erittäin tärkeää tänään.

Hyökkäyksestä löytyy monta tuttua nimeä. Suomessa pelaavat sentterit Vjatsheslav Fandul ja Aigars Cipruss ovat taatusti seuraamisen arvoisia miehiä. Yksi on kuitenkin ylitse muiden, Edmontonin Sergei Zholtok. Zholtokin kausi Oilersissa ei sujunut ehkä aivan odotusten mukaisesti, mutta uutta potkua löytyy varmasti, kun Zholtok pukee Latvian paidan päälle. Myös on mielenkiintoista nähdä, miten ex-Lukko Leonids Tambijevs on kehittynyt viimeisen vuoden aikana. Latvian toivo piilee Irben lisäksi vastahyökkäyksissä, joissa varsinkin puolustajien avaukset nousevat arvoon arvaamattomaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle