Ruotsi ja Kanada selvään, Tšekki niukkaan voittoon

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Etelä-Korea piti Tsekkiä tiukoilla.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Aamulla pelatun Suomen ja Saksan kohtaamisen lisäksi Pyeongchangin olympiaturnauksessa pelattiin kolme muutakin ottelua torstain aikana. Näissä voittoihin ylsivät Ruotsi, X ja Y.

Norja - Ruotsi 0−4 (0−2, 0−0, 0−2)

C-lohkon toisessa ottelussa Ruotsi onnistui kaatamaan naapurimaansa Norjan maalein 4-0. Pär Lindholm avasi Tre Kronorin maalitilin jo viiden peliminuutin jälkeen. Anton Landerin osumalla Ruotsi meni kahden maalin johdossa erätauolle.

Toisessa erässä Norja pääsi pelaamaan viidellä kolmeakin vastaan, mutta ei onnistunut. Tätä ylivoimaa ajatellen joukkue käytti myös aikalisänsä. Kolmannessa erässä Ruotsi teki kaksi maalia 22 sekunnin sisään, ja näin joukkueelle kirjattiin 4−0-voitto, mikä merkitsee ensimmäisten otteluiden jälkeen lohkon kärkipaikkaa paremmalla maalierolla Suomeen verrattuna.

Ruotsin tehokkaimmaksi pelaajaksi nousi Linus Omark kolmella syöttöpisteellään. Maalivahti Viktor Fasth tarvitsi nollapeliin 17 torjuntaa. Kolmannessa erässä Norja pääsi kertaalleen juhlimaan kavennusta, mutta osuma hylättiin Ruotsin tekemän maalivahdin haaston jälkeen.

Parannettavaakin Ruotsille jäi, sillä joukkue ei onnistunut kertaakaan ylivoimalla. Myös Ruotsi sai pelata viidellä kolmea vastaan jopa puolitoista minuuttia, mutta Norja selvisi tilanteesta takaiskuitta ottelun ensimmäisessä erässä.

Sveitsi - Kanada 1−5 (0−2, 0−2, 1−1)

Kanada aloitti Sveitsiä vastaan tehokkaasti, kun avauserässä kiekko saatiin kahdesti maaliin. Rene Bourque ohjasi tyylikkäästi Chris Leen laukauksen maaliin sveitsiläispuolustuksen seikkaillessa ties missä. Toisesta maalista vasti Maxim Noreau ylivoimalla b-pisteen takaa.

Toisessa erässä Bourque onnistui toistamiseen, ja sen jälkeen Wojtek Wolskin vauhdikas nousu johti neljänteen maaliin ja maalivahdin vaihtumiseen, kun Leonardo Genoni vaihtui Jonas Hilleriin Sveitsin maalin suulla.

Thomas Rüfenacht rikkoi Sveitsin kuparisen kolmannessa erässä, kun Sveitsi lähti aikaisessa vaiheessa hakemaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Toista kertaa riskinotto ei enää onnistunut, vaan Wolskin toisella osumalla loppulukemat kirjattiin Kanadalle 5-1.

Ruotsin tapaan myös Kanadan joukkueesta löytyi kolmen syöttöpisteen mies, kun Derek Roy oli järjestämässä vaahteranlehtipaitojen ensimmäistä, toista ja kolmatta osumaa.

Tšekki - Etelä-Korea 2−1 (2−1, 0−0, 0−0)

Isäntämaa Etelä-Korea antoi kelvollisen vastuksen Tsekille avausottelussaan. Korealaiset pääsivät jopa ottelussa johtoon, kun Cho Min Ho onnistui maalinteossa avauserässä.

Tšekki käänsi pelin vielä erän aikana tehokkaasti pelattujen erikoistilanteiden ansiosta. Jan Kovar onnstui tasoittamaan ottelun ylivoimalla, ja sen jälkeen Michal Repik teki alivoimamaalin, kun peliä oli pelattu reilut 16 minuuttia.

Siinä vaiheessa olisi voinut olla vaikea uskoa osuman jäävän ottelun viimeiseksi, mutta näin myös kävi. Tšekki laukoi ottelussa kohti maalia 40 kertaa, mutta Etelä-Korean maalivahti Matt Dalton pelasi hienon pelin ja torjui niistä 38.