Runkosarjatilastot romukoppaan, Tapparan rutiini valttia välierissä

LIIGA / Artikkeli
Tapparalle ennustetaan voitokasta välieräavausta.
Kuva © Saana Hakala
Liigan välierien toinen pari pääsee uunista ulos keskiviikkona, kun TPS ja Tappara iskevät yhteen. Runkosarjassa turkulaisryhmä istui vakaasti kuskin paikalla, mutta pudotuspeleissä tamperelaisryhmän kokemus ja rutiini kääntävät voimasuhteita.

Tappara, 2,75

Tappara, yli 2,5 maalia, 2,30

TPS oli Tapparalle ylitsepääsemätön este runkosarjassa, sillä se vei nimiinsä kaikki neljä kohtaamista. Pudotuspelit ovat kuitenkin oma maailmansa ja rutinoinut tamperelaisryhmä tarjoaa varmasti aivan erilaisen vastuksen pelien kovetessa.

Molemmilta joukkueilta löytyy runsaasti taitoa hyökkäyspäästä ja varsinkin TPS väläytteli puolivälierävaiheessa tehokkuuttaan iskemällä ensimmäisissä kolmessa ottelussa 17 maalia SaiPan verkkoon. Etenkin kokenut Eric Perrin sekä Oula Palve olivat vahvassa iskussa SaiPaa vastaan ja samoja näyttöjä tarvitaan Tappara-sarjassakin.

Tapparan ja KalPan sarjassa kirvesrinnat ei maaleilla suoranaisesti juhlinut, mutta teki vähintään kolme maalia viidessä ottelussa kuudesta. Joukkueen materiaali on todella laaja ja potentiaalia parempaankin on, sillä esimerkiksi joukkueen kokoonpanosta on puuttunut Henrik Haapalan tasoinen pelimies.

TPS koki puolivälieräsarjassa kovan menetyksen, kun Henrik Tallinder joutui sivuun loppukaudeksi. Turkulaispuolustuksessa on runsaasti kiekollista taitoa, mutta ruotsalaispuolustajan poissaolo tekee loven ailahdelleeseen oman pään pelaamiseen. Tapparan vahva hyökkäysarsenaali voi tehdä pahaakin jälkeä, mikäli se pääsee pyörittämään peliä turkulaispäädyssä.

SaiPa onnistui puolivälieräsarjan kolmessa viimeisessä ottelussa pitämään turkulaisten hyökkäyskaluston pihdeissään tiiviillä puolustuspelaamisellaan. Tapparan oman pään pelaaminen on jättänyt parantamisen varaa, mutta parhaimmillaan sen viisikkopeli on todella tiivistä. Haastetta turkulaishyökkäykselle on siis tiedossa.

Tapparan kokoonpanossa on runsaasti pelaajia, jotka ovat olleet voittamassa viime vuosien liigamestaruuksia ja sitä kautta joukkueessa on kokemusta tiukoissa paikoissa pelaamisesta, mikä kääntää vaakakuppia hienokseltaan tamperelaisryhmän suuntaan. Lähtökohtaisesti selkeän ennakkosuosikin nimeäminen ottelusarjaan on kuitenkin hankalaa ja Tapparan voitosta tarjottu kerroin 2,75 onkin lähtökohtiin nähden maistuva pelikohde.

» Lähetä palautetta toimitukselle