Rosendahlin analyysissä A-lohkon maalivahdit - "Vasilevski ihan eri tasolla"

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Andrei Vasilevski on lohkon ehdoton ykkösveskari.
Kuva © Getty Images
Italian maajoukkueen ja Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl kävi läpi turnauksen maalivahteja. Rosendahl näkee NHL-veskareiden tason hyvänä etumatkana, mutta korostaa myös Keski-Euroopassa pelaavien valttikortin.

Jaakko Rosendahlilla ei mene kauaa miettiä, kuka on hänen silmissään lohkon paras maalivahti.

− Kyllä se on Venäjän Andrei Vasilevski. Hän on tämän päivän ja tulevaisuuden maalivahti. Vasilevski on niin nopea, räjähtävä, todella hyvän kokoinen, ja tekniikaltaan hyvä. Hän on sellainen maalivahti kuin tänä päivänä pitää olla.

− Hän eroaa kaikista muista veskareista. Ihan eri kaliiberia kuin Yhdysvaltojen, Ruotsin, tai Slovakian maalivahdit. Tavallaan näyttää siltä, mikä näissä nuoremmissa on. Melkein tappiin asti viritetty. Reagoi ja liikkuu ihan eri tasolla, Rosendahl kuvaili venäläisveskaria.

Vaikka Yhdysvaltojen maalivahti Jimmy Howard ja Tanskan Sebastian Dahm ovat kokeneet jo monet MM-kisat, Rosendahl ei pidä sitä suurena valttina, vaan sarjaa, jossa kyseinen maalivahti pelaa.

− Toki se vähän vaikuttaa, kun pitää sopeutua näihin otteluihin, mutta pelkästään NHL-tausta antaa jo itsessään melkoisen suuren tuen. 

Kölnin lohkossa on monessa eri sarjassa pelaavaa maalivahtia. Veskareilla on kokemusta aina Liigasta taala- ja ruplajäihin, mutta myös Keski-Euroopan sarjojen veräjänvartijoilla on Rosendahlin mukaan mahdollisuudet nousta isojen otteluiden ratkaisijoiksi.

− Luulen, että jotkin Euroopan sarjat valmentavat sinua näihin otteluihin paremmin kuin Suomen Liiga. Liigassa kuitenkin pelityyli on enemmän kontrolloitua. Siellä ei tule tämän turnauksen kaltaisia tilanteita niin paljon.

− Esimerkiksi Liigasta EHT:llä esiintyneet suomalaisveskarit eivät ole juurikaan menestystarinoita luoneet. Kun taas vertaa näihin jätkiin, jotka ovat pelanneet muualla Euroopassa. Niissä sarjoissa vaan sattuu ja tapahtuu enemmän. 

− Muiden muassa Latvian Elvis Merzlikinsillä on pelityylissään paljon sellaisia elementtejä, joita nykypäivänä pitää olla, Rosendahl totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle