Roloson loukkaantui – uuden miehen astuttava esiin

NHL / Artikkeli
Edmonton Oilersin Stanley Cupin finaaleihin loistotorjunnoillaan siivittäneen maalivahti Dwayne Rolosonin kausi todennäköisesti päättyi ennenaikaisesti. Roloson loukkasi oikean polvensa, ja hänet talutettiin kaukalosta kesken ensimmäisen loppuottelun.

- Maalivahti ei ole kunnossa. Hän ei ole tulossa enää takaisin, Oilers-valmentaja Craig MacTavish kommentoi ottelun jälkeen.

- En ole polviekspertti, mutta vamma on ilmeisesti hyvin samanlainen mitä Radek Dvorakilla oli.

Rolosonin loukkaantuminen tapahtui ottelun kolmannessa erässä, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 5.54. Carolina Hurricanesin tulokashyökkääjä Andrew Ladd toi kiekon hyökkäysalueelle ja ajoi maalille. Edmontonin puolustaja Marc-Andre Bergeron pysäytti Laddin etenemisen kovalla taklauksella, mutta jyräsi hyökkääjän samalla oman maalivahdin päälle.

Kylmä Conklin veräjälle

Rolosonin paikan otti Ty Conklin, joka oli edellisen kerran päässyt tositoimiin huhtikuussa. Oilers hankki Rolosonin siirtojen takarajalla, koska sen paremmin Conklin, Jussi Markkanen kuin Mike Morrisonkaan ei ollut vakuuttanut seurajohtoa otteillaan.

- Molemmat maalivahtimme pystyvät astumaan esiin ja pelaamaan hyvin, niin Ty kuin Jussikin. Sanoin ”Rolille”, että hän hoiti hommansa hyvin, ja se on nyt meidän hommamme jatkaa tästä, MacTavish kertoi.

Roloson pelasi kaikki Edmontonin ensimmäiset 17 pudotuspeliottelua kokonaan ja suurimman osan ensimmäisestä finaalipelistäkin. Ty Conklin on ollut veräjän suulla kahdesti viimeisen kolmen kuukauden aikana, joten hänen pelituntumansa ei varmasti ole paras mahdollinen.

- Ensimmäistä kertaa tulin maalille, kun Stanley Cupin finaalia on jäljellä viisi minuuttia. Onhan siinä opettelemista, Conklin kuittasi.

- Minä ja Jussi olemme molemmat yrittäneet valmistaa itseämme tilanteeseen, jossa olisimme finaalien aloittava maalivahti. Emme luonnollisesti toivoneet tällaista tilannetta, mutta tämä on nyt meidän mahdollisuutemme. Meidän kummankin.

Markkanen vai Conklin jatkossa?

Ty Conklinilla tai Jussi Markkasella onkin nyt edessään uransa kovin haaste ja suurin mahdollisuus. Carolina Hurricanesin valmentaja Peter Laviolettelle jenkkivahti Conklin on tuttu mies maajoukkuekuvioista.

- Hän pelasi todella hyvin MM-kisoissa. Hän voitti Yhdysvalloille mitalin ja pelasi loistavasti, Laviolette muisteli.

- Tuli maalille sitten Ty tai joku muu maalivahti, haluamme varmasti haastaa hänet heti aluksi. Tuolla puolustuksellaan Oilers suojelee häntä hyvin, meidän pitää jatkossa saada enemmän toimintaa maalin edustalle ja enemmän kiekkoja kohti maalia.

Craig MacTavish ei heti pelin jälkeen halunnut spekuloida, kuka Oilersin maalia jatkossa vahtii.

- Molemmat ovat olleet lähellä aloituspaikkaa koko kauden. Teemme päätöksen huomenna valmentajien palaverissa ja keskustelemme maalivahtien kanssa., MacTavish sanoi.

Ykkösvahdin menettäminen on kova isku pyrkimyksille kannun palauttamiselle öljykaupunkiin 16 vuoden tauon jälkeen. Taistelua on kuitenkin jatkettava niillä palasilla, mitä jäljellä on.

- Rolosonin menetys on kova isku, mutta olen itsekin ollut vastaavassa tilanteessa ennen, kun Nick Kypreos ajeli Grant Fuhrin. Meillä on kaksi kaveria, joilla on täysi luottamuksemme. He eivät ole pelanneet pariin-kolmeen kuukauteen, mutta samanaikaisesti pelaajat ovat nähneet heidän otteitaan harjoituksissa. He ovat tehneet töitä, yrittäneet pysyä terävinä. He tulevat varmasti hoitamaan homman, puolustaja Chris Pronger vakuutteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle