TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

RoKin pelaaja-arvioinnit 2009–2010

MESTIS / Artikkeli
Rovaniemen Kiekko oli ensimmäisellä Mestis-kaudellaan melkoinen muukalaislegioona, vaikka pelaajahankinnoissa painotettiinkin pohjoisuutta. Arviointiin on otettu mukaan ne pelaajat, jotka olivat joukkueen listoilla kauden päättyessä.

Maalivahtien kohdalla ensimmäisenä tilastossa ovat pelatut ottelut, toisena pelatut minuutit. Tämän jälkeen vuorossa ovat päästetyt maalit ottelua kohden ja viimeisenä torjuntaprosentti.

Kenttäpelaajien tilastoissa on näkyvissä pelatut ottelut, tehopisteet ja rangaistusminuutit.

Maalivahdit

#1 Kai Tillanen

5/3, 140:00 min, 3.86, 88.61 %

Jukuri-kasvatti liittyi rovaniemeläisten riveihin kesken kauden. Mies pääsi torjumaan vain kolmessa ottelussa eikä onnistunut kokemuksellaan suojelemaan sinisten maalinsuuta toivotulla tavalla ja lopulta rikkonainen kausi päättyi ikävään polvivammaan.

#30 Karri Herranen

30/16, 677:21 min, 4.61, 86.21 %

Herrasen otteet rovaniemeläisten maalilla eivät vakuuttaneet oikein missään vaiheessa kautta. Alkukaudesta mies taisteli sentään kutakuinkin tasapäin Mika Norjan kanssa peliajasta. Timo Lindströmin saavuttua joukkueeseen 23-vuotias maalivahti jäi selkeään kakkosmolarin asemaan. Sai kuitenkin vastuuta karsintasarjan ratkaisupeleissä.

#70 Timo Lindström

27/23,1280:47, 3.98, 87.43 %

Lindström hankittiin RoKin vahvistukseksi syyskaudella. Helsinkiläisjoukkueiden kasvatti osoittautuikin kauden mittaan rovaniemeläisten onnistuneimmaksi hankinnaksi ja mies nousi nopeasti joukkueensa ykkösmaalivahdiksi. Lappilaisten harmiksi mies kuitenkin hyytyi hieman karsintasarjan ratkaisupelien koittaessa.

Puolustajat

#4 Markus Himanka

35, 4+5= 9, 24 min

22-vuotias oululainen kehittyi kauden aikana hienosti. Kokemuksen puute näkyi virheinä kovemmissa peleissä, mutta Himangassa on silti potentiaalia kehkeytyä hyvän tason Mestis-pelaajaksi.

#8 Matti Syrjä

46, 2+6=8, 30 min

Matti Syrjä soveltui RoKin liikkuvaan pelitapaan oivallisesti. Mikään pistenikkari 23-vuotias oululainen ei ollut, mutta hoiti oman tonttinsa kunnialla.

#12 Antti Pohjalainen

37, 2+6=8, 32 min

Porilaislähtöinen Pohjalainen oli kuluneella kaudella joukkueensa kokenein puolustaja. Ikä toi miehelle selvästi varmuutta, jonka johdolla hän näytti esimerkkiä nuoremmilleen. Pohjalainen oli eittämättä joukkueensa profiilipelaajia, muttei silti lunastanut täysin häneen kohdistuneita odotuksia.

#20 Ville Peltosuo

45, 2+4=6, 32 min

Peltosuo oli kokonsa puolesta RoKin puolustuksen ainoa todellinen pelote. Aiemmalla urallaan hyökkäjänä pelannut pääkaupunkiseudun kasvatti näytti, että puolustajankin tontti hoituu ilman ongelmia. Rovaniemeläisten positiivisimpia ilmestyksiä.

#23 Jimi Santala

15, 1+11=12, 16 min

Santala siirtyi RoKiin Kiekko-Vantaasta siirtoajan umpeutuessa. Rovaniemeläiset hakivat riveihinsä kiekollista puolustajaa, ja sellaisen myös saivat. Nuori Santala kunnostautui etenkin karsintasarjassa, ja oli ehdottomasti lappilaisjoukkueen parhaimmistoa.

#28 Hannu Haipus

32, 4+12=16, 30 min

Oululaislähtöisen Haipuksen kausi oli rikkonainen loukkaantumisten vuoksi. Voimakkaan puolustajan siniviivapommilla olisi ollut RoKille käyttöä läpi pitkän kauden. Yksi puolustuksen liidereistä.

#42 Antti Kauppila

48, 6+11=17, 20 min

Kauppila osoittautui kauden mittaan kiekolliseksi puolustajaksi, joka pystyi tukemaan hyvin myös hyökkäyksiä. Kauppila olikin selvästi joukkueensa tärkeimpiä pakkeja. Jos kokoa olisi enemmän, aineksia saattaisi olla kovan tason Mestis-pakiksi.

Hyökkääjät

#6 Ilari Sainio

51, 5+9=14, 22 min

Rovaniemeläisten kapteeni ja todellinen RoKi-ikoni jaksoi puurtaa kaukalossa ottelusta toiseen. Sainion todelliset vahvuudet olivat kuitenkin pukukopin puolella, jossa mies valoi nuorempiin kanssapelaajiin uutta uskoa. Jäällä vauhti ei enää tahtonut riittää Mestis-tasolle.

#7 Juho Joona

46, 5+11=16, 53 min

Joukkueensa pienimpiin pelaajiin lukeutuva Joona uhkasi jäädä välillä isompien jalkoihin, mutta nousi aina uudestaan yrittämään entistäkin kovemmin. Taso ei kuitenkaan aivan riitä Mestis-tasolle. Pelasi usein puolustavaa roolia.

#9 Kimmo Tuunala

46, 4+9=13, 16

Tuunala pelaili kauden läpi melko pienessä roolissa. Puolustava hyökkääjä esiintyi liikkeensä puolesta edukseen, mutta taitotaso ei yltänyt hyvälle Mestis-tasolle.

#10 Jari Löfman

46, 10+13=24, 36 min

Taitava ja juonikas Löfman oli RoKin tärkeimpiä pelaajia, vaikkei roolia ykkösketjusta löytynytkään. Tukholmalaissyntyiseltä Löfmanilta odotettiin tehoja, ja mies vastasi huutoon.

#11 Tommy Latouche-Gauvin

10, 2+2=4, 0 min

22-vuotias kanadalainen liittyi RoKin kokoonpanoihin torniolaisen TIHC:n riveistä. Kanukkihyökkääjä täytti ruutunsa tyydyttävästi, vaikkei ehtinytkään näyttää koko osaamistaan.

#13 Jari Rautakoski

34, 6+6=12, 12 min

Loukkaantumiset rikkoivat ikävällä tavalla Rautakosken kautta. Juonikas laituri haali ketjukavereilleen hyviä maalipaikkoja, vaikkei se pisteiden valossa täysin näkynytkään. Ehjä kausi olisi varmasti heijastunut tehomerkintöihin positiivisesti, sillä Rautakosken taso riittäisi Mestikseenkin.

#14 Sami Nurmenniemi

21, 1+4=5, 2 min

Kärppä-junnuissa kiekko-oppinsa saanut Nurmenniemi ei tuonut RoKin hyökkäykseen kaivattuja käsiä. Hyökkääjä oli kuitenkin suurena apuna puolustukselle, ja siksi +/- -tilastosta löytyy 0, joka on RoKin muuhun joukkueeseen nähden komea suoritus.

#18 Henri Kivioja

50, 15+19=34, 68 min

Savolaislähtöinen Kivioja oli RoKin positiivisimpia ilmestyksiä. Venymistä löytyi illasta toiseen ja mies tuntui löytävän itsensä parhailta maalipaikoilta vaihdosta toiseen. Vikkeläkinttuisen hyökkääjän tarkka laukaus ratkaisi pelejä rovaniemeläisten eduksi. Aggressiivinen pelitapa oli kuitenkin RoKin kannalta ikävän jäähyherkkää touhua.

#19 Juha Silvander

50, 14+25=39, 20 min

Kokenut ja maailmaa kiertänyt Silvander toi RoKin hyökkäykseen kaivattua suoritusvarmuutta ja voimaa. Joukkueen varakapteeni osasi rauhoittaa pelin, kun siihen oli aihetta. Toisaalta tappiotilanteissa hyökkäykseen lähdöt olivat ihailtavan voimallisia.

#21 Arto Koivisto

21, 8+8=16, 22 min

Kesken kauden lappilaisten siniseen sotisopaan sonnustautunut Koivisto toi RoKin tekemiseen vankkaa kokemusta ja uskottavuutta. Pisteitä syntyi mallikkaaseen tahtiin, ja etenkin karsintasarjassa mies oli omaa luokkaansa.

#24 Ville Vimpari

46, 7+21=28, 50 min

Vimpari osoittautui kauden mittaan varmaksi suorittajaksi. Mies ei pelännyt pientä kokoaan Mestis-kaukalossa, vaan nakutteli pisteitä hyvällä prosentilla. Ei kehittynyt kauden mittaan maalitykiksi, mutta oivallisen pelinlukutaidon ansiosta taisteli itsensä kärkiketjuihin.

#51 Henri Joki-Erkkilä

40, 4+7=11, 20 min

Joki-Erkkilä pelasi läpi kauden pienessä roolissa. Pisteitä ei syntynyt toivottuun tahtiin, mutta mies nousi yllättävissä paikoissa jopa ratkaisijan rooliin.

#55 Pietari Kolhonen

45, 13+12=25, 48 min

Kolhonen nousi melko pienestä roolistaan huolimatta tärkeäksi pelaajaksi joukkueessaan. Yritys oli pitkin kautta kovaa, ja hieman paremmalla laukaisutarkkuudella maalitili olisi vieläkin muhkeampi.

#71 Vesa Inkeröinen

51, 20+24=44, 52 min

RoKin ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Tehtaili pisteitä kauden mittaan selvästi enemmän kuin kukaan muu lappilaisjoukkueesta. RoKin ykköstykki oli koko kauden ajan maalintekijä vailla vertaa ja liki korvaamaton ylivoimassa. Menisi heittämällä minkä tahansa Mestis-joukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

#79 Henri Fomin

4, 0+1=1, 2 min

Fomin pelasi RoKissa pienessä roolissa ja pääsi kentälle lähinnä loukkaantuneiden pelaajien korvaajana. 18-vuotias laitahyökkääjä osoitti kuitenkin pelaamissaan otteluissa olevansa tulevaisuuden lupaus, jonka viimeistä sanaa Mestis-kaukalossa ei varmastikaan ole vielä nähty.

#91 Jaakko Järvitalo

39, 12+21=33, 22 min

Varakapteeni ja ykköskentän laituri oli yksi joukkueensa tehokkaimpia pelaajia ja tärkeä mies ylivoimassa. Pelisilmä oli koko kauden ajan kohdillaan ja Järvitalo muodostikin yhdessä Silvanderin ja Inkeröisen kanssa hurjan tehokolmikon, joka olisi tehnyt kovaa jälkeä missä tahansa joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle