RoKi viimeisen haasteen edessä

Muut Sarjat / Artikkeli
Rovaniemeläiset tähyilevät Mestikseen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Suomi-sarjan voittanut Rovaniemen Kiekko lähtee Mestis-karsintoihin kisaamaan tosissaan sarjapaikasta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Rovaniemen Kiekon kausi on ollut menestys tähän asti. Joukkue on selvittänyt kaikki haasteensa tähän asti kunnialla.

Suomi-Sarjan alkulohkossa joukkue oli suorastaan ylivoimainen. Varsinaisessa Suomi-sarjassa joukkueen tahti oli mestaruustahti ja RoKi varmistikin mestaruutensa jo toiseksi viimeisellä sarjakierroksella kaataen Bewe TuusKin tyylikkäästi 6-1 kotiluolassaan.

Mestaruus oli seurahistorian toinen ensimmäisen tultua kaudella 2010-11. Mestaruuden suurin syy oli tiukka puolustuspelaaminen: RoKi päästi 46 maalia, mikä on 17 maalia vähemmän kuin sarjan toiseksi vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Maalivahti on puoli joukkuetta

RoKin kauden suurin sankari tähän asti on ollut maalivahti Tuukka Huumonen, jonka torjuntaprosentti on miltei 95. Se on kovaa valuuttaa, oli sarjataso mikä vain. Kun maalivahti pelaa näin hyvin, on joukkueenkin helppo pelata hänen edessään.

Jos pitää sanoa RoKin joukkueesta yksi pelaaja, keneen kannattaa kiinnittää katseet karsintasarjassa, on se juuri Huumonen. Niillä otteilla, joita mies on tällä kaudella esittänyt, on taatusti kysyntää ensi kaudella muuallakin kuin Suomi-Sarjan tasolla.

Huumosen edessä puolustusta johtaa kapteeni Henri Joki-Erkkilä. Puolustuksella on ollut mukava pelata, kun takana on varma maalivahti, mutta nyt tulee tosipaikka eteen, kun pitää ottaa viimeinen askel kohti Mestis-unelmaa. Pystyykö suhteellisen kokematon puolustus pelaamaan vaadittavalla tasolla? Siinä on kenties suurin kysymysmerkki RoKin kohdalla.

18-vuotias Joonas Springare teki Suomi-Sarjassa komeasti 10 pistettä. Puolustuksesta löytyy potentiaalia. Kysymys onkin ennemmin tunne- ja latautumistasosta sekä sitä kautta varmuustasosta. Puolustuksen täytyy olla menestyvässä joukkueessa varma ja vähävirheinen. Tasaiset pelit kun yleensä ratkaisee jokin yksittäisen pelaajan virhe.

Mestis-porteilla ollaan

Hyökkäysosastolla katseet kohdistuvat joukkueen parhaaseen pistemieheen Vesa Inkeröiseen. Hän saa taustatukea Joonas Wedmanilta, Hannu Erkkilältä sekä RoKiin palanneilta Henri Fominilta ja Antti Iivarilta.

Kenttäpelaajista paksulla tussilla kannattaa merkata Fominin nimi. 21-vuotias pelimies merkkautti 20 pistettä 12 pelaamassaan Suomi-Sarja-pelissä. Fomin palasi siirtorajalla Kajaanista takaisin kotikaupunkiinsa Rovaniemelle. 20-vuotias Iivari tuskin kalpenee rinnalla. Lahden Pelicansissa kauden aloittanut Iivari teki paluun myös siirtorajalla kolmen vuoden kierroksen jälkeen.

RoKi on tasapainoinen joukkue, joka lähtee tavoittelemaan sarjanousua parin vuoden tauon jälkeen. Suurimman haasteen rovaniemeläisille tarjoaa varmasti Mestiksessä tällä kaudella pelannut HCK. Muut kaksi joukkuetta RoKi pystyy selvittämään, sen todisti jo Suomi-Sarja. Varmuus, tehokkuus ja virheettömyys ovat avainteemat sarjanousulle.

Lapissa Mestis-kiekon paluuta odotetaan kuin kuuta taivaalta. Nyt RoKi kolkuttaa jo Mestis-oven portteja. Vielä on otettava viimeinen askel, että siitä ovesta päästään sisään.

» Lähetä palautetta toimitukselle