Riika 2006 - Väljähtäneet kevätkisat vai kiekkoilun riemujuhlaa?

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Tämän kauden kiekkohuipentuma oli ehdottomasti Torinon olympiakisat. Turnaus jossa mukana oli kaikki parhaat pelaajat. Siksi kevään MM-kisoja on väitetty väljähtäneiksi välikisoiksi. Kaikkea muuta! Tuttuun tapaan Jatkoaika tarjoaa lukijoilleen tuhdin ennakkopaketin MM-kisoista.

Anze Kopitar, Aleksei Jemelin, Mihail Grabovski, Nicklas Bäckström, Peter Regin, Tuomo Ruutu, Sidney Crosby ja tietysti Jevgeni Malkin.

kommentti

Versoja kasvattamaan!
[lue lisää]

Siinä on jo tukku syitä seurata kevään MM-kisoja. Mukana ei välttämättä ole kaikki tämän päivän tähdet, mutta mukana on eurooppalaisen jääkiekon tulevaisuus. Ja kuka voi tosissaan väittää jättävänsä väliin kisojen seuraamisen, kun Suomella on jälleen kerran mahdollisuudet vaikka mestaruuteen asti?

Näin pelataan

MM-kisoissa 16 maata jaetaan neljään alkulohkoon, joista kolme parasta pääsevät jatkoon ja huonoimmat putoavat karsintasarjaan. Alkulohkojen jälkeen pelataan välisarja siten, että lohkojen A ja D kolme parasta muodostavat toisen kuuden joukkueen lohkon (E-lohko) ja lohkojen B ja C parhaat toisen kuuden joukkueen lohkon (F-lohko).

Välisarjassa pelataan yksinkertainen sarja siten, että pisteet keskinäisistä alkusarjan otteluista jäävät myös voimaan. Molemmista lohkoista neljä parasta selviytyy välieriin.

Karsintasarjassa pelataan yksinkertainen sarja, jonka jälkeen kaksi huonointa putoaa 1. divisioonaan, josta jo tiensä takaisin MM-näyttämölle ensi kevääksi ovat selvittäneet Itävalta ja Saksa.

Alku-, väli- ja karsintasarjassa voitosta saa kaksi pistettä ja tasapelistä yhden. Jatkoaikoja ei pelata.

Puolivälierissä lohkon E ykkönen kohtaa lohkon F neljänneksi sijoittuneen ja niin edelleen. Puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan kerrasta poikki menetelmällä, eli yksi voitto riittää jatkoonpääsyyn.

Mikäli puolivälierä-, välierä- tai pronssiottelussa tilanne on 60 minuutin jälkeen tasan, pelataan 10 minuutin jatkoaika äkkikuolema-periaateella ja sen jälkeen ammutaan tarvittaessa rangaistuslaukauskilpailu. Finaalissa mahdollisen jatkoerän pituus on 20 minuuttia. MM-kisoissa kaikki jatkoerät pelataan neljällä pelaajalla.

Pelipaikkoina Riiassa toimivat Skonto-areena sekä Riika-areena. Maailmanmestari on selvillä sunnuntaina 21. toukokuuta.

Lohko A (Latvia, Slovenia, Suomi, Tshekki)

A-lohkon jatkoonmenijöiden pitäisi olla selviö. Slovenia on tämän lohkon heittopussi, mutta kuinka korkealle yltää Latvia?

Latvia: Isäntämaa nousemassa jaloilleen

Slovenia: Pitääkö Anze Slovenian MM-kartalla?

Suomi: Uudella ilmeellä

Tshekki:
Hallitseva maailmanmestari uusin eväin kultajahtiin

Lohko B (Italia, Ruotsi, Sveitsi, Ukraina)

Ruotsin pitäisi kaiken järjen mukaan olla lohkon ylivoimainen ykkönen, mutta kumpi ottaa pisteitä mukaan jatkosarjaan, Sveitsi vai Ukraina?

Italia: Italia palaa MM-tasolle

Ruotsi: Kotimaan puheenvuoro

Sveitsi: Pystyykö Sveitsi yllättämään?

Ukraina: Ukraina liikkeellä tutuin eväin

Lohko C (Kazakstan, Slovakia, Valko-Venäjä, Venäjä)

Slaavilohkossa mielenkiinto kohdistuu Kazakstanin ja Valko-Venäjän kamppailuun. Kumpi pitää päänsä pinnalla?

Kazakstan: Taistelussa putoamista vastaan

Slovakia: Poisjäänneistä kärsinyt Slovakia haastajana

Valko-Venäjä: Tutut nimet Valko-Venäjän joukkueen kannatinpuina

Venäjä: Venäjän kiekkokulisseissa kuohuu - kieltäytymisistä apua joukkueelle?

Lohko D (Kanada, Norja, Tanska, USA)

Luvassa paljon naapurirakkautta. Miten käy lentokonejoukkueille USA:lle ja Kanadalle ensimmäisellä viikolla? Pystyykö Norja pistämään kampoihin Tanskalle?

Kanada: Arvoituksellinen Kanada suosikkien joukossa

Norja: Norja valmiina kiusaamaan isompiaan

Tanska: Kuuluu jo kalustoon

USA: USA luottaa nuoruuden nälkään

» Lähetä palautetta toimitukselle