TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Rich Peverleyn sairaskohtaus kohautti kiekkomaailmaa

NHL / Artikkeli
Rich Peverley saatiin nopeasti kuljetettua hoitoon.
Kuva © Getty Images
Dallas Starsin hyökkääjä Rich Peverleyn tila on vakaa, hänen saatua sairaskohtauksen tiistaiyön ottelussa.

Dallas Starsin ja Columbus Blue Jacketsin välistä ottelua ehdittiin pelata vain vajaa seitsemän minuuttia, ennen ikävää tapausta. Stars-hyökkääjä Rich Peverley lyyhistyi vaihtopenkille saatuaan sydänperäisen sairaskohtauksen.

Peverley kärsi viime kesän harjoituskaudella sydämen rytmihäiriöistä ja oli poissa myös runkosarjan ensimmäisen ottelun ennen palaamistaan kaukaloon. Viikko sitten pelattu Blue Jackets -ottelu jäi jo väliin, kun Peverley oli valitellut heikkoa oloaan. Edellisessä ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan Peverley oli pelannut normaalia vähemmän.

Tätä sairaskohtausta ei kuitenkaan osattu odottaa, sillä Peverley oli pelannut normaalisti viimeisimmät pelit Vancouver Canucksia ja Minnesota Wildia vastaan.

Hänen onnekseen Starsin vaihtopenkillä oltiin heti valppaina ja Peverley kannettiin heti elvytettäväksi käytävälle. Stars-hyökkääjä Erik Cole liikehti hermostuneena Peverleyn perässä, mutta kääntyi nopeasti takaisin pureskellen hanskojaan. Se kuvastaa hyvin muiden pelaajien hätää.

Peliä ei jatkettu enää, sillä kummankaan joukkueen pelaajat eivät olleet siihen valmiita. Ennen ottelun siirtämispäätöstä pelaajat odottelivat vielä vaihtopenkillä tilanteen edistymistä, kukin tyylillään. Esimerkiksi Cody Eakin vain istui yksin penkillä paikoillaan ja tuijotti lattiaa. Sergei Gontšar kävi tilannetta läpi Trevor Daleyn kanssa. Samoin tekivät vastapuolen Nikita Nikitin ja Corey Tropp.

Stars pelaa kuitenkin normaalisti huomenna St. Louis Bluesia vastaan, vaikkakaan hyökkääjä Alex Chiasson ei lähde vierasreissulle mukaan. Hän kärsii paniikkikohtauksesta, jonka Peverleyn tapaturma hänessä sai aikaan.

Starsin päävalmentaja Lindy Ruff reagoi ensimmäisten joukossa Peverleyn lyyhistymiseen ja alkoi huutamaan lääkäreitä paikalle. Lääkärit saivatkin paljon kiitosta osakseen.

– Kun hän putosi, tuli punainen hälytys. Siinä vaiheessa ei pelistä välitetty, ei mistään muusta kuin että saadaan lääkäri huudetuksi paikalle, Ruff tiivisti tilannetta myöhemmin lehdistötilaisuudessa.

– Lääkärimme tekivät loistavaa työtä hoitaessaan tilannetta, päävalmentaja jatkoi.

Peverley saatiin elvytettyä pahimmasta vaarasta nopeasti ja hänet kuljetettiin kiireellisesti sairaalaan. Rich sai ambulanssiin mukaansa tuekseen myös vaimonsa Nathalie Peverleyn, joka oli katsomassa ottelua.

– Olin peloissani, Ruff kertoi.

Sairaalassa Peverley tuli takaisin tajuihinsa. Hän pystyi nopeasti jo kävelemaan sekä puhumaan normaalisti. Kaukaloon paluusta ei voida puhua vielä pitkään aikaan, vaikka Peverley ilmotti heti olevansa pelikuntoinen ja kyseli vain, kuinka paljon erää ehdittiin pelata ennen tapahtumaa.

Tapaus heilautti koko kiekkomaailmaa, ja työsulkukaudella JYP:ssä pelannut 31-vuotias kanadalainen Stanley Cup -voittaja on saanut paljon tukea sosiaalisen median kautta ympäri maailmaa. Tällaisissa tapauksissa jääkiekko on toissijainen asia – terveys ennen kaikkea.

» Lähetä palautetta toimitukselle