Rich Peverley mainio debyytissään

LIIGA, NHL / Artikkeli
Rich Peverley onnistui myös ratkaisevassa aloituksessa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Boston Bruinsissa normaalisti kiekkoileva Rich Peverley esiintyi HPK-ottelussa ensimmäisen kerran SM-liigayleisölle. Jyväskyläläisten työsulkuhankinnalla oli alla vasta yksi yhteinen jäätreeni joukkueen kanssa, mutta ammattilainen oli Hämeenlinnan illassa kuin kala vedessä.

Stanley Cupin Boston Bruinsissa 2011 voittanut Rich Peverley näytti ensiesiintymisessään SM-liigayleisölle ennakko-odotusten arvoiselta. Aikanaan varaamattomana pelaajana NHL:ään päässyt Peverley painoi töitä hyvällä asenteella, ja näyttäisi sopivan JYP-miehistöön kuin nyrkki silmään.

Pisteille Peverley ei päässyt, ja tehotilastossa kanadalainen jäi asteen pakkaselle. Max Wärnin ja Ossi Louhivaaran keskellä pelannut Peverley vakuutti kuitenkin otteillaan ensimmäisestä vaihdostaan lähtien.

Vaikka Peverley pyöri ajoittain HPK:n kuljettaman kiekon perässä muun JYP-lauman mukana, kääntyivät kiekot nopeasti myös hyökkäyssuuntaan.

Hyvän lähtönopeuden lisäksi merkillepantavaa oli Peverleyn sijoittuminen. Siinä missä mies ei missään vaiheessa näyttänyt kaukalon isoimmalta tai vahvimmalta, riisti kanadalainen kiekon useita kertoja nätisti oikeasta suunnasta oikea-aikaisesti tulleilla taklauksillaan. 

Vastuuta mukavasti

Peverley sai Jyrki Aholta myös vastuuta. JYPin keskushyökkääjistä vain Perriniä vähemmän kellottanut sentteri pelasi niin yli- kuin alivoimaakin. Kiekko pysyi lavassa, mutta myös syötöt lähtivät napakasti.

– Kauden ensimmäinen peli, se on muistettava. Silti tuossa miehessä on mieletön potentiaali ja pelasi kyllä hyvin. Otti äärimmäisen tärkeän aloitusvoiton lopussa. Olemme tarvinneet aloittajaa, kuvaili Aho.

Aho uskoo Peverleyn vain parantavan entisestään, kun kanadalainen pääsee tottumaan paikalliseen rytmiin.

- Peli kun tulee tutummaksi ketjukavereiden kanssa niin pystyy varmasti vielä parantamaan omaa peliä. En missään nimessä sano, että pelasi huonosti. Pelasi kelpo ottelun. Tietysti kun lauantaina tullut, jet lag rupeaa olemaan pahimmillaan.

- Uskon, että pystymme parantamaan hänenkin kanssaan, kun ehdimme näyttämään mitkä ovat pelilliset tavoitteemme. Hän on oikeasti huippuyksilö.

» Lähetä palautetta toimitukselle