Ray Whitney, Panttereiden luottomies

NHL / Artikkeli
Florida Panthersin pelaaja # 14, Ray Whitney, on yksi Panttereiden tärkeimmistä pelaajista vaikka katsomalla hänen tämän kauden tilastojaan ei sitä uskoisi,10 maalia ja 31 pistettä eivät kerro totuutta hänen taidoistaan.

Whitneyn kolmivuotisen Panthers uran aikana on hänen kauden keskiarvoiksi tullut 29 maalia ja 66 pistettä, jotka tekevät hänestä pisteiden valossa menestyneimmän Pantteri-pelaajan tuolla ajanjaksolla. Mistä johtuu sitten tämän kauden vähäiset tulokset hyökkäyspäässä?

Tulosta ei siis ole syntynyt, mutta vilkaisemalla koko Pantteri-lauman tilastoja on huomattavissa sama lasku pisteissä muillakin. Itseasiassa Whitney on joukkueen sisäisessä pistepörsissä sijalla kaksi, kenenkäs muunkaan takana kuin maalitykki Pavel Buren. Joukkueen huono menestys näkyy kaikkien pelaajien pistesaldoissa, paitsi juuri Buren joka taas kerran johtaa NHL:n maalintekijä pörssiä. Kausi on ollut Whitneylle kuitenkin kaikkea muuta kuin huono, vaikea ehkä ,muttei huono.

Paljon ongelmia

Whitneyllä on ollut oma osansa Panthersien ongelmista. Hän on ollut sivussa 13 ottelusta erilaisten loukkaantumisten takia ja Whitney on pelannut paljon selkä kipeänä, joka ei varmasti ole kenellekään mieluista hommaa, varsinkaan pienikokoiselle pelaajalle kuten Whitneylle.

Kesä oli Whitneylle ilon aikaa kun hän teki kolmivuotisen jatkosopimuksen Floridan kanssa,tuolla sopimuksella hän tulee ansaitsemaan n.2.5 miljoonaa dollaria vuodessa.
Kesän huono uutinen Whitneylle oli legendaarisen Igor Larionovin hankinta Panttereihin. Larionovin tulo ja valmentaja Terry Murrayn suunnitelmat laittaa Igor Buren kanssa samaan ketjuun eivät ainoastaan siirtäneet Kozlovia pois ykkösketjun sentterin paikalta vaan myös Whitney joutui tekemään tilaa uudelle ykkösketjun vasemmalle laiturille. Whitney-Larionov-Bure ketju olisi ollut aivan liian pienikokoinen varsinkin isossa ja kovaa pelaavassa Idän konferenssissa. Näin viime kauden Whitney-Kozlov-Bure ketju ,joka kuului NHL:n parhaimpiin ketjuihin( tästä todisteena All Star valinnat heille jokaiselle) oli hajotettu.

Lisää katkeruutta syntyi kun Murray uskoi löytäneensä kauan Florialle kaivatun maaleja iskevän kakkosketjuyhdistelmän kun Whitneyn ja Kozlovin oikealle laidalle tuli Olli Jokinen. Ketjun peli ei missään vaiheessa lähtenyt toimimaan toivotulla tavalla ja Whitney turhaantui lisää.

Miltä tulevaisuus näyttää?

Larionov ei ole enää Floridassa kuten ei myöskään valmentaja Terry Murray , olisiko Whitneyn aika nousta takaisin omalle tasolleen? Kozlov on vakiinnuttanut taas paikkansa Buren ”apurina” ,mutta Whitney ei ole ykkösketjussa peliaikaa ole saanut. Floridan olisikin hyvä jakaa maalintekoa ja taitoa useampaan kuin yhteen ketjuun ja uuden hankinnan,Vaclav Prospalin, tulo auttaa myös tässä asiassa. Lähiaikoina Whitney on pelannut tuttujen Rob Niedermayerin ja Scott Mellanby kanssa. Ketjun peli on kulkenut mukavasti, mutta Whitney tarvitsee mieluummin rinnalleen jonkun joka osaa laittaa kiekon pussiin hänen näppäristä syötöistään.

Whitney on ollut monien pelaajakauppahuhujen kohteena, mikä on hyvin ymmärrettävää kun katsoo Floridan tulevaisuuden lupauksia. Elitserienin pistepörssin johtaja Kristian Huselius, Denis Shvidki ja Ivan Novoseltsev ovat kaikki nuoria taitavia pelaajia, jotka vapauttavat Whitneyn esimerkiksi Floridan havitteleman huippupuolustajan hankintaa varten. Whitney omaa kuitenkin organisaation parhaimmistoon kuuluvat ”aseet” hyökkäyspäässä ja olisi suuri riski Panttereilta päästää häntä käsistään.

» Lähetä palautetta toimitukselle