Rantasen Coloradolla raskas ilta Philadelphiassa

NHL / Artikkeli
Mikko Rantanen Avalanchen paidassa.
Kuva © Getty Images
Colorado Avalanchen kausi on ollut yhtä pakenemista takaa häämöttävältä lumivyöryltä. Nousiaisista maailmalle lähtenyt Mikko Rantanen ei ole nauttinut yhtä suuresta mediahuomiosta, kuin Toronton Auston Matthews tai Winnipegin Patrik Laine, mutta 20-vuotias Rantanen on osoittanut olevansa hyvän maineensa arvoinen pelaaja.

Colorado Avalanchen kausi on ollut yksi NHL:n lähihistorian heikoimmista. Seuralegenda Patrick Roy pakkasi laukkunsa jo ennen kauden alkua ja Jared Bednarin käsiin lyötiin sekalainen ryhmä ilman sen suurempaa päämäärää.

Vaikka Coloradon kausi on ollut yleisellä tasolla synkkä, Mikko Rantasen kaltaiset valopilkut luovat toivoa paremmasta huomisesta. Rantanen on Coloradossa hyvin pidetty pelaaja ja moni uskookin, että tulevaisuuden Avalanche rakennetaan juuri hänen ympärilleen. 

Rankka ilta Phillyssä

Tiistai-iltana Rantasen Colorado jäi täysin jyrän alle kotijoukkue Philadelphia Flyersia vastaan. Kotijoukkue karkasi nopeasti 3−0-johtoon, eikä Colorado saanut omasta pelistään kiinni missään vaiheessa. Flyersin sankarina toimi kaksi maalia iskenyt Wayne Simmonds

Rantaselle tarjottiin toisessa erässä mahdollisuus kaventaa ottelu uran ensimmäisellä rangaistuslaukauksella, mutta kiekko karkasi nuorukaisen lavasta. Kokonaisuudessaan Coloradon ilta oli tuskainen. Joukkue päästi kahden ylivoimamaalin päälle vielä alivoimaosumankin. Rantanen harmitteli ottelun jälkeen epäonnistunutta rangaistuslaukausta sekä karanneita pisteitä. 

− Aika raskas oli jalka varsinkin kolmannessa erässä. Kolme nopeaa maalia heti alkuun oli pahin mahdollinen startti meille ja se oli sitten siinä. Oma erikoistilannepelaaminen oli tänään aika heikkoa, Rantanen kommentoi Jatkoajalle.

Pitkään siirtohuhuissa liikkunut Gabriel Landeskog yritti herätellä joukkuettaan pudottamalla hanskat Flyersin Sean Couturierin kanssa ensimmäisessä erässä. Rantanen oli ylpeä ruotsalaiskapteeninsa otteista. 

− Onhan se aina hienoa nähdä, että kapteeni uhraa kroppaansa joukkueen eteen vaikka onkin ollut siirtohuhuissa jo varmaan kuukausia.

Tuska joukkueen sisällä on käsin kosketeltavissa, onhan joukkue voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan vain kaksi. Edellinen varsinaisen peliajan voitto vieraissa on jo kahden kuukauden takaa. Rantasen mukaan heikosti sujunut kausi on näkynyt pukukopissa, mutta uskoa parempaan tulevaisuuteen riittää. 

"Jos terveenä pysyy, niin ehdottomasti kiinnostaa."

− Kyllähän se aina jotenkin näkyy, vaikka ei me siitä paljon olla kopissa puhuttu. Kyllä se kaikkien mielessä varmasti on.

Yleisesti tunnelma Coloradon pukukopissa on tiukka ja odottava. NHL:n siirtoikkunan sulkeutumiseen on reilusti alle vuorokausi ja mitä todennäköisemmin muutama pelaaja pakkaa varusteitaan viimeisen kerran tämän joukkueen kanssa.

Veteraani Jarome Iginla on ilmoittanut haluavansa taistella Stanley Cupista vielä viimeisen kerran ja GM Joe Sakic yrittää varmasti täyttää legendan toiveen.

Landeskog ja Matt Duchene ovat herättäneet mielenkiintoa siirtorajalla mutta juuri nyt näyttää siltä, että herrojen urat jatkuvat Coloradossa ainakin tämän kevään verran.

Pariisi kiinnostaa ilman loukkaantumisia

Rantanen muistetaan Pikkuleijonien kapteenina menestyksekkäissä kotikisoissa talvella 2016. Coloradon kausi päättyy kuin päättyykin runkosarjaan, mutta Rantasen kausi saattaa jatkua Euroopan puolella jos mies selviää loppukauden otteluista ilman suurempia takaiskuja.

Leijona-paidan päälle pukeminen on ollut aina iso asia Rantaselle, eikä kevään MM-kisat Pariisissa tee poikkeusta tähän.

− Jos terveenä pysyn, niin ehdottomasti kiinnostaa. Olisi hienoa päästä jatkamaan pelejä, kun ei ole paljon tullut voitettua tällä kaudella.

Coloradon runkosarjaa on jäljellä 21 ottelua. Kaikkien osapuolten kannalta olisi hienoa, jos Rantanen nähtäisiin keväällä leijonapaidassa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle