Rantanen ja Siiki dominoivat nuorten toista finaalia − TPS voiton päähän mestaruudesta

Muut Sarjat / Artikkeli
Rantanen oli sunnuntaina kaukalon tarkin maalintekijä.
Hattutempun viimeistellyt Mikko Rantanen ja viiden tehopisteen Oskari Siiki dominoivat nuorten toista finaalia. Hämeenlinnassa hyvin ottelun aloittanut HPK joutui nöyrtymään TPS:n tehokkuudelle. Toisessa erässä nähtiin peräti kahdeksan maalia.

Sunnuntaina pelatun nuorten SM-liigan toinen finaali yltyi maalijuhlaksi. Hämeenlinnassa pelatun ottelun voitti lopulta TPS, joka kukisti hyvin ottelunsa aloittaneen kotijoukkue HPK:n peräti 8-5. TPS:n sankareita olivat neljän tehopisteen Mikko Rantanen ja viisi pistettä nakutellut Oskari Siiki.

− Ei ihan perinteinen finaaliottelu, varsinkaan tuo toinen erä. Annoimme aivan liikaa ylivoimahyökkäyksiä. TPS on hyvä kääntämään peliä ja astuimme omaan ansaan siinä kohtaa, mietti pettynyt Kerhon päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeen.

− Meillä pokka petti. Nyt olemme kovan haasteen edessä. Pitää pystyä pelaamaan järkevämmin, summasi Salo.

HPK aloitti ottelun hyvin

HPK sai otteluun salama-alun, kun Julius Valtonen iski Kerhon johtoon jo 33 sekunnin jälkeen. Valtonen yllätti koko puolustuksen housut kintuissa. HPK jatkoi maalin jälkeen painostustaan, mutta menetti hallintansa Eetu Mobergin turhaan vihellyksen jälkeiseen jäähyyn. HPK onnistui kuitenkin pysäyttämään TPS:n yritykset.

Kotijoukkueella oli tämän jälkeen tilaisuus päästä ottelussa kunnolla niskan päälle, sillä se pääsi pelaamaan viiden minuutin ylivoimaa. Keskialueella törttöillyt David Nemecek lensi suihkuun polvitaklauksesta. Hitaaseen siirtelyyn sortunut kotijoukkue ei kuitenkaan saanut maalia aikaiseksi.

Tunnelmat lämpenivät useampaan otteeseen. TPS tasoitti ottelun Patrik Virran istuessa kaksiminuuttista koukkauksesta. Niklas Salo laukoi tasoituksen lähietäisyydeltä.

HPK:n ylivoima toimi vihdoin ottelun 16. minuutilla, kun Tommi Harainen ohjasi maalinedustalta kotijoukkueen uudelleen johtoon. Kaikki näytti hyvältä kotijoukkueen kannalta, sillä HPK hallitsi tasaviisikoin pelitapahtumia koko ensimmäisen erän ajan. TPS ei päässyt lauantain tapaan häiritsemään karvauksellaan HPK:n hyvää pelinrakentelua.

Maalijuhlat pystyyn

Toisessa erässä ote kuitenkin kääntyi vieraille. Tappioasemassa erään lähtenyt TPS alkoi onnistua liukuhihnalta. Tuloksena oli yhteensä peräti kahdeksan maalia, joista TPS teki viisi.

HPK:n ylipelaaminen ja huolimattomuus omassa päässä kostautui useaan otteeseen. Maaleja meni sisään vanhanaikaisella, omista pelaajista ja ilmasta. Kapellimestareina toimivat erityisesti Rantanen (3+1) ja Siiki (1+4). Kuudennen maalin seurauksena HPK päätti vaihtaa maalivahtia.

HPK pääsi otteluun mukaan vielä kerran. Ismo Nikkinen kavensi tilanteeksi 5-6 vajaat pari minuuttia ennen erän päätöstä. Myös kolmannen erän alkuun HPK sai aikaiseksi paineen TPS:n päätyyn. Verkko heilui kuitenkin toisessa päässä, jossa Siiki iski Rantasen ja Julius Vähätalon syötöistä otteluun ratkaisun makua tekemällä joukkueensa seitsemännen maalin.

TPS:n kahdeksannen maalin iski hattutemppunsa sinetöinyt Rantanen. Neljäskin maali oli lähellä, kun HPK haki kavennusta ilman maalivahtia.

TPS:n maalijuhlat merkitsivät joukkueelle toista voittoa ja mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla tiistaina Turussa.