Ranska: Parilla NHL-vahvistuksella ei mennä kuuhun eikä edes puolivälieriin asti

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Ranskan maalille on odotettavissa säpinää.
Kuva © Getty Images
Ranska isännöi jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuja ensimmäisen kerran lähes 50 vuoteen. Joukkueessa on laatua ja kokemusta, mutta ei riittävästi. Kisaisäntien taival päättyy alkusarjaan.

Uhka: Kapea puolustus jää jalkoihin

Ranskalla on alakerrassaan tulokaskautensa NHL:ssä pelannut Yohann Auvitu ja NLA:ssa monta kautta tehoillut Kevin Hecquefeuille, mutta kaksi hyvää puolustajaa ei riitä, kun vastaan asettuu NHL-hyökkääjiä. Muut puolustajat pelaavat Ranskan pääsarjassa, joka ei kansainvälisellä tasolla vakuuta.

Auvitu ja Hecquefeuillekin ovat parhaimmillaan hyökkäyspelissä, joten puolustuspelaaminen on Ranskan suurin heikkous.

Hyökkäyspäässä kisaisäntien tilanne on parempi, mutta NHL:ssä pelaavat Antoine Roussel ja Pierre-Edouard Bellemare eivät seurajoukkueissaan ole hyökkäävässä roolissa. Maajoukkueessa tehoja kuitenkin odotetaan, ja kovien paineiden kestäminen on kysymysmerkki.

Jos NHL-, KHL- ja NLA-hyökkääjät eivät onnistukaan maalinteossa, on Ranska suurissa vaikeuksissa.

Mahdollisuus: Huet'lta menestyksekäs joutsenlaulu ja laadukkaat hyökkääjät takovat maaleja

41-vuotias Stanley Cup –voittaja Cristobal Huet on ilmoittanut lopettavansa maajoukkueuransa kotikisoihin. NLA:ssa pelaava konkari on Bellemaren ohella Ranskan tärkein yksittäinen pelaaja ja haluaa jättää maajoukkueelle itsestään parhaan mahdollisen muiston.

Huet pelaa Lausannessa edelleen hyvällä tasolla, mutta MM-kisoissa tarvitaan venymistä äärimmilleen.

Jos puolustus on Ranskan heikkous, on hyökkäys puolestaan joukkueen selvin vahvuus. Bellemare ja Roussel tuovat NHL-kokemusta. Myös viime kaudet KHL:ssä tehokkaasti pelannut Stephane Da Costa on pelannut kahdeksan kautta Pohjois-Amerikassa.

Damien Fleury ja Laurent Meunier taas ovat kokeneita pelimiehiä, joilla on takana monta kautta Euroopan kärkisarjoissa.

Kokeneiden pelimiesten rinnalla hyökkäyskalustossa on nuoria lupauksia, kuten NLA:ssa pelaava 22-vuotias Floran Douay ja Pohjois-Amerikassa pelaava 20-vuotias Bastien Maia. Kärkiketjujen lisäksi Ranskalla on riveissään roolipelaajia, kuten Liigastakin tuttu Yorick Treille.

Ennuste: Puolivälierät jäävät hyvästä yrityksestä huolimatta haaveeksi

Ranska taistelee B-lohkon neljännestä sijasta ja viimeisestä paikasta puolivälieriin. Todennäköisesti Sveitsin taso ja rutiini riittää pudotuspelipaikkaan, mutta kotiyleisön edessä taistelevaa Ranskaa ei kannata aliarvioida. Kokemus ja potentiaali ovat olemassa.

Päävalmentaja Dave Henderson on Ranskalle sekä uhka että mahdollisuus. 65-vuotias kanadalainen on pelannut ja valmentanut Ranskassa yli 40 vuotta eli tuntee ympäristönsä. Kokemusta ei kuitenkaan ole kovemmista ympyröistä, mikä saattaa koitua kynnyskysymykseksi Ranskan pärjäämiselle.

Kotikisoissa kohtalona on jäädä alkusarjaan. Lopullinen sijoitus on B-lohkon viides sija.

Juttua muokattu 28.4.2017 klo 14.51: Korjattu Ranskan isännöineen jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuja edellisen kerran lähes 50 vuotta sitten Grenoblen olympialaisissa. Jääkiekon arvokisoja Ranska on isännöinyt viimeksi Albertvillen olympialaisissa 1992.

» Lähetä palautetta toimitukselle