Rögle - "Tulossa on vaikea kausi"

SHL / Artikkeli
Voldenilla riittää varmasti töitä myös Röglen maalilla.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Rögle palaa SHL:ään kahden kauden tauon jälkeen. Edessä on kuitenkin paljon töitä sarjapaikan pitämisessä.

Viime kauden ykkösmaalivahti, Espoo Bluesistakin tuttu Lars Volden jatkaa seurassa. Volden pelasi vahvan kauden päästyään Allsvenskanissa maalille huomattavasti useammin kuin Suomen Liigassa pelatessaan.

Toinen maalivahti on Oscar Dansk, joka tulee lainasopimuksella Columbus Blue Jacketsin organisaatiosta. Dansk ei onnistunut viime kaudella aivan odotetusti pelattuaan ECHL:ssä 11 ja AHL:ssä 21 ottelua. Niinpä paluu Ruotsiin hakemaan nostetta uralle voi olla häneltä mainio liike - toki ikää Danskilla on vain 21 vuotta.

Baranka ja Granak huippuhankintoja

Puolustukseen on hankittu kaksi erittäin laadukasta slovakialaista puolustajaa. Ivan Baranka, 30, on pelannut seitsemän kautta KHL:ssä ja kahdesti olympialaisissa. Dominik Granak, 33, on voittanut kahdesti KHL:n mestaruuden ja vuonna 2009 SHL-mestaruuden Färjestadissa. Granak on erittäin taitava puolustaja, joka on fiksu ja tehokas kiekonliikuttaja.

Rögle hankki myös Kevin Marshallin AHL:n Toronto Marliesista. Marshall on fyysinen pelaaja ja tunnettu ennen muuta vankasta oman alueen pelistään. Lisäksi Tanskan maajoukkuepakki Emil Kristensen on uusi nimi. Hän teki kahdeksan maalia Oskarshamnissa, joka päätyi sijalle 11. viime kaudella Allsvenskanissa.

Työteliäs hyökkäys

Hyökkäykseen saapuvat Leksandista laiturit Patrick Cehlin ja David Åslin. AHL:stä hankittiin lisäksi kanadalainen Alex Aleardi ja Sebastian Wännström, joista Aleardilla on potentiaalia tehdä pisteitä. Wännström on enemmän alempien ketjujen roolipelaaja.

Avainhyökkääjiä ovat varakapteeni Jordan Smotherman ja tanskalainen Jesper Jensen, joka on tehnyt kahdella viime kaudella Allsvenskanissa 86 pistettä. Jensen on hyvin liikkuva sentteri, joka tekee melko varmasti hyvät pisteet myös SHL:ssä. Pitkään Röglessä pelanneet Daniel Sylwander ja Christopher Liljewall ovat fyysisiä laitahyökkääjiä.

Hyökkäys on kaikkiaan ennakkoon vain kohtalainen. Sellaisia pelaajia on varsin vähän, jotka ovat aiemmin todistaneet olevansa laadukkaita SHL-hyökkääjiä.

Röglen vahvin osa-alue on puolustus, jossa etenkin kokeneet Baranka ja Granak ovat todella hyviä pelaajia. Maalivahteina on kuitenkin kaksi nuorta eli Volden ja Dansk, jotka eivät ole pelanneet SHL:ssä yhtään ottelua. Joukkue päätti harjoituskauden kolmeen voittoon kaatamalla sveitsiläiset Ambri-Piottan ja Langnaun sekä Karlskronan.

- Tulossa on vaikea kausi, meidän tulee olla nöyriä tehtävän edessä. Opettelemme välttämään ulkopuolisia paineita, ja se voi olla positiivista. Samaan aikaan meidän pitää olla vaativia itseämme kohtaan, silloin suoriutuu parhaiten, kertoo päävalmentaja Anders Eldebrink SHL:n kotisivuilla.

Jatkoaika arvioi Röglen runkosarjan sijalle 13.

» Lähetä palautetta toimitukselle