Puolimatkan krouvi - Detroit Red Wings

NHL / Artikkeli
Monen vuoden menestymisen jälkeen on Red Wings nyt totisen paikan edessä kun peli ei olekaan kulkenut aivan entiseen malliin.

17W-12L-5T-7OL = 51PTS / 119GF-107GA

Valmennus ja johto

GM Ken Holland, Päävalmentaja Scotty Bowman

Pitkään menestyksekästä työtä Detroitissa tehnyt kaksikko on tällä kaudella erilaisessa tilanteessa kun joukkueen menestys onkin ollut odotettua heikompaa. Yksi suurimmista syistä on varmasti koko ajan vanheneva pelaajarunko.

Holland ei ole joukkuetta kesken kauden merkittävästi muuttanut. Ainoa todellinen vahvistus on ollut Floridasta palannut Igor Larionov, joka vaihdettiin päittäin puolustaja Yan Golubovskyyn. On selvää että ennen siirtojen takarajaa pitää jotakin tehdä, tällä menolla Red Wings ei pudotuspeleissä pitkälle mene.

Scotty Bowman joka on johtanut seuran kahteen Stanley Cupiin valmentaa mahdollisesti viimeistä kauttaan auto-kaupungissa. Miehellä on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura, mutta hän haluaa varmasti voittaa vielä kerran. Pelaajien ja fanien luotto valmentajaan on kova, mutta eri asia on riittääkö materiaali enää mestaruuden ottamiseen.

Maalivahdit

Manny Legace, Chris Osgood

Detroitin maalilla on tällä kaudella yllättävän usein esiintynyt alunperin Los Angelesin varaama Manny Legace. Kauden ensimmäisen puolikkaan mies on pelannut erittäin hyvin kokeneen puolustuksen takana ja syrjäyttänyt vanhemman Chris Osgoodin. Sama asetelma säilyy todennäköisesti kauden loppuun ellei Wings tee maalivahti kauppoja ennen trade-deadlinea. Osgood on ollut pieni pettymys, koska ei ole onnistunut turvaamaan asemaansa ykkösenä Legacen vahvojen otteiden vuoksi.

Torjuntaprosentit: Legace 91.89, Osgood 89.90

Puolustus

Niklas Lidström (8 maalia)
Larry Murphy (2)
Mathieu Dandenault (4)
Aaron Ward (3)
Steve Duschene (2)
Jiri Fischer (0)
Todd Gill (2)
Maxim Kuznetsov (1)
Chris Chelios (0)
Yuri Butsayev (1)
Jesse Wallin (0)

Joukkueen puolustus toimii varmasti, vaikka ikä-sarakkeeseen tulee vuosia lisää nopeaan tahtiin. Niklas Lidström on puolustuksen johtaja joka suhteessa. Mies pelaa paljon ottelusta toiseen ja tekee pisteitäkin mukavassa vauhdissa. Chris Chelios, joka pelaa toista kokonaista kauttaan Detroitissa on toinen varma otteinen puolustaja. Chelios on kärsinyt loukkaantumisista kauden alussa ja on niiden vuoksi vielä hieman kesken kuntoinen, asenne hänellä on tosin aina ollut kohdallaan.

Nuoremmasta porukasta on tsekkiläinen Jiri Fischer onnistunut lopullisesti vakiinnuttamaan paikkansa NHL:ssä. Fischerin oman pään pelaaminen on todella varmaa ja hänellä onkin kaikki mahdollisuudet nousta aivan NHL-puolustajien kärkikastiin.

Ensi kesänä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi tuleva puolustaja Yan Golubovsky treidattiin Floridaan vaihdossa sentteri Igor Larionoviin.

Hyökkäys

Sergei Fedorov (22)
Brendan Shanahan (17)
Martin Lapointe (16)
Steve Yzerman (8)
Vyazeslav Kozlov (11)
Pat Verbeek (10)
Tomas Holmström (6)
Igor Larionov (7)
Kirk Maltby (9)
Darren McCarty (8)
Doug Brown (7)
Kris Draper (3)
Brent Chilgrist (1)
Boyd Devereaux (1)
Jason Williams (0)

Hyökkäyksessä suurinta roolia hallitsee venäläinen Sergei Fedorov, joka on liigan parhaita puolustavia hyökkääjiä, mutta osaa myös maalinteon. Siitä osoituksena paikka pistepörssin kärjen tuntumassa.

Kapteeni Steve Yzerman johtaa joukkuetta henkisellä puolella ja takaa laadun Fedorovin takana. Yzerman on vaarallinen erikoistilanteissa, ainakin silloin kun muodostaa tehokkaan kaksikon liigan parhaisiin maalintekijöhin kuuluvan Brendan Shanahanin kanssa. Miehen vahvuuksiin kuuluu myös tiukka oman pään pelaaminen. Detroitilla onkin joukkueessaan kaksi todella hyvää puolustavaa hyökkääjää kun heillä on sekä Fedorov että Yzerman.

Duunari osastolla löytyy myös kovia nimiä esim. Martin Lapointe, Darren McCarty, Pat Verbeek ja Tomas Holmström. Lapointen pelaaminen Detroitissa kauden loppuun on hieman epävarmaa koska hänestä tulee ensi kesänä UFA-pelaaja. Voi olla että Wings koittaa kaupata hänet muualle korvausta vastaan ja yrittää tehdä uuden sopimuksen kun vapaiden agenttien markkinat heinäkuussa alkavat.

Seura menetti hyökkäyksestä viime kesänä lupaavia fyysisiä hyökkääjiä, kun Stacy Roest ja Darryl Laplante lähtivät expansion draftissa pois. Voi olla että heille olisi jo tälläkin kaudella ollut käyttöä myös Detroitissa.

Kesken kauden lisää hyökkäysvoimaa toi takaisin tullut Igor Larionov.

MVP

Sergei Fedorov

Yllätys

Manny Legace

Pettymys

Joukkueen menestys

» Lähetä palautetta toimitukselle