Pudotuspelit kiikarissa

NHL / Artikkeli
Kings taistelee raivoisasti paikasta pudotuspeleissä. Rob Blake-kaupan jälkeen Kings on hävinnyt kahdeksasta ottelustaan ainoastaan yhden. Eroa kahdeksantena olevaan Oilersiin on neljä pistettä.

Aika jälkeen Rob Blaken

Kings ei jääny suremaan kapteeninsa ja tärkeimmän pelaajansa menetystä, vaan aloitti huiman kirin kohti playoff-viivaa. Viimeisissä yhdeksässä ottelussa ilman Blakea Kings on hankkinut kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yhden tappion.

Kaupassa tullut puolustaja Aaron Miller on aloittanut pirteästi uudessa seurassaan, kahdeksan ottelua on tuonut neljä syöttöä. Mies jonka piti ottaa Blaken johtava rooli Kings-puolustuksessa eli Mathieu Schneider loukkasi nivusensa kaupan jälkeisenä päivänä ja on sivussa toistaiseksi. Miehen odotetaan palaavan keskiviikon San Jose-otteluun.

Avainpuolustajien poistuminen kokoonpanosta on lisännyt muiden vastuuta. Miller, Norström ja Vishnovsky ovatkin pelanneet mainiosti.

Felix Potvin

Vancouverista hankittu veteraanimaalivahti Felix Potvin toi lisää kilpailua Kings maalille. Kauden ailahtelevasti pelannut Potvin on parhaimmillaan loistava kassari ja hänen hankinnan toivotaan saavan myös Kingsin tämän kauden ykkösen Jamie Storrin otteisiin varmuutta. Potvin on pelannut Kings-paidassa 10 ottelua (12.3), joista on saldona kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. GAA Kingsissä on 2.16, kun se Canucksissa oli 3.08. "The Cat" on siis selvästi piristynyt ilmastonvaihdoksesta.

Lähes koko kauden loukkaantuneena ollut Stephane Fiset on laitettu AHL:n Lowelliin kuntoumaan. Steve Passmore vaihdettiin Chicagoon kahdeksannen kierroksen varauksesta.

Tummia pilviä taivaalla

Vaikka pelit ovat lähteneet sujumaan hyvin, ei elämä Kings-leirissä ole silti helppoa. Scheiderin loukkaantumisesta ollaan toistaiseksi selvitty, mutta Jozef Stumpelin ja Adam Deadmarshin vammat tekevät suuren aukon hyökkäykseen. Ykkössentteri Stumpel on poissa toistaiseksi määrittelemättömän ajan kylkivamman takia ja Deadmarsh joutuu huilaamaan kahdesta kolmeen ottelua käsivamman takia. Miesten kolhut tulivat loppukautta ajatellen todella pahaan aikaan.

Korvaajia kuitenkin on, vaikkakaan taitoa he eivät tuo. Marko Tuomainen on vihdoin päässyt pelaavaan kokoonpanoon tuttuun puolustavaan rooliinsa. Myös pääosin farmissa pelannut Scott Thomas on täyttänyt Deadmarshin paikan hienosti. Kings hankki helmikuun lopulla New Jerseyssä viime keväänä Stanley Cupin voittaneen Steve Kellyn riveihinsä. Kookas Kelly on puolustava sentteri, jonka asenteesta on paljon hyötyä playoff-sodassa. Tällä kaudella pääsy loppupeleihin on kuitenkin työn ja tuskan takana.

» Lähetä palautetta toimitukselle