Pudotuspeliennakko: Giroux ja Flyers yrittävät pysäyttää Penguinsin mestaruusjunan

NHL / Artikkeli
Penguins ja Flyers ulkoilmakamppailussa.
Kuva © Getty Images
Pittsburgh Penguins ja Philadelphia Flyers kohtaavat toisensa pudotuspeleissä kuuden vuoden tauon jälkeen. Kevään 2012 ottelusarja jäi historiaan runsasmaalisena ilotulituksena, ja Flyers oli tuolloin parempi otteluvoitoin 4−2. Nyt Dave Hakstolin johtama Flyers-ryhmä lähtee ottelusarjaan selvänä haastajana. Penguins hakee Mike Sullivanin johdolla jo kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan.

Lähtökohdat:

Penguins jahtaa kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan ja lähtee tähänkin ottelusarjaan selvänä ennakkosuosikkina. Viimeistely toimii ja joukkueesta löytyy ratkaisijoita laajalla rintamalla. Penguins voitti kaikki tämän kauden joukkueiden keskinäiset ottelut (4) ja onnistui tekemään jokaisessa ottelussa ainakin viisi maalia.

Joukkueen ainoana kysymysmerkkinä voidaan pitää maalivahtipelaamista. Matt Murray kärsi runkosarjassa ajoittain loukkaantumisista, mutta lähtee tähän sarjaan terveenä.

Flyers varmisti pudotuspelipaikkansa runkosarjan viimeisillä hetkillä, ja vaikka sijoitus Metropolien divisioonassa olikin vasta kolmas, on joukkueella potentiaalia pelata pitkälle kevääseen. Flyers lähtee ottelusarjaan selvänä haastajana, mutta tämä ei ole välttämättä huono asia.

Jos hyvänä vierasjoukkueena tunnettu Flyers onnistuu nappaamaan ensimmäisessä kahdessa ottelussa voiton, voi joukkue olla yllättävän vaikea pysäyttää kotihallissaan.

Ratkaisijat:

Penguinsin kohdalla katseet kiinnittyvät tutusti kolmeen hyökkääjään: Sidney Crosbyyn, Jevgeni Malkiniin ja Phil Kesseliin. Yhteensä 105 maalia ja 279 pistettä runkosarjassa iskenyttä kolmikkoa on vaikea pysäyttää. Patrik Hörnqvist on noussut liigan ylivoimapelaajien eliittiin, ja ruotsalaishyökkääjä teki kolmanneksi eniten ylivoimamaaleja runkosarjassa.

Jos Penguins haluaa menestyä tänäkin keväänä, tehoja täytyy tulla näiltä neljältä pelaajalta.

Flyers kohdalla vastuu lepää Claude Giroux'n, Jakub Voracekin ja Sean Couturierin harteilla. 100 pisteen rajapyykin ensimmäistä kertaa urallaan rikkonut Giroux on parhaimmillaan yksi koko liigan valovoimaisimmista hyökkääjistä, ja Flyers kaipaa tehoja kapteeniltaan joka ilta.

76 pistettä runkosarjassa iskenyt Couturier nauttii kovissa paikoissa pelaamisesta ja on osoittanut tällä kaudella olevansa erittäin laadukas pelaaja molempiin suuntiin.

Yllättäjät:

Flyers-hyökkääjä Travis Konecny on yksi tämän sarjan seuratuimmista pelaajista. Flyers-kannattajien suosikiksi tällä kaudella noussut Konecny osaa maalinteon, mutta hän osaa samalla olla inhottava pelaaja vastustajille.

21-vuotias Konecny ei ole koolla pilattu. Alle 180-senttinen ja 80 kiloa painava luistelukone aiheuttaa varmasti ongelmia Penguins-puolustukselle. 

Flyers-puolustaja Ivan Provorov on noussut hiukan yllättäen koko joukkueen johtavaksi puolustajaksi. Shayne Gostisbeheren kanssa ykkösparissa pelaaja Provorov on kehittynyt tällä kaudella huomattavasti ja venäläispuolustaja on hoitanut tonttinsa erinomaisesti niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

Provorov pelaa illasta toiseen isoja minuutteja, joten hän on valmis pitkään ottelusarjaan − pitkät jatkoeräminuutit eivät tunnu ainakaan tämän puolustajan jaloissa. 

Penguins-hyökkääjä Derick Brassard tunnetaan hyvistä pudotuspeliotteistaan. "Big Game Brass" ratkoi kevään isoja pelejä niin Rangersissa kuin Senatorsissakin ennen siirtoa Penguinsiin.

Melko pienellä peliajalla tähän asti pelannut Brassard on tuttu pelaaja Mike Sullivanille ja voidaan olettaa, että kanadalaishyökkääjän vastuu kasvaa kevään edetessä. 

Bryan Rust on nostanut tasoaan aina pudotuspelien kynnyksellä, ja mies on ollut tärkeä osa Penguinsin kahta mestaruutta. Rust tuo Penguins-hyökkäykseen leveyttä, joka voi ratkaista koko ottelusarjan. Tähtipelaajia löytyy molemmista joukkueista, joten ratkaisu voi jäädä yllättäjien käsiin. 

Lopputulosarvio:

Pennsylvanian paikalliskamppailut ovat yleensä kuumia vääntöjä, joissa sattuu ja tapahtuu. Flyersin tulivoima riittää kiusaamaan Penguinsia, mutta maalivahtipelin pitää olla lähes täydellistä, jotta joukkue nähtäisiin seuraavalla kierroksella.

Penguinsin rutiini riittää jälleen kerran ja joukkue selvittää tasaisen pudotuspelisarjan otteluvoitoin 4−2. 

» Lähetä palautetta toimitukselle