Predators-tähdet nostivat alppimaan Leijonien kantaan − Suomen ja Sveitsin NHL-pelaajat palkkavertailussa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kapteeni Granlund on Leijonien MM-ryhmän palkkakuningas.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonat kohtaa miesten MM-kisojen puolivälierässä Sveitsin. Torstai-illan vastustajaa pidetään yleisesti Suomea pienempänä kiekkomaana, mutta tämän vuoden MM-miehistöjä verratessa huomaa, ettei kyseessä ole ensinkään turha nippu. Joukkueiden NHL-pelaajat nostava likimain tasavertaista yhteenlaskettua tiliä.

Ammattijääkiekkoilijoiden palkat ovat usein tavallisen tallaaajn tilipussia muhkeampia, ja varsinkin maailman parhaassa liigassa NHL:ssä parhaat kynäniekat tienaavat miljoonia. NHL-palkka kertoo myös osittain pelaajan roolista, kokemuksesta sekä yksinkertaisesta taitotasosta. Mitä enemmän lantteja kirstun pohjalle kolisee, sitä parempi tekijämies todennäköisesti on kyseessä.

Sveitsi oli Kööpenhaminan lohkon neljäs keräten 12 pistettä seitsemässä ottelussa. Leijonat puolestaan voitti oman lohkonsa 16 pisteen saldolla − kahdesta yllätystappiosta huolimatta. Suomi on siis ottelun kiistaton ennakkosuosikki, mitä lähtötilanteeseen tulee.

Joukkueessa on Sebastian Ahon ja Mikko Rantasen kaltaisia NHL-tähtiä, mutta ei alppimaankaan kokoonpanoon mitään turhakkeita ole eksynyt. Uusimpina tulokkaina Nashville Predatorsista saapuneet Roman Josi ja Kevin Fiala tekevät Sveitsistä entistä vaarallisemman nipun.

Joukkueiden pelaajalistoja tarkastellessa huomaa, että kummankin runko koostuu nuorista NHL:ään todellista läpimurtoa yrittävistä pelaajista. Molemmilta löytyy myös aivan taalajäiden kirkkaimpia sankareita.

Molempien yhteenlasketut palkat eroavat toisistaan vain noin miljoonan dollarin verran, Sveitsin tilipussin ollessa 13,25 miljoonan suuruinen. Leijonien rahasäkissä komeilee lukema 14,69 miljoonaa.

Sveitsin palkkakeisarit ovat Mikael Granlundin ja Mikko Koivun seurakaveri Nino Niederreiter Minnesota Wildista (4.6 miljoonaa), sekä Predators-tähti Josi viiden miljoonan euron palkallaan. 

Suomen tämän kevään MM-joukkueesta ylivoimaisesti eniten tienaava pelimies on kapteeni Granlund, jonka palkka on 5,25 miljoonaa dollaria. Seuraavaksi lihavimmilla tuloilla operoiva Leijona on Teuvo Teräväinen, joka tienaa kaudesta 2017-18 alle kolme miljoonaa dollaria.

Leijonien kokoonpanosta löytyy siis vain kaksi NHL-miljonääriä, kun taas vastapuolen pelipaitaa kantaa yhteensä kolme kuuden nollan palkkashekkiä heiluttelevaa herrasmiestä.

Korjaus: 17.5.2018: kello 17.18: Fialan peruspalka ei ylitä miljoonaa dollaria, mutta hänen sopimukseensa kirjatut bonukset nostavat kokonaissumman yli miljoonaan. Hän ei siis varsinaisesti ole NHL-miljonääri, mikäli käytetään samoja kriteerejä kuin muiden listattujen pelaajien kohdalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle