Pitääkö Ristolainen Hörnqvistin kurissa maalin edessä? − seuraa näitä pelaajia Suomi−Ruotsi-ottelussa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kiekollisesti Rasmus Ristolainen oli Pohjois-Amerikkaa vastaan kohtalainen, mutta kiekotta hän oli ongelmissa. Ristolaisen täytyy olla fiksumpi ja jämäkämpi jatkossa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomi lähtee suoristamaan väärille raiteille avausottelussa lähtenyttä World Cup -junaansa, kun Leijonat kohtaa toisessa ottelussaan Ruotsin, joka peittosi ensimmäisessä pelissään Venäjän lukemin 2−1. Jatkoika listasi molemmista joukkueista pelaajia, joita Ruotsi-ottelussa kannattaa pitää silmällä.

Suomen avausottelu World Cupissa sujui mollivoittoisesti, kun Leijonat kaatui Pohjois-Amerikan käsittelyssä 4−1. Käytännössä Suomella on toisessa ottelussaan Ruotsia vastaan jo pakkovoiton paikka, jos joukkue mielii lohkovaiheesta jatkoon.

Ruotsi kaatoi omassa avausottelussaan Venäjän Gabriel Landeskogin ja Victor Hedmanin osumilla.

Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen Toronton Air Canada Centressä tiistaina kello 22 Suomen aikaa. Seuraa ottelussa eritoten näitä pelaajia:

Ruotsi

1. Henrik Lundqvist / Jacob Markström

Ruotsin maalivahtitilanne on mielenkiintoinen, kun Henrik Lundqvist joutui jättämään Ruotsin avaustaiston Venäjää vastaan väliin sairastumisen vuoksi, ja paikkaaja Jacob Markstöm pelasi mainion ottelun. Jos Lundqvist on terve, hän ilman muuta pelaa Suomea vastaan, minkä myös Markström myönsi Venäjä-ottelun jälkeen.

Lundqvistin pelikunto on arvoitus. Sen lisäksi "Kuningas Henrik" ei pelannut kummoisesti kevään Stanley Cupin pudotuspeleissä, eikä kokenut torjuja monesti ole ollut syksyisin parhaimmillaan muutenkaan.

Markström pelasi Venäjää vastaan 59 ja puoli minuuttia päästämättä maaliakaan, mutta totuuden nimissä häntä ei testattu kunnolla. Ruotsin puolustus eliminoi äärimmäisen tehokkaasti hyvät maalintekopaikat. Markstöm on World Cupissa edelleen katsomaton kortti.

2. Loui Eriksson
Paukutti Suomea vastaan pelatuissa esiotteluissa maaleja kuin liukuhihnalta, mutta "kolmen Sedinin" ketju ei ollut Venäjää vastaan parhaimmillaan. Vitja sai muutamia kohtalaisia pyörityksiä ja maalipaikkoja aikaan Venäjän päässä, mutta Suomea vastaan nähtyä lähes maagista yhteyttä pelaajien välillä ei näkynyt. Syötöt hukkuivat usein jo keskialueella koko triolla.

3. Patric Hörnqvist
Vahva ja monipuolinen pelaaja, joka voitti Pittsburghissa Stanley Cupin kesällä. Teki harjoitusotteluissa maaleja myös Suomen verkkoon, mutta Hörnqvistin arvo ei aina näy pistesarakkeessa. Esimerkkinä toimii hyvin Ruotsin avausmaali Venäjää vastaan, jossa Hörnqvist teki Sergei Bobrovskin eteen täydellisen maskin. Sen takaa Vezina-voittaja ei nähnyt mitään.

Suomi

1. Rasmus Ristolainen
Suomen ykköspuolustaja, joka kerää todella kovia peliminuutteja. Ei Pohjois-Amerikkaa vastaan kuitenkaan ollut parhaimmillaan. Haki muutaman kerran nopeaa riistoa väärään aikaan ja ajoi itsensä pahasti ulos. Maalinedustalla Suomella oli erityisen vaikeaa nuoria pohjoisamerikkalaisia vastaan, eikä Ristolainen monesti edes ollut siellä. Pitää olla isäntänä, kun Hörnqvist ja muut ruotsalaiset tunkeutuvat maalille.

Kiekollisesti turkulaispakki oli ottelussa kohtalaisen hyvä, mutta kuten koko Suomella, parannettavaa jäi huomattavasti.

2. Aleksander Barkov
Suomen ykköshyökkääjä oli Pohjois-Amerikkaa vastaan melko näkymätön. Teki puolustuksessa voitavansa, mutta parannettavaa silti jäi. Barkovin pitää ottaa suurta vastuuta hyökkäyksestä ja etenkin pelin rytmittämisessä ketjussaan. Tulosta on tultava.

3. Sami Lepistö
Suomen puolustajat eivät kehuja avausottelusta juurikaan ansaitse, mutta löysän puolustuksen parhaita suorittajia oli kokenut Sami Lepistö. Neuvotteli kesällä paluusta NHL:ään ja ensimmäisen World Cup -ottelun perusteella se ei aivan kaukainen kuvitelma ole. Luki peliä hyvin ja oli kiekollisesti kenties Leijonien varmin pelaaja avausottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle