Pirkka Antilan kirje naisten SM-sarjaseuroille

Muut Sarjat / Artikkeli
Kuva © Antti Varonen
Jatkoaika julkaisee kilpailupäällikkö Pirkka Antilan seuroille lähettämän kirjeen kokonaisuudessaan.

Hei kaikki,

Kauden alusta alkaen olen huomannut, että henki joukkueiden kesken Naisten SM-sarjassa on varsin huono verrattuna esimerkiksi muihin liiton järjestämiin SM-sarjoihin. On esitetty syyttelyä mitä erikoisemmista asioista toisia kohtaan, urheiluhengestä ei ole välillä ollut tietoakaan. Lisäksi tämä huono henki on tarttunut myös toimintaan erotuomareita ja otteluvalvojia kohtaan. Valmentajat/joukkueenjohtajat/managerit kirjoittelevat sekä tänne että esimerkiksi sosiaaliseen mediaan ala-arvoista tekstiä joissa liiton "Kunnioita Peliä" –kampanjaa ei ole kyllä noteerattu lainkaan. Ainakin allekirjoittaneesta tällainen kehitys on huolestuttavaa.

Varmistaaksemme työrauhan loppukauden ajaksi ainakin erotuomariston ja otteluvalvojien suhteen sekä varmistaaksemme varmasti urheilulliset pudotuspelit ja karsinnat, olemme uusineet ohjeistuksemme ja painottaneet tätä tuomareille ja otteluvalvojille seuraavalla tavalla.

Erotuomaristo ja otteluvalvojat raportoivat AINOASTAAN ITSE HAVAITSEMANSA PELAAJIEN LOUKKAANTUMISET PELITILANTEISSA. Päätös raportoinnista on YKSIN erotuomariston ja otteluvalvojan asia.

Joukkueen edustajat voivat käydä ASIALLISTA keskustelua tilanteista ottelun jälkeen otteluvalvojan kanssa (ensisijaisesti). Mikäli joukkueen edustajat VAATIVAT erotuomareita tai otteluvalvojia raportoimaan yhtään mitään asiaa, käsittelemme tämän epäurheilijamaisena käytöksenä, ja siitä seuraa sääntöjen mukaisia sanktioita.

Mitä kurinpitoon tulee, liiton kilpailusääntöjen mukaisesti liitto voi tutkia minkä tahansa tapauksen ja määrät siitä rangaistuksia riippumatta siitä onko tilanteessa annettu rangaistuksia tai ei. Kurinpitoon saatetaan tapauksia VAIN erotuomariston tai otteluvalvojan ITSE päättämän raportoinnin perusteella. Joukkueilla ei ole oikeutta vaatia raportointia tahi kurinpitotoimia.

Toivon todella että nyt kaikki keskittyvät olennaiseen eli rehtiin peliin kentällä ja sen ulkopuolella.

Jääkiekkoterveisin,

Pirkka Antila
Kilpailupäällikkö - Manager of Hockey Operations

» Lähetä palautetta toimitukselle