Pikkuleijonilla MM-kisojen kookkain joukkue

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Emil Oksanen (vas.) on Suomen kärkihyökkääjiä.
Kuva © Jarno Hietanen
Puolustavana hopeamitalistina Yhdysvaltain Grand Forksissa pelattaviin alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin lähtevä Pikkuleijonat on keskimitaltaan koko kisojen pisin joukkue. Taitoakaan ei kuitenkaan ryhmästä puutu.

Suomi lähtee alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoihin puolustavana hopeamitalistina. Viime vuonna Sveitsissä Suomi hävisi tämän vuoden isäntämaa Yhdysvalloille loppuottelussa jatkoajalla.

Pikkuleijonien joukkue on yksi kisojen ennakkosuosikeista. Lähes 186 senttimetriä keskimitaltaan oleva joukkue on kisojen isokokoisin.

Ikäluokan suurimmat tähdet Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Olli Juolevi puuttuvat joukkueen kokoonpanosta, mutta joukkue on silti todella iskukykyinen. Puljujärvellä on myös edelleen mahdollisuus liittyä joukkueeseen mukaan Kärppien pronssiottelun jälkeen.

Laakso tolppien välissä

Suomen todennäköinen ykkösvahti kisoissa on Sportin sopimuspelaaja, KalPa-kasvatti Leevi Laakso. Pääosin Sportin A-junioreissa päättyneellä kaudella pelannut Laakso on noussut kauden aikana pelatuissa harjoitusmaaotteluissa ja -turnauksissa ikäluokan ykkösvahdiksi.

Kaksi muuta maalivahtia, Jokerien Niilo Halonen ja HPK:n Ukko-Pekka Luukkonen ovat pelanneet päättyneellä kaudella pääosin Nuorten SM-liigaa. Luukkonen on vuonna 1999 syntyneenä yksi Suomen joukkueen nuorimmista pelaajista.

Puolustusta pohjoisamerikkalaiseen tapaan

Pikkuleijonien puolustusta johtavat Pohjois-Amerikan juniorisarjoista saapuvat Juuso Välimäki ja Markus Niemeläinen. Läntisen Kanadan juniorisarja WHL:ssä pelaava Ilves-kasvatti Välimäki toimii myös joukkueen kapteenina.

Peräti 195-senttinen Niemeläinen on kiekkoillut tällä kaudella Ontarion juniorisarja OHL:ssä ja on yksi lupaavimmista suomalaisista ensi kesän NHL:n varaustilaisuutta ajatellen.

Suomessa pelanneista puolustajista Urho Vaakanaisella ja Robin Salolla on kokemusta Liigasta. Muiden kausi on kulunut Nuorten SM-liigassa.

Kasper Kotkansalon kisapassia ei leimata vielä ensimmäiseen otteluun.

Hyökkäyksestä ei kokoa puutu

Vaikka Laine ja Puljujärvi uupuvatkin kokoonpanolistasta, ei Suomen tämän vuotisesta hyökkäyksestä ainakaan kokoa puutu. Joukkueeseen nimetyistä 13 hyökkääjästä peräti viisi on vähintään 190-senttisiä.

Joukkueen hyökkääjistä pääsarjatason kokemusta ovat keränneet Frölundassa SHL:ää pelannut Kristian Vesalainen, HPK:ssa kymmenen ottelua tililleen saanut Eetu Tuulola sekä yksittäisiä otteluita pelaamaan päässeet Janne Kuokkanen, Markus Nurmi, Otto Koivula ja Juha Jääskä.

Viimeisessä harjoitusottelussa Sveitsiä vastaan Suomen ketjuunkokoonpano oli seuraava:

Markus Nurmi - Otto Mäkinen - Emil Oksanen
Otto Koivula - Aapeli Räsänen - Eeli Tolvanen
Mikael Hakkarainen - Otto Somppi - Eetu Tuulola
Sami Moilanen - Joona Koppanen - Juha Jääskä

Ottelun jälkeen Hakkarainen putosi pois joukkueesta, eikä Koivulan kisapassia leimata vielä ensimmäiseen otteluun. Vesalainen ja Janne Kuokkanen ottavat poistuneiden paikat ketjuhierarkiassa.

Puolustavampaan rooliin erikoistunutta nelosketjua lukuun ottamatta tehoja voi odottaa kaikilta kolmelta ketjulta.

» Lähetä palautetta toimitukselle