TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Peltosen paluu

LIIGA / Artikkeli
TPS:n profiilipakki Kimmo Peltonen palasi tänä iltana viimein kokoonpanoon pitkän rannevamman jälkeen. Jatkoaika jututti miestä pelin jälkeen.

TPS:n valmentaja Mikko Sokka epäili ennen ottelua, että Peltosella on saattaa olla pelituntumassa vielä hakemista.

- Hän ei ole ollut mukanamme joukkueharjoituksissa kuin muutaman päivän, Sokka selitti.

Sokka kertoi Jatkoajan peliennakossa, että kyseessä ei ole missään tapauksessa
terveydellinen riski Peltoselle, mutta pelillinen riski olisi olemassa. Onko muille Palloseuran pakeille ja eritoten pakkipariksi merkitylle Markus Laineelle painotettu Peltosen keskenkuntoisuutta?

- Markus Laine ja Peltonen ovat erityylisiä pakkeja ja he täydentävät toisiaan. Laineelle ei ole tähdennetty miten kannatella Peltosta - ei tosiaan. Uskon ja tiedän, että kyllä Peltonen kykenee kokeneena pelimiehenä pelaamaan ne
neloskentälle siunaantuvat vaihdot, naurahti Sokka.

- Jokainen pelaaja pelaa omalla tyylillään kiekkoa. Pelikunto tietenkin vaihtelee. Peltosella tuntuma vielä hakusessa, sillä hän ei tosiaan ole ollut paljoakaan
joukkueharjoituksissa ja sitä paitsi pelitilanne on aina eri kuin harjoitus.

Peltosen ranne pitäisi olla kaiken järjen mukaan kunnossa.

- Lääkärien mukaan ranne on kunnossa. Totta kai siinä on vielä leikkausarpia ja jäykkyyttä ja kestää hetken aikaa, että se on entisessä kunnossa.

Sokka kiisti, että Peltonen kävisi vain koettamassa ja olisi uhka että mies jättäisi pelin kesken.

- Jos tulee uusi loukkaantuminen tai käsi kipeytyy, niin sitten on pakko keskeyttää. Mutta emme ole lähteneet sillä hengellä, että Kimmo pelaisi vain yhden erän, Sokka totesi.

TPS:n puolustuksen riveistä on yhä poissa Marko Kauppinen ja Jussi Timonen. Sokka myönsi, että tämä voi johtaa Markus Laineen try-outin pidentämiseen. Illan ottelusta oli myös sivussa huilivuorossa ollut Simon Backman.

- Käsittääkseni tästä asiasta on jo eilen puhuttu Narvanmaan kanssa. Tai ainakin mietitty mitä tehdään. Kaikki riippuu Kauppisen kuntoutumisesta. Ei tässä kyllä voi mennä koko ajan päivä kerrallaankin, vaan jotain ratkaisuja täytyisi tehdä. Onhan se inhottavaa Laineellekin vain elää päivä kerrallaan. Ei tuohon joulutaukoonkaan paljoa aikaa ole, joten saattaa olla, että Laine jatkaisi meidän kanssamme tuonne 16. päivään asti.

Tunnelmat ottelun jälkeen

Kimmo Peltonen pelasi nelospakkiparissa Markus Laineen kanssa. Peltonen sai peliaikaa aina jokaisen JYPin maalin jälkeen. Päätuomari Tom Laaksosen omituisen vihellyslinjan takia myös alivoima-aikaa herui Peltoselle. Peltonen pelasi 11.26 minuuttia ja vaihtoja kertyi parisenkymmentä.

Pelin jälkeen tavoitettu Peltonen kokee murtuneen ranteensa olevan suht hyvässä kunnossa.

- Se on ihan ok. Mä kaksi treeniä kerkesin tuossa vetämään ennen ensimmäistä peliä. Aika nopeasti halusin itse mukaan ja valmentajat halusivat ottaa mukaan, että saisin pelituntumaa. Ihan ok. Ei sen voimataso ole vielä sitä mitä sen pitäisi olla. Viikko on vasta saatu kuntouttaa sitä. Mutta hyvin se on parantunut ja nyt saatiin vielä peli alle. Kyllä se tästä lähtee.

Pelituntuman ohella Peltonen näkee pelistään puuttuvan vielä paljon elementtejä.

- Kyllä siitä puuttuu aika paljonkin. Kun on noin kauan pois – kaksi kuukautta – niin sen jälkeen on lähdettävä liikkeelle ihan perusasioista. Pitää lähteä hakemaan oikeita luisteluratoja ja oikeita ajoituksia ja vielä vähän fyysisyyttä siihen, niin siitä se lähtee. Nyt kuitenkin pääsi aika hyvin peliin sisään tällä treenimäärällä. Ensi peli on taas varmaan vähän helpompi. Kun saa pelata, niin äkkiä se pelituntuma tulee takaisin, Peltonen lupaili.

Käytävillä aiheutti parranpärinää Tom Laaksosen suuri rooli illan ottelussa. Myös Kimmo Peltosella oli selvä kuva illan tuomarilinjasta

- Se oli aivan uskomatonta. Varmaan siellä oli aiheellisiakin, mutta sanoisin, että molemmilla joukkueille tuli viisi tai kuusi aivan turhaa vihellystä. Eihän tuolla viidellä viittä vastaan pelattu juuri ollenkaan. Olisi voitu supistella ne koukkaamiset molemmilta pois. Sen puoleen aika sekava kuva jäi. Hyvä, että noillakin sähläilyillä saatiin kaksi pistettä.

Peltonen ei kokenut, että illan ottelu olisi ratkennut luokattomaan tuomarityöskentelyyn, vaan Laaksonen vihelsi tasaisen huonosti molemmille joukkueille.

- Nimenomaan tasaisen huono. Tietenkin meille tuli kolmannen erän loppuun pari jäähyä ja oli meilläkin ylivoimia ja me käytettiin niitä hyväksi. Jos ne ovat tuollaisia pieniä kiiinnipitämisiä ja kahvaamisia, niin niitä tulee koko ajan joka pelissä. Kyllä niitä voisi vähän jättää puhaltamatta, puuskahti Peltonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle