BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Pelilliset syyt ajoivat vaihdokseen

LIIGA / Artikkeli
Oulun Kärpät vaihtoi päävalmentajaansa jo toisen kerran alle vuoden aikana. Keväällä Matti Alatalon saappaisiin hypännyt Mikko Haapakoski sai väistyä ja tilalle astui meritoitunut Hannu Aravirta.

Kärppien peli ei ole koko syksyn aikana asettunut uomiinsa. Lukuisat loukkaantumiset ovat vaivanneet joukkuetta ja vahvistuksia on tippunut pitkin kautta. Lopulta pohjoisen seurassa päätettiin tehdä asialle jotain, ja kiekkopiireistä tuttuun tapaan päävalmentaja sai monon kuvan takalistoonsa.

Päätös Mikko Haapakosken erottamisesta tapahtui lopullisesti viikonlopun aikana. Hänen tilalleen Kärpät hankki pikaisella aikataululla Hannu Aravirran. Haapakoskelle asiasta kerrottiin sunnuntaina.

– Sunnuntai-iltapäivän ja illan aikana hallitus päätti asiasta. Mikko Haapakoski päätettiin vapauttaa tehtävästään ja sen jälkeen lähdettiin etsimään seuraajaa ja haasteen vastaanottajaa. Tavallaan nyt yksi ympyrä sulkeutuu, sillä Aravirta lähti täältä keväällä -88. Syyt ratkaisuun ovat siinä, että pelilliset tulokset eivät vastanneet odotuksia, Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno kertoi.

– Soitimme Haapakoskelle sunnuntaina iltapäivällä ja pyysimme toimistolle, jossa oli paikalla minä ja Harri Aho. Kerroimme hänelle tilanteen, perusteluina pelilliset tulokset ja se, että homma ei vain auennut.

Haapakoski ehti toimia Kärpissä pitkään apuvalmentajana, kunnes lopulta hyppäsi pääkäskijäksi viime keväänä. Urakka jäi kuitenkin lyhyeksi.

– Mikko yritti varmasti parhaansa, joskus urheilussa homma ei vaan lähde aukeamaan. Jos siihen olisi yksi tai kaksi syytä, ne olisi varmasti korjattu. Moni varmasti kysyy, miksi ratkaisua ei tehty aiemmin tauon aikana. Halusimme kuitenkin antaa mahdollisuuden harjoitella rauhassa viikon ajan kerrankin koko porukalla ja katsoa, johtaisiko se parempiin tuloksiin, Junno taustoitti.


Hannu Aravirta korvaa Mikko Haapakosken Kärppien peräsimessä.
Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Korvaaja pikaisella aikataululla

Kärppien hallitus keskusteli valmentaja-asiasta lauantai-iltana, jolloin myös urheilutoimenjohtaja Harri Aho sai toimeksiannon.

– Urheilussa asiat tapahtuvat nopeasti. Lauantain tappion jälkeen hallitus oli minuun yhteydessä ja käski alkaa töihin uuden valmentajan etsimiseksi, Aho kertoi.

– Sunnuntaina aamupäivästä sain Aravirran kiinni. Siinä tiedusteltiin nopeasti halukkuutta, ja hän pyysi puoli tuntia miettimisaikaa. Nopeasti saimme sitten kaikki päätökseen. Tyytyväinen olen, että näin nopeasti löysimme huipputason valmentaja. Muutosta haettiin, ja tällä sitä saatiin.

Julkisuudessa Kärppien penkin taakse on tarjottu Venäjällä päävalmentajan tehtävistä erotettua Kai Suikkasta. Ahon mukaan Aravirta oli kuitenkin ainoa kandidaatti, jolta asiaa tiedusteltiin.

– En laittanut viestejä muihin numeroihin ja päätökseen hain tukea hallitukselta. Venäjälle ei yhteyttä otettu, Aho totesi.

Muutoksia myös muuhun valmennustiimiin

Haapakosken ohella lähtöpassit edustusjoukkueen peräsimestä sai Petri Karjalainen. Hänelle Kärpät pyrkii etsimään toisen tehtävän organisaation sisältä. Syksyllä valmennushommansa aloittanut Toni Sihvonen ja Ari Hilli sen sijaan jatkavat tehtävissään. Uutena miehenä remmiin liittyy Jari Laukkanen, joka siirtyy kakkosvalmentajaksi Kärppien A-nuorten päävalmentajan paikalta.

– Hannu otti kontaktia Sihvoseen ja Laukkaseen, jotka hän tuntee entuudestaan. Karjalaista hän ei tunne lainkaan. Tarjosimme sitten mahdollisuutta tehdä vähän isompaa muutosta samalla kertaa, Junno sanoi.

– Sama aikataulu tässä on minunkin kohdallani. Olimme Tampereella A-nuorten kanssa, kun Harri otti yhteyttä. Onhan tämä mahdollisuus, josta ei voi kieltäytyä. Pääsen kansainvälisesti menestyneen huippuvalmentajan rinnalle, joten oppia tulee varmasti paljon, Laukkanen hymyili.

Valmennuksen roolit ovat lähtökohtaisesti selvillä.

– Pidän Sihvosta vahvana jään ulkopuolisena johtajana, mitä hän oli jo pelaajana omalla esimerkillään. Hän vetää meillä jatkossa jään ulkopuoliset harjoitteet. Jari peluuttaa pakkeja ja minä hyökkääjiä, Sihvonen toimii yleisenä tarkkailijana ja antaa neuvoja ja Hilli tekee tilastoja, tuore päävalmentaja Aravirta taustoitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle