Pelicansilta odotetaan maaleja, Kärppien lataus purkautuu positiivisesti

LIIGA / Artikkeli
Rendulic on ollut vahvassa iskussa.
Perjantain kierrokselta löytyy mielenkiintoisia kohteita pelattavaksi. Katseet kohdistuvat erityisesti Tampereelle, jossa Kärpät havittelee vierasvoittoa Tapparasta.

Kärpät ML, 2,35

Keskiviikkona Slovakiassa CHL:ää urakoinut Tappara saa vieraakseen nälkäisen kärppäryhmän. Takerrellen kauden aloittaneet kirvesrinnat kokivat todellisen löylytyksen, kun slovakialaisisännät olivat vahvempia lukemin 5−2.

Viiden ottelun voittoputkessa viilettävä Kärpät on hakenut latausta perjantain otteluun koko viikon, mikä on tarjonnut myös mahdollisuuden pienten kolhujen parantamiselle. Oululaisryhmä odotaa vahvuuteensa myös Shaun Heshkaa sekä Ville Leskistä, jotka olisivat isoja vahvistuksia yskähtelevälle ylivoimapelille.

Tappara on osoittanut venymiskykyään, mikä saattaa viedä ottelun jatkoajalle, mutta vieraiden viisikko- ja maalivahtipelaaminen ovat olleet sen verran vakuuttavia, että vaakakuppi kallistuu oululaisten puolelle. Vakuuttavan hyökkäyspelin rikkomisen koki viimeisimpänä maaleilla mässäillyt JYP, joka jäi viime viikonloppuna Oulussa vain yhteen osumaan. 

Mikael Ruohomaan johtama vitja kuuluu liigan kuumimpiin, ja tämän johdolla Tapparan virheisiin tullaankin iskemään kovalla höngällä. Myös suoran voiton pelaaminen jopa tasoitusvedolla voidaan ottaa harkintaan, mutta voitto jatkoaika mukaanlukien kuulostaa varmalta valinnalta.

Pelicans 1, 2,10

Sekä Pelicansilla että TPS:lla on tuoreet voitot alla, kun lahtelaiset hakivat pisteet Porista ja TPS voitti CHL:ssä brittijoukkue Nottingham Panthersin. Joukkueet ovat muutenkin varsin kovavireisiä, sillä Pelicans on napsinut pisteitä kuudesta ottelusta peräkkäin. Turkulaiset puolestaan eivät ole jääneet pisteittä vielä kertaakaan liigan puolella.

Lahtelaisten vire on ollut varsin hyvää erityisesti kotona erityisesti vahvan hyökkäyspelaamisen turvin. Esimerkiksi ylivoimapelaaminen on toiminut peräti lähes 32 prosentin teholla. Kun myös alivoiman toimivuus on ollut liigan parhaimmistoa, TPS:n illasta voidaan odottaa haastavaa.

Eric Perrinin ja Ilari Filppulan poissaolo vieraiden ylivoimasta voikin olla yksi illan kynnyskysymyksiä. Kun samaan aikaan Pelicansin kärkiyksilöt ovat terveinä ja liekehtivässä kunnossa, kotivoiton pelaaminen kuulostaa houkkutavalta. Myös Jesse Saarisen paluu Lahteen tuo varmasti oman latauksensa isäntien pelaamiseen. 

Jukurit alle 1,5 maalia, 2,20

Sarjan parhaisiin vierasjoukkueisiin kuuluva Lukko vierailee sarjan toiseksi huonoimman kotijoukkueen Jukurien kotiluolassa perjantaina. Jukurien laiva ei ole juuri tahtonut ottaa tuulta purjeisiinsa, vaikka keskiviikon taistelu Ilvestä vastaan olikin melko miehekäs. Lukko puolestaan marssii melko vakaalla polulla.

Jukurit on onnistunut keräämään seitsemässä kotiottelussaan vain seitsemän pistettä. Tämä ongelma on kulminoitunut lähes täysin tehottomaan hyökkäyspelaamiseen, sillä maaleja on kasassa vain yhdeksän kappaletta. Viisi vastaan viisi-pelin laukaisuprosentti 4,8 on sarjan huonoin.

Lukko on saanut hakea latausta perjantain kamppailuun koko viikon ajan. Pekka Virta onkin saanut joukkueensa yllättävän vahvaan vireeseen heti alussa, mikä on näkynyt erityisesti loistavassa alivoimapelaamisessa. Kun Lukko on saanut myös parannettua kiekonhallintaansa, mikkeliläisten illasta odotetaan tuskaisaa. Varsinaista hyökkäyspelin ilotulista Lukoltakaan ei nähdä, mutta Kaapo Kähkösen johdolla peräpää tukitaan hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle