NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Pelicansilta kesäkuulumisia

LIIGA / Artikkeli
Pelicans tiedotti tänään kesäkuulumisistaan. Samalla joukkue myös aloitti jääharjoittelun tauon jälkeen.

Tiedotustilaisuudessa vallitsi hyvä tunnelma. Valmentajista ja pelaajista kuitenkin huokui kova halu jäälle. Erik Kakon mukaan ”jäälle on mukava päästä, vaikka juokseminenkin on ihan hauskaa.” Kesäharjoituksissa ollaan menty kovaa positiivinen ilme kasvoilla.

Kakon ja Toni Koivusen lisäksi kapteenistoon valittu Santeri Heiskanen näkee suuren eron viime kauteen verrattuna.

- Nyt olemme tehneet, kun viime kaudella emme.

Päävalmentaja Petri Matikainen haluaa Pelicansista nimenomaan joukkueen.

- Haluan että joukkueesta tulee todella yhtenäinen ja taisteleva. Paljon on kesällä harjoiteltu. Nyt on keväästä lähtien takana noin 80 harjoitusta plus omatoimiset harjoitteet. Harjoitusotteluita on paljon, että nuoret pelaajat saadaan ajettua joukkueeseen sisään. Myös kaikille ehtii tulemaan pelitapa yksilöllisesti täysin selkeäksi.

Pelicansin harjoituksissa pyöri myös Atlanta Thrashersin Pasi Nurminen. Mies ainakin harjoittelee Pelicansin mukana, mutta NHL:n työsulun sattuessa hänen pelipaikka ei ole vielä täysin varma.

- Jos rahan perässä menisin, niin pelipaikkaa hakisin lähinnä Keski-Euroopasta. Pelicans olisi minulle kotoisin ja miellyttävin vaihtoehto. Täällä olisi hyvä haaste näyttää, että Pelicansin organisaatio kuuluun liigaan, Pasi Nurminen kertoi.

Aivan täydellä miehistöllään Pelicans ei jääharjoituksiaan päässyt aloittamaan. Joukkueella on pieniä loukkaantumisia muutama. Jäällä olleista Lasse Jämsenillä ja Toni Koivusella on pieniä vikoja vielä. Tommi Hannus ja Ville Hirvonen parantelevat vielä pari viikkoa omia kolhujaan. Nuorten maajoukkueleirillä ovat Jesse Saarinen ja Pasi Salonen.

Sopimuspelaajien lisäksi harjoitusringissä on useampi kaveri. Omista junnuista rinkiin ovat päässeet Henri Heino ja Henri Nuutinen. Muualta ovat tulleet Anssi Hietaharju, Jani Honkanen, Kari Sihvonen ja Vesa Junkkonen.

Hyökkääjä Hietaharju on kotoisin Vaasasta. Viime kaudella hän pelasi Rauman Lukon a-junioreissa. Honkanen tulee Lahteen Hermeksestä. Liigaakin hän on ehtinyt pelaamaan HIFK:n ja SaiPan riveissä. Kari Sihvonen tuli jo viime kaudella Bluesista Pelicansin a-junioreihin. Kärppien kasvatti Junkkonen pelasi viime kaudella aluksi Espoon Bluesin a-junioreissa ja sitten Ruotsissa Luulajan riveissä, lähinnä sielläkin a-junioreissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle