OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Pelicans sai Leinon kuriin

LIIGA / Artikkeli
Ensimmäisessä puolivälieräottelussa hattutempun tehnyt Ville Leino pysyi pelikaanien pihdeissä toisessa osaottelussa. Leinon tilille tuli syöttöpiste Jokereiden ylivoimaosumaan, mutta tasakentällisin eliittihyökkääjä ei päässyt vauhtiin.

Pelicans-valmennuksella oli selkeä resepti Ville Leinon ja hänen ketjukavereidensa pimentämiseen Lahdessa. Kotijoukkue käytti viimeistä vaihto-oikeuttaan hyväkseen ja marssitti jäälle Henri Heinon ketjun lähes joka kerta, kun Tommi Santalan johtama Jokereiden ykkösketju ilmaantui kentälle.

seuranta

Leinon peli vaihto vaihdolta
[lue lisää]

- Pelipalaverissa oli sovittu, että pelataan niitä vastaan niin paljon kuin mahdollista. He kuitenkin pelaavat niin paljon enemmän minuutteja kuin me, että koko ajan emme voineet olla vastassa, mutta suurin osa vaihdoista kuitenkin, Heino kertoi.

- Älä paljasta liikaa, ketjukaveri Leo Komarov huikkasi väliin virnistäen.

Heinon, Komarovin ja Kari Sihvosen muodostama ketju onnistui tehtävässään hyvin. Alivoimalla pelatessa Leinolle ei ollut varaa pistää erikoisvartiointia, ja se näkyi heti. Taituri pyöritti pelikaaneja solmuun ja sai syöttöpisteen Marko Kauppisen tekemään kavennusmaaliin. Tasakentällisin näytöt jäivät kuitenkin vähiin.

Heino oli tyytyväinen ketjunsa iltapuhteeseen. Rouhijakentällinen näytti, että vaikka Tommi Santala ja Tim Stapleton ovat huipputason pelimiehiä, Leinon aseistariisuminen voi riittää ykkösketjun lamauttamiseen.

- Kaikki kolme ovat taitavia kavereita ja pystyvät tekemään paljon kiekon kanssa, mutta vähän enemmän otin Leinoa. Hän on kuitenkin kiekollisen pelin sielu, Heino selvitti.

Leinolta ei jäänyt huomaamatta, että Pelicans oli päättänyt tehostaa hänen vartioimistaan. Miehet tulivat iholle hanakammin kuin Helsingissä.

- No kyllä ihan selvästi tulivat. Taklasivat loppuun asti ja aina oli yksi jätkä lähellä, hän puuskutti.

Leino myönsi, että viidellä viittä vastaan hän ei saanut ihmeitä aikaan. Virtuoosimaisista kiekonkäsittelytaidoista tunnettu hyökkääjä sai hyvin harvakseltaan kiekkoa kuskattavaksi.

- Tietysti kiekkoa olisi tarvinnut enemmän, mutta kun oli koko ajan yksi mies kimpussa, muilla olisi pitänyt olla enemmän tilaa, Leino huomautti.

- Näissä peleissä viidellä viittä vastaan ei kovin paljon tilaisuuksia tule, mutta vähän pitää yrittää pelata kovempaa. Luotetaan vain omaan peliin. Sunnuntaina on kotipeli ja iso kaukalo, yritetään pelata samalla tavalla kuin viimeksi.

Jokereiden päävalmentajan Doug Sheddenin mielestä Leinon vartioinnissa oli keljut keinot käytössä.

- Meillä on tässä liigassa säännöt roikkumiselle ja kahvaamiselle. Se on ihan ok, jos he haluavat repiä Leinon jään pintaan koko ajan, mutta on ihan uskomatonta kuinka paljon he selvisivät siitä jäähyittä tänään, Shedden puhisi.

Leinoa pihdeissään pitänyt Henri Heino ei ollut ollenkaan samaa mieltä Sheddenin väittämien kanssa.

- Se on hänen mielipiteensä. Omasta mielestäni en tehnyt mitään väärää, sitonut tai mitään, kuittasi Heino, jolle kertyi runkosarjassa vain 12 jäähyminuuttia 56 ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle