BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Pappa ja poika

LIIGA / Artikkeli
Jatkoajan ennakkopaketissa todettiin Raimo Helmisen kohdalla, että jumala tarvitsee kultin. Nyt tämä jumala on SM-liigan vanhin pelaaja. Ja mikä erikoisinta, vierellä viilettää liigan nuorin pelaaja.

Kun Raimo Helminen otti ensimmäiset piirrot jäähän kauden 2005-2006 liiga-avauksessa, hänestä tuli vanhin säännöllisesti SM-liigassa pelannut pelaaja. Se ei konkaria lohduttanut, tappio paikallisvastustajalle kismittää aina.

- Eihän se tappio koskaan hyvältä tunnu. Jos jotain hyvää pitää hakea, niin paljon hyviä nuoria on tulossa.

Tapparaa vastaan Ilveksellä oli kokoonpanoissa yksitoista pelaajaa, jotka eivät olleet edes syntyneet, kun Raimo Helminen syksyllä 1982 aloitti uransa SM-liigassa. Nuorimmat, vuonna 1987 syntyneet ovat nähneet päivänvalonsa vasta sen jälkeen, kun Helminen oli jo voittanut Suomen mestaruuden, alle 20-vuotiaiden MM-hopean ja pelannut kaksi kautta NHL:ssä. Voisi kuvitella, että pojat muistuttelevat iästä.

- Ei ne papattele. Kai ne ajatuksissaan miettii, että mitä helvettiä toi täällä vielä tekee. Ei ne sitä ääneen sano, fiksuja nuoria miehiä, Raipe toteaa.

Entäs pappa, pojutteleeko hän nuoria?

- Ehkä vähän.

Edellisenä kesänä Helmisen valmistautumista vaikeutti olkapäävamma. Tämä kesä on sujunut paremmin.

- Ei tässä mitään isompaa ole ollut. Ainahan ongelmia on ollut, muttei mitään sellaista, mistä valittaa kannattaisi, vaatimaton legenda kommentoi.

Tuttu poika vieressä

Paikallisottelun kolmannessa erässä se nähtiin. Helmisen, liigan vanhimman pelaajan, viereen istutettiin liigan nuorin pelaaja, vasta 17-vuotias Tommi Huhtala. Ironista kyllä, Tommin isä, Jarmo pelasi Helmisen kanssa samassa joukkueessa Ilveksessä jo 80-luvulla ja herrat olivat yhdessä voittamassa Suomen mestaruutta 1985.

Raipella ja Tommilla on jotain muutakin yhteistä.

– Se on ollu mun mökkinaapuri yksivuotiaasta lähtien. Se oli yhden vanha kun rakensin mökin viereen, eli aika tarkkaan on kasvu nähty.

Pikkupojat on yleensä villejä ja naapurinsetää on mökillä tarvittu välillä hätistelemään.

– Oon kai silloin jotain sanonu, kun se oli pikkupoika, mutta ei enää muutamaan vuoteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle