BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Panthersin uusi päävalmentaja Gerard Gallant: "Tykkään tehdä maaleja"

NHL / Artikkeli
Gerard Gallant on Panthersin tulevaisuus.
Kuva © Getty Images
Kesän valmentajaruletti toi Florida Panthersille uuden päävalmentajan. Gerard Gallant ei ollut veikkauksissa se ilmeisin vaihtoehto, mutta kun asiaa ajattelee tarkemmin, hän oli se järkevin vaihtoehto.

Kevin Dineenin saatua potkut päävalmentajan tehtävistä, paikalle palkattiin väliaikaiseksi vaihtoehdoksi Panthersin AHL-seura San Antonio Rampagesta Peter Horacheck. Horacheck olisi varmasti halunnut jatkaa tehtävässä, mutta Panthers päätti panostaa valmentajavalintaan ja tehdä päätökset rauhassa.

Kesän kynnyksellä valmentajanpaikkoja oli auki yllin kyllin ja pätevistä valmentajista lähes tapeltiin. Lopulta pidettiin lähes varmana, että Pittsburgh Penguinsin päävalmentajan tehtävät jättänyt Dan Bylsma matkaa pantterilauman kaitsijaksi. Loppujen lopuksi Bylsman kohtaloksi tuli välivuosi, ja päävalmentajan tehtävään palkattiin Montreal Canadiensin apuvalmentajan paikalta Gerard Gallant.

Vaikka Gallant tuli tosiaan kakkosmiehen paikalta virkaan, päävalmentajan tehtävät eivät tule yllätyksenä, sillä Gallant oli Columbus Blue Jacketin päävalmentaja vuosien 2003-2006 ajan. Sitä ennen Gallant oli ollut Blue Jacketsin apuvalmentaja, johon hän oli tullut Florida Panthersin silloisesta AHL-joukkueesta, Louisville Panthersista.

Blue Jacketsin jälkeen voittavaa kiekkoa

Kun Blue Jackets antoi Gallantin lähteä, hän vietti ensin kaksi kautta New York Islandersin apuvalmentajana, kunnes lähti kotimaahansa Kanadaan valmentamaan QMJHL-joukkue Saint John Sea Dogsia.

Jälki oli todella komeaa. Kaksi QMJHL:än mestaruutta ja viimeisellä kaudella Memorial Cupin voitto, mikä on yksi jääkiekon vaikeimmin saavutettavista joukkuepalkinnoista. Mestaruuden jälkeen Gallant palkattiin Canadiensin organisaatioon. Gallantin viimeinen apuvalmentajakausi päättyi konferenssifinaaleihin ja kirvelevään 4-2-tappioon New York Rangersille.

Gallant on ihmislähtöinen valmentaja, joka on tottunut toimimaan superlupausten kanssa Sea Dogsien aikana. Gallantin menestystä saavuttaneessa joukkueessa pelasikin yksi hänen ensi kauden kärkihyökkääjistä, Jonathan Huberdeau.

― Gerard on ollut minulle mahtava valmentaja. Hän opetti minulle paljon, kun pelasin junioreissa. On mahtavaa, että hän tulee tänne juuri nyt. Minun täytyy työskennellä kovemmin ja hän pystyy auttamaan joukkueen muita pelaajia, Huberdeau kertoi nhl.comille kesäkuussa.

Panthers on kaikkea muuta kuin tähtipelaajilla vuorattu joukkue. Joukkueessa on nimenomaan tähtiainesta, mistä täytyy saada muokattua joukkueen runko vuosiksi eteenpäin ja tästä syystä Gallant palkattiin joukkueeseen.

Ensi kaudella Panthers hyökkää enemmän

Joukkueen toimitusjohtaja Dale Tallon painottikin, että oli tärkeää saada joukkueen valmentajaksi opettaja, sekä samalla joku joka saa kunnioitusta veteraanipelaajilta. Gallantilla on itselläänkin hieno peliura takana pitkälti Jacques Demersin valmentamasta Detroit Red Wingsistä, josta on peräisin hänen hyökkäävä pelitapansa.

― Tykkään tehdä maaleja. Haluaisin nähdä joukkueemme tekevän maaleja ja olla hyökkäyspainotteinen joukkue. Mutta kaikki tietävät, että pitää pelata hyvää puolustuspeliä. Kun katsoo tämän päivän NHL-joukkueita, kaikki pelaavat samalla pelityylillä. Kaikki on kiinni toteuttamisesta, kovasta työstä ja kilpailusta, kertoi Gallant nhl.comille kesäkuussa.

Maaleja joukkue tarvitseekin, sillä tehdyissä maaleissa joukkue oli koko sarjan häntäpäässä. Joukkueen paras pistemies oli Nick Bjugstad 16 maalilla ja 38 pisteellä, mikä on valovuosien päässä pistepörssin kärkipäästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle