Palaako Ruotsi jälleen ykköseksi?

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Ruotsi lähtee tämän vuotisiin MM-Kisoihin muutosten saattelemana. Joukkueesta vastaavat nyt Hardy Nilsson ja Anders Hedberg. Nilsson on tehnyt menestyksekästä työtä viime vuosina Djurgårdenissa ja yrittää siirtää sen nyt myös Tre Kronoriin. Hänellä on periaatteessa vain voitettavaa, koska Ruotsi pelasi Pietarissa viime vuonna huonosti ollen vasta seitsemäs.

Ruotsilla on nyt käytössään vahva joukkue jolla on kaikki mahdollisuudet menestyä ja ottaa Saksasta vaikka mitali. Se hyötyi NHL:n pudotuspeleistä karsiutuneista joukkueista vapautuneiden pelaajien muodossa mukavasti.

Maalivahdit

Ruotsilla on perinteisesti ollut aina hyvät maalivahdit käytössä. Suuri kiitos siitä kuuluu Edmontonin Tommy Salolle joka on aina pudotuspeleistä karsiuduttaan lähtenyt auttamaan kotimaataan kisoihin. Niin myös tänä vuonna. Salo on joukkueen selvä ykkös-maalivahti johon valmennusjohto ja muut pelaajat luottavat täysin. Jos Ruotsi meinaa päästä pitkälle pitää miehen olla kovassa kunnossa. Salo pelasi todella hyvän kauden Edmontonissa ja aikainen kauden loppuminen Oilersissa varmasti jätti paljon virtaa vielä Saksaankin.

Muut maalivahdit ovat joukkueella nuorempaa kalustoa. Djurgårdenissa mestaruuden torjunut Mikael Tellqvist on todennäköisesti toinen maalivahti Salon takana. Tellqvist on todella kovaa valuuttaa Toronton papereissa ja lähtö NHL:ään voi olla ajankohtainen koska vaan. Mies saa varmasti myös peliaikaa kisoissa, ainakin niissä peleissä missä Saloa päätetään huilauttaa.

Maalivahti-osasto on Ruotsilla takuu varmasti kunnossa.

Puolustus

Joukkueen puolustuksen johtaja on varmasti Vancouverin Mattias Öhlund. Mies on NHL:ssä kova tekijä ja kiekollisella osaamisellaan sekä varmalla pelillä yleensäkin tuo osaamista joukkueen alakertaan. Öhlund on erittäin hyvä varsinkin kiekollisena ja tulee varmasti saamaan vastuuta ylivoimassa.

Myös toinen NHL-ammattilainen Kim Johnsson on Ruotsille suuri vahvistus. Johnsson on parissa kaudessa New York Rangersin joukkueessa saanut jatkuvasti enemmän vastuuta ja on tulevaisuuden pelaajia. Valmennus-johto voi käyttää miestä monessa tilanteessa. Peliaikaa ja vastuuta on luvassa.

Elitserienin mestari joukkue Djurgårdenista lähtevät mukaan mestaruus maalin ampunut Daniel Tjärnqvist sekä lupaava Niklas Kronwall. Jokereissa kauden aloittanut Thomas Johansson on myös mahtunut kisa-joukkueeseen. Johanssonin alkukausi Suomessa ei ollut erikoinen, mutta AIK-siirron myötä peli parani. Mielenkiintoista nähdä miehen nykykunto Saksassa.

Kaiken kaikkiaan Ruotsilla on puolustus erittäin tasainen ja toimiva.

Hyökkäys

Ruotsin hyökkäyksestä löytyy kovia nimiä. Ensiksi esille nousevat tietysti Sedinin veljekset Henrik ja Daniel jotka tulevat nauttimaan suurta vastuuta hyökkäys päässä. Sedinit laitetaan varmasti samaan ketjuun jossa miehistä saa kaikkein eniten irti. Ylivoimaa he saavat pelata erittäin paljon.

Ottawan kapteeni Daniel Alfredsonilla on takanaan rikkonainen ja pettymykseen päättynyt NHL-kausi. Hänen lähtemisensä Saksan kisoihin on iso asia Ruotsin joukkueelle. Mies tuo kokemusta ja taitoa hyökkäykseen ja saa varmasti vastuuta.

Hyökkäyksestä löytyy myös muutama suuri lupaus. Timrån Henrik Zetterberg sekä Frölundan Kristian Huselius ovat nuoria mutta jo melko valmiita pelaajia. Mielenkiintoista nähdä miten pitkälle paukut riittävät kisoissa. Potentiaalia kavereilla ainakin riittää.

Luleåssa pelannut entinen NHL-mies Mikael Renberg on hyvässä kunnossa ja auttaa paljon henkilökohtaisella panoksellaan. Yksi monipuolisimmista pelaajista koko joukkueessa.

Joukkueesta löytyy myös valmentajan luottomiehiä Djurgårdenista. Andreas Salomonsson, Jimmie Ölvestad ja Mattias Tjärnqvist ovat kaikki olleet paljon käytettyjä varsinkin Ruotsin harjoittamassa ns. torpedo-kiekosssa joka on kuulemma kuitenkin muuttunut jonkin verran siitä mitä se alunperin oli. Edellä mainitut miehet ovat erinomaisia liikkumaan agressiivisesti ja karvaamaan kiekkoa vastustajalta. Jokainen joukkue tarvii tietyn määrän rooli-pelaajia.

Alkusarja

Ruotsi saa C-lohkossa vastaansa Ukrainan, USA:n sekä Latvian. Lohko ei välttämättä ole kovinkaan helppo, ainoastaan Ukraina on kevyempi vastustaja. Sille jää lohkossa auttamatta statistin rooli. USA on matkassa hyvällä ryhmällä ja se tulee olemaan vaikea vastustaja kenelle tahansa. Ruotsin ja Jenkkien ottelusta tulee varmasti tasainen vääntö. Latvia on taitava ja hyvin liikkuva joukkue joka antaa varmasti täyden vastuksen. Sillä on maalissa huippukunnossa NHL-kauden jäljiltä oleva Arturs Irbe jota ei ole helppo ohittaa. Latviaa vastaan Ruotsi saa varmasti pelata täysillä, muuten on yllätyksen mahdollisuus olemassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle