Päästääkö Islanders Michael Dal Collen muiden verkkoihin?

NHL / Artikkeli
Michael Dal Colle fysiikkatesteissä.
Kuva © Getty images
Kärkiviisikkoon perjantaiseen NHL-varaustilaisuuteen povattu Michael Dal Colle on valinta maalintekovoiman puutteesta kärsivälle joukkueelle.

Viikkoa ennen varaustilaisuutta 18-vuotta täyttäneellä Michael Dal Collella ja hänen tukijoukoillaan siintää edessään tärkeä ja koko perheelle hyvin merkityksellinen päivä. NHL-varaus on ollut Michaelin itsensä lisäksi suuri haave myös autistiselle isoveljelle sekä vaikean rintasyövän 2009 selättäneelle Wendy-äidille.

Kehityskäyrä osoittaa ylös

Vuoden 2012 OHL-varaustilaisuudessa seitsemäntenä kuulutettu ontariolainen pelasi vakuuttavan tulokaskauden junioriliigassa merkkautettuaan 48 (15+33) tehopistettä 63 ottelussaan Oshawa Generalssin riveissä. Tehotilaston näyttäessä myös mukavasti plussaa (+17), sai tulokaskausi arvoisensa kruunun, kun Dal Colle valittiin oikeutetusti liigan tulokkaiden ykköstähdistöön.

Kausi 2013-2014 olikin sitten aivan uudenlainen tarinansa. 97 (39+56) tehopistettä 67:ssä ottelussa tehtaillut Dal Colle voitti joukkueen sisäisen pistepörssin johdattaen Generalsin aina konferessifinaaleihin saakka. 12:sta pudotuspeliottelusta henkilökohtaiseksi saldoksi jäi lopulta 20 (8+12) tehopistettä. Samaisella kaudella Dal Colle nousi myös Kanadan juniorimaajoukkueeseen voittaen Ivan Hlinkan muistolle pelatun turnauksen.

Ratkaisuhaluinen ja -kykyinen Dal Colle on tuoreimmassa listauksessa listattu varaustilaisuuden viidenneksi lupaavimmaksi pelaajaksi.

Hyvin tarjoileva kokki

Dal Collella on äärimmäisen hyvä kyky luoda peliä ruokkimalla ketjukavareitaan, vedettyään ensin puolustajia itseensä. Sujuvasti myös keskushyökkääjänä pelaavalta laitahyökkääjältä luonnistuu puna- ja siniviivan ylitys myös luonnollisella ja ihailtavalla rauhallisuudella.

Koko varaustilaisuuden lupaavimman maalintekijän ehdoton ykkösase on kuitenkin laukaus. Terävästi pienestäkin tilastava lähtevän rannelaukauksen tie on viime vuosina löytänyt useasti vastustajan poikkipuiden väliin. Hyvänä kahdensuunnan-pelaajana valmentajat voivat huoletta käyttää Dal Collea myös ylivoimissa viivamiehenä.

Aivan NHL-huipputason pelaajaksi vaaditaan kuitenkin vielä lisää fysiikkaa taklausten antamiseksi ja vastaanottamiseksi. Myös kulmaväännöissä Dal Colle jää vielä liian usein vastustajansa jalkoihin menettäen kiekon.

Dal Colle ei suinkaan ole huono luistimalla, mutta työnsarkaa löytyy vielä myös luisteluvoimassa, mikäli hän mielii haalia itselleen supertähtiaseman taalajäiltä.

Dominointia Generals-riveissä.
Dominointia Generals-riveissä.
Kuva © Getty Images

Tarve ja tarjonta kohtaavat

Viidenneksi listattu vasen laitahyökkääjä ja viidentenä varaava, ykköskentän vasenta laitahyökkääjää metsästävä, New York Islanders kuulostaa poikkeuksellisen yksiselitteiseltä yhdistelmältä, mutta sitä se ei suinkaan NHL-maailmassa ole.

Ensi kaudelle iskukykyistä joukkuetta rakentava Islandersin toimitusjohtaja Garth Snow on tuonut julkisuudessa vahvasti esille haluaan vaihtaa seuran viidennen varausvuoron pelaajaan, joka auttaa joukkuetta välittömästi. Snow'n tiedetään hakevan ykkösketjuunsa John Tavaresin ja Kyle Okposon rinnalle istuvaa laitahyökkääjää.

Mikäli Islanders ei löydä sopivaa vastinetta varausvuorolleen, on Dal Collen osoite tulevalla kaudella hyvin todennäköisesti Brooklynissä.

Mikäli Snown onnistuu vaihtamaan varausvuoron mieleiseensä pelaajaan, saattaa Dal Colle valahtaa kuudentena varaavan Vancouver Canucsin tai kahdeksantena vuorossa olevan, suosikkijoukkueekseen mainitsemansa, Toronto Maple Leafsin haaviin.

Ellei Islanders saa varausvuorolleen kunnollista vastinetta, on seura tekemässä taas megaluokan munauksen päästäessään Dal Collen tasoisen pelaajan haavistaan, jolla on täydellinen potentiaali tulla 40:n maalin mieheksi NHL-tasolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle