Pääseekö Komarov Kuznetsovin ihon alle? − Seuraa heitä Suomi−Venäjä-kamppailussa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Leo Komarov on väläytellyt turnauksessa fyysistä puoltaan, mutta kiekollinen peli ei ole vakuuttanut.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomi päättää World Cupinsa torstai-iltana, kun se kohtaa lohkovaiheen päätöskamppailussaan Venäjän. Jatkoaika kokosi jälleen listan pelaajia, joita ottelussa kannattaa pitää silmällä.

Suomen jatkopaikka World Cupissa on jo mennyttä Leijonien kahden tappion ja Pohjois-Amerikan eilisen voiton myötä. Venäjä sen sijaan voi vielä ottaa paikan välierissä kaatamalla Leijonat.

Venäjällä on takanaan nyt tappio Ruotsille ja voitto Pohjois-Amerikasta.

Suomi ja Venäjä iskevät yhteen Toronto Air Canada Centressä torstaina kello 22 Suomen aikaa. Kiinnitä ottelussa huomiosi eritoten näihin pelaajiin:

Suomi

1. Teuvo Teräväinen

Hyppäsi viltistä mukaan Ruotsi-peliin. Toi nelosketjuun sen tarvitsemaa energiaa ja sähäkkyyttä, mutta tuhlasi pari loistavaa maalipaikkaa. Pirteä pelivire palkittiin ottelun loppupuolella, kun Lauri Marjamäki nosti Carolina Hurricanes -hyökkääjän kakkosketjuun Mikko Koivun ja Mikael Granlundin rinnalle. Joko Venäjän verkkoon uppoaa kuti sisäänkin?

2. Sami Vatanen

Suomen avausottelussa Pohjois-Amerikkaa vastaan Vatanen oli yllättävänkin puolustavassa roolissa, jonka hoiti kohtuullisen hyvin, mutta hukkasi toisaalta kiekkoja liikaa. Ruotsia vastaan Anaheim Ducksin puolustaja otti kontolleen kiekollisempaa vastuuta. Teki välillä rohkeita nousuja. Ruotsin voittomaali syntyi, kun tällaisen nousun aikana Vatanen menetti kiekon, ja Ruotsi iski vastaan.

Ylivoimalla homma ei toiminut odotetusti, vedot jäivät lähes poikkeuksetta ensimmäiseen mieheen ja syötöt lähtivät liian hitaasti. Venäjää vastaan Suomi tarvitsee huomattavasti virheettömämmän Vatasen.

3. Leo Komarov

Suomi tarvitsee joukkuepelaaja-Komarovin, joka saa vastustajan raivon partaalle, mutta säästyy itse jäähyiltä. Ruotsia vastaan Komarov otti typerääkin typerämmän jäähyn muutama minuutti ennen loppua, mikä vaikeutti Suomen loppukiriä huomattavasti. Vaarallinen syöksyminen vastustajan luistelulinjalle keräsi paljon kritiikkiä.

Kiekollinen peli ei ole Komarovilta ollut kummoista turnauksen aikana. Kiekot ovat hukkuneet kerta toisensa jälkeen, eikä ole ollut maskimiehen hommissa niin terävänä kuin yleensä. Kotikaukalossaan pelaavan "Leksan" on terästäydyttävä.

Venäjä:

1. Vladislav Namestnikov

Tampa Bay -hyökkääjä hyppäsi kokoonpanoon Pohjois-Amerikka-otteluun oltuaan viltissä Venäjän avausottelun. Onnistui hyvin ja iski myös tärkeän tasoitusosuman nuorten pohjoisamerikkalaisten verkkoon. Oli pirteä pörrääjä. Suomen on oltava hyökkääjän kanssa tarkkana.

2. Jevgeni Kuznetsov

Iski joukkueensa kolmannen maalin Pohjois-Amerikan verkkoon upealla laukauksellaan. Washington-hyökkääjän taidot ovat tiedossa, mutta paljon on jäänyt vielä World Cupissa piippuun. On menettänyt hermojaan mitättömistä asioista Venäjän aiemmissa otteluissa ja ottanut myös jäähyjä. Pääseekö Suomi Kuznetsovin ihon alle?

3. Aleksei Jemelin

Fyysinen Montreal-pakki on tarjoillut "lempeyttä" vastustajilleen myös World Cupissa. On jaloiltaankin yllättävän vikkelä, mutta kiekollinen osaaminen onkin sitten hyvin vajavaista. Suomen kannattaa paineistaa Jemeliniä ja pyrkiä riistoihin. Ja pysyä pois miehen taklausten alta.

Muutos klo 20:21: Pavel Datsjuk vaihdettu seurattavista pelaajista Vladislav Namestnikoviin, koska Datsjukin ilmoitettiin olevan sivussa illan Suomi-ottelusta loukkaantumisen takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle