Ovetškin ja Crosby kohtasivat kolmannen kerran aikuisten arvokisoissa − Crosby nousi ottelun herraksi

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Vain pelin jälkeisessä kättelyssä kapteenit olivat samalla viivalla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
World Cupin välierissä kohtasivat Kanada ja Venäjä, ja maidensa supertähdet Crosby ja Ovetškin pelasivat kolmannen kerran vastakkain aikuisten arvokisoissa. Crosby ja Kanada eivät antaneet Ovetškinin Venäjälle mahdollisuuksia.

Sukupolvensa supertähdet Sidney Crosby ja Aleksandr Ovetškin kamppailivat World Cupin ensimmäisessä välierässä. Aiemmat kohtaamiset Vancouverin olympialaisissa 2010 ja Tšekin MM-kisoissa 2015 päättyivät Kanadan voittoon. Crosby on mainituissa peleissä kerännyt tehot 1+1, Ovetškin taas on jäänyt pisteittä.

World Cupin välieräottelussa tahti pysyi samana. Crosby iski joukkueensa avausmaalin ja syötti Brad Marchandin tekemät tasoitus- ja voittomaalit. Samalla Crosby nousi yksin World Cupin pistepörssin kärkeen.

"Crosbyn isoin vahvuus on kärsivällisyys. Hän ei turhaudu kovista otteista."

Avausmaalissa Crosby riisti kiekon venäläispuolustajalta ja pääsi purjehtimaan vapaasti maalin eteen.

− Venäjä sai rännikiekon haltuunsa ja pelasi sen keskelle. Puolustaja taisi hieman luistella kiekosta ohi ja pääsin siihen väliin. Sitten minulla olikin maalin edessä tavallista enemmän aikaa, Crosby muisteli maaliaan.

Ketjukaveri Marchand hehkutti sentterinsä merkitystä joukkueelle.

− On kunnia päästä pelaamaan Crosbyn rinnalla. Hän rakensi tärkeät maalimme, vaikka ne merkittiinkin minulle.

Myös päävalmentaja Mike Babcock kehui joukkueen kapteenia.

− Crosbyn isoin vahvuus on kärsivällisyys. Hän ei turhaudu kovista otteista.

Ovetškin joutui taas pettymään Kanadaa vastaan.
Ovetškin joutui taas pettymään Kanadaa vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ovetškin ei noussut Crosbyn tasolle 

Ovetškinin anti joukkueelleen jäi ensimmäisten vaihtojen taklauksiin. Sittemmin Venäjän kapteeni katosi kuvasta sortuen surffailuun ja turhautumiseen. Kapteeni oli ottelun jälkeen kuitenkin tyytyväinen suoritukseensa.

− Yritin parhaani. Maalinteko ei aina ole tärkeintä, vaan se, että pelaa täysillä. Pelasimme kaikki sovitun pelisysteemin mukaan.

Siinä missä Crosby otti ratkaisupaikassa joukkueensa reppuselkään tehoilla 1+2, ei Ovetškinista ollut kannattelemaan Venäjää. Crosbylla on luonnollisesti parempi joukkue takanaan, mutta Ovetškininkin olisi pitänyt olla hyödyllisempi joukkueelleen.

"Yritin parhaani. Maalinteko ei aina ole tärkeintä, vaan se, että pelaa täysillä."

− He iskivät kaksi ensimmäistä maaliaan kiekonmenetyksistämme. Tällä tasolla ja huippupelaajia vastaan niihin ei ole varaa, kommentoi Ovetškin ottelun ratkaisua.

Peliaikaa Ovetškin sai lähes neljä minuuttia Crosbya enemmän. Huomionarvoista on kuitenkin se, että Crosbylle on merkitty kolme vaihtoa enemmän kuin Ovetškinille. Venäjän kapteeni pelasi keskimäärin lähes minuutin vaihtoja, mistä harvoin on joukkueelle hyötyä.

Vielä huolestuttavampaa on se, että Venäjän kapteeni ja kenties maailman paras maalintekijä laukoi ottelussa vain kerran − vaikka pelkästään ylivoimalla peliaikaa kertyi lähes viisi minuuttia.

− Ylivoimalla kokeilimme eri kuvioita. Tulosta emme valitettavasti saaneet, Ovetškin kommentoi pelin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle