Onko Latviaan menijöitä?

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kauden 2005-2006 Euro Hockey Tour päättyy poikkeuksellisesti vasta ensi viikonloppuna Ruotsiin. Turnaus on ajankohtansa takia luonnollisesti hyvä tilaisuus kokeilla ja hioa joukkuetta varsinaiseen päätapahtumaan, Latvian MM-kisoihin. Suomen mahdollisuudet EHT:n finaaliin ovat ohuet, mutta monella pelaajalla on näytönpaikka Latvian koneeseen ja se tuo varmasti lisävirtaa niin Leijonien, kuin muidenkin reisiin. Suomi on tällä hetkellä viisi pistettä Ruotsia perässä, joten pieni mahdollisuus finaaliinkin on olemassa. Se vaatii kuitenkin täydellistä onnistumista ja myös pari kappaa tuuria.

Tämän vuoden EHT:a johtaa aika selvästi Venäjä. Eroa toisena olevaan Ruotsiin on neljä pistettä. Ero Suomeen on kasvanut jo yhdeksään pisteeseen, joten Venäjää ei vapun finaalista pudota mikään. Yhtä varmasti Tsekki saa tyytyä pronssipeliin. Todennäköisimmältä vaihtoehdolta näyttää se, että tämän kevään EHT -finaalissa pelaavat Venäjä ja Ruotsi. Finaali ja pronssiottelu ovat viimeiset harjoituspelit ennen 5. toukokuuta alkavia MM-kisoja. Mielenkiintoista nähdä, miten pelaajat suhtautuvat turnaukseen, koska nyt poikkeuksellisesti myös näillä "harjoitusotteluilla" on kovempi painoarvo EHT:n myötä. Ajaako henkilökohtainen näyttöhalu joukkueen edelle, sen näemme viikon lopulla.

Kieltäytymisiä NHL:n suunnalta on tullut ja tulossa varmasti useita kaikkien maiden osalta. Pakka tuntuisi olevan sekaisin, tai ainakin hakusessa, vähän jokapuolella. Siksi saattaa olla, että tämän vuoden EHT:n finaalit pelataan poikkeuksellisen kovalla intensiteetillä. Euroopassa pelaavilla on mahdollisuus kokea todeksi kenties ainutkertainen unelma arvokisoista. Tämän lisäksi ainakin Suomella on monia kansainvälistä läpimurtoa odottavia nuoria pelaajia, joilla on juuri tänä keväänä se suuri mahdollisuus nousta otsikoihin ja ennen kaikkea päätyä kykyjenetsijöiden kirjoihin.

Suomen kohdalla tilanne on aika avoin, sillä suurimmat tähtemme tahkoaa rapakon takana tietä kohti Stanley Cupia. Sieltä ei siis ole välttämättä tulossa kovinkaan paljon apuja. Joten, nuoret herrat - tai klopit, pöytä on katettu, olkaa hyvä! Tarjolla olisi maittava kaksiviikkoinen menu, jos on nälkä. Myöskään veräjän suulla ei näyttäisi olevan selvää ykkösvaihtoehtoa. Kaikki ovat tänä keväänä aika lailla samalla viivalla, riippumatta siitä, jatkaako tähän mennessä mukana ollut kolmikko, vai tuleeko muutoksia. Ruotsin turnaus on paras ja ainoa kovan luokan näytönpaikka heille, ketkä ikinä tolppien väliin asettuvatkin. Tämä etenkin siksi, että jo tässä vaiheessa lienee hyvin todennäköistä, ettei NHL:stä ole tulossa tähänkään apua.

Edessä on siis mielenkiintoinen loppuviikko, sillä EHT:n lisäksi taistellaan pääsystä kauden huipennukseen. Tänä keväänä poikkeuksellisen moni "uusi pelaaja" on työntänyt lusikkansa valintasoppaan. Ja kuten sanottu, tämä on SE paikka näyttää pätevyytensä Latviaan, tämä on niistä se viimeinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle