Nurminen: ”Käsittämätön finaalisarja”

LIIGA / Artikkeli
Pasi Nurminen olisi kaivannut joukoiltaan ripauksen lisää rohkeutta.
Kuva © Aapo Mannelin
Pelicansin omistaja-jokapaikanhöylä Pasi Nurmisen ajatus oli hopeatunnelmissa kirkas: historiallinen saavutus on saavutettu, mutta nälkää jäi.

Lienee ennennäkemätön tilanne, että ratkaisevassa SM-finaaliottelussa toisen joukkueen maalivahtkaksikko koostuu juniori-ikäisistä nuorukaisista, joiden liigakokemus on ohut kuin paperi.

Eliittitorjuja Niko Hovisen lonkka puhutti kuukauden päivät. Kalkkiviivojen lähestyessä kyydistä putosi myös Joonas Kuusela.

– Hovinen on taistellut melkoisten vammojen kanssa. Kaikille, jotka sitä ovat kyselleet, voi sanoa että on äärettömän kova jätkä. En olisi itsekään pystynyt pelaamaan moisessa kunnossa mitä hän on vetänyt, maalivahtitehtaan tirehtööri Pasi Nurminen kertoi.

– Kuuselalle kävi köpösti viime pelissä. Jäi jyrän alle, ja niska on siinä kunnossa, ettei pää taivu. Naftaliinista kaivettiin Janne Juvonen, joka on harjoitellut aika pitkään meidän kanssa. Kova nuori mies.

Ei sentään NHL-veteraani Nurmisen kamoja kaivettu kaapista?

– No ei. Nämä mun pojat ovat parempia kuin minä. Aika aikaa kutakin.

”Vähän lisää rohkeutta”

Viisitoista minuuttia mestaruuden ratkeamisen jälkeen Nurminen, kuumana tunne-eläjänä tunnettu mies, oli rauhallinen, voipunut ja mietteliään oloinen. Pettynyt, mutta valonpilkahdus mielessään.

– Kyllähän se pettymys on päällimmäisenä. Olisi väärin olla tyytyväinen tähän, vaikka onkin meidän paras saavutus ikinä. Kyllä tästä nälkää jäi, Nurminen sanoi.

– Määrätyt jutut, jotka tulivat lopussa esille ja mihin me hävittiin... Ne kun korjaa, kuka tietää.

Siis mihin Pelicans hävisi? Nurminen huokaisee ja miettii vastauksen muotoilua hetken.

– Kyllä me olisi voitu vähän rohkeampia olla. Sanotaan lyhyesti niin.

Yleisöä finaalisarja ei taatusti jättänyt kylmäksi. Viihdettä, vauhtia, ryminää ja komeita maaleja riitti jokaiseen taistoon. Porua tuomareista heräsi vuoroin molemmissa leireissä, mutta urheilu ratkaisi. Huippuluokan draamaan ei jäänyt ikäviä säröjä.

– Käsittämätön finaalisarja. Monta peliä istutaan ensin jäähyaitiossa ja vedetään puoli tuntia erikoistilanteita. Sitten vedetään avointa hokia ja muuta. No, saipahan yleisö viihdettä, Nurminen sanoi.

Vielä kerran Nurminen kertasi myös positiivisia puolia siitä, että hän seurasi joukkueen otteita tällä kaudella katsomosta eikä vaihtoaitiosta käsin.

– Olen omaksunut hommani hyvin, ja aloitin minä viime kaudenkin katsomossa. Ei tässä sinänsä mitään uutta ole.

– Kuten sanoin, joitakin asioita pitää muuttaa. Ne näkee katsomosta tuolta ylhäältä aika hyvin. Pystyy seuraamaan yksilöitä ja omaksumaan myös määrätynlaista henkistä kapasiteettia näissä peleissä. Se on tärkeää tietoa.

Hopeamiehistö pääsee heti kauden päätyttyä lakisääteiselle lomalle. ”Nupe” ei.

– Pelaajia etsitään niin kuin varmasti kaikki muutkin jengit. Ja Nurminen lähtee pikapuolin maajoukkueeseen. Ei tässä hirveästi kerkeä pöly laskeutumaan, kun taas mennään.

» Lähetä palautetta toimitukselle