Nuorten SM-liiga: Valmentajan erikoinen ratkaisu varmisti Ilveksen sijoituksen

Muut Sarjat / Artikkeli
Joni Tuominen iski ottelun avausmaalin Kalle Kiviluoman selän taakse.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Ässät ja Ilves taistelivat Nuorten SM-liigan suorasta puolivälieräpaikasta runkosarjan päätösottelussaan. Ilves teki jännittävien vaiheiden jälkeen 4−3-voittomaalin tyhjään verkkoon.

Ässänuorten päävalmentaja Jere Härkälä teki rohkean ratkaisun jo noin kaksi puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä. Ässien maalille jo aiemmin vaihdettu Kasperi Kotkaniemi jäi aikalisän jälkeen vaihtoaitioon, ja patapaidat hakivat vimmatusti tasoitusta maalin takaa-ajoasemassa.

Valtteri Tammi onnistuikin maalinteossa, minkä jälkeen ässäveskari jäi edelleen vaihtoon. Ratkaisu ei ollut usein nähty, mutta perusteltavissa.

− En ole varmaan koskaan tasatilanteessa ottanut maalivahtia pois. Meidän tavoitteemme oli neljäs sija, joten oli täysin selvää, että yritämme vielä voittomaalia tällä tavalla. Saimme vielä pari paikkaakin siinä, totesi Härkälä.

Riski kostautui, ja Ville Nieminen pääsi syötönkatkon jälkeen niittamaan 3−4-vierasvoiton tyhjään maaliin.

Nuorten SM-liigan otteluille on hyvin tyypillistä, että kaikkea sattuu ja tapahtuu aika tiiviillä tahdilla. Tähän kaavaan sopi täydellisesti myös Ässien ja Ilveksen runkosarjan päätöskierroksen kohtaaminen.

− Pelasimme hyvän pelin, olen täysin luottavainen mahdollisuuksiimme. Ei ollut lopulta niin merkityksellistä, olemmeko viides vai kahdeksas, kun kerran neljäs sija karkasi, sanoi ässäkäskijä.

Ilveksen tehokolmikko Joona Ikonen - Topias Haapanen - Joona Koppanen hallitsi lopulta koko sarjan pistepörssiä. Kaikki pääsivät pisteille myös Porin-pelissä, ja Ikonen onnistui rikkomaan kaikkiaan 60 tehopisteen rajan.

Ässät aloittaa villi kortti -kierroksensa torstaina 9.3. HIFK:n vieraana, ja 10.3. pelataan Porissa. Ilves puolestaan käynnistää oman pudotuspelikeväänsä 16.3., ja vastus selviää myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle