Nuorten SM-liiga: Kotijoukkueet voittoihin ensimmäisissä puolivälieräotteluissa

Muut Sarjat / Artikkeli
Ilves kaatui Porissa Jesperi Kotkaniemen johdolla.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Espoossa aloitettiin A-nuorten puolivälierät, kun kotijoukkue Blues sai vieraakseen Rauman Lukon. Espoolaiset olivat parempia maalein 5–4 jatkoerän jälkeen ja johtavat täten puolivälieräsarjaa 1–0. Bluesin Aarne Talvitie iski ottelussa kypärätempun. Muut puolivälierät päättyivät Kärppien, Ässien ja HPK:n voittoihin. Ensi viikon tiistaina pelataan toiset osaottelut.

Ensimmäinen erä Bluesin ja Lukon välisessä puolivälieräottelussa eteni melko tasaisissa ja vauhdikkaissa merkeissä. Blues siirtyi ottelun ensiminuutilla 1−0-johtoon, kun pelikello oli kerennyt kulua ainoastaan neljäkymmentä sekuntia. Maalintekijä oli myös muutaman Mestis-ottelun Unitedin paidassa pelannut Valtteri Lipiäinen.

Erä eteni aika lailla päästä päähän, kotijoukkueen pienellä hallinnalla. Ensimmäisen kaksikymppisen aikana tuomittiin viisi kappaletta kahden minuutin rangaistuksia, joista kotijoukkue kärsi kaksi ja Lukko puolestaan kolme.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen Oskar Autio kirjautti kaksitoista torjuntaa ja toisessa päässä torjunut Lassi Lehtinen venyi kiekon tielle kuusi kertaa.

Toinen erä kului kotijoukkueen hallinnassa. Ensin Tatu Kanerva iski espoolaisten toisen osuman alivoimalla, kun toista erää oli kerennyt kulua vain neljä ja puoli minuuttia. Pari minuuttia myöhemmin vierailijat saivat hieman aihetta iloon, sillä raumalaisjoukkueen Jere Friberg kavensi Bluesin etumatkan yhden maalin päähän.

Ajassa 33.15 Bluesille tuomittiin rangaistuslaukaus, kun Aarne Talvitie pääsi läpiajoon ja sitä kautta maalintekoa yrittämään. Talvitie ei erehtynyt rangaistuslaukauksesta, vaan iski espoolaisten kolmannen osuman. Toisen erän loppuhetkillä Talvitie iski illan toisen osumansa ja Blues karkasi turvallisen tuntuiseen 4−1-johtoon. Tässä tilanteessa poistuttiin myös toiselle erätauolle. Autio torjui toisessa erässä kahdeksan kertaa, ja puolestaan Lehtinen torjui ainoastaan kaksi kertaa.

Kolmannen erän aluksi Lukko vaihtoi maalivahtia. Maalille luisteli Eero Korsi, joka torjui kolmannessa erässä kahdeksan kertaa, eikä yksikään kiekko päätynyt Lukko-maalivahdin selän taakse. Toisessa päässä Autio venyi kuusi kertaa kiekon tielle.

Raumalaisjoukkue aloitti vimmatun takaa-ajon, kun vierasjoukkue kavensi maalin päähän kahdeksan minuuttia ennen erän loppumista. Kavennusmaalin iski Matias Lainio. Lopulta Lukko haki tasoitusta ilman maalivahtia, mikä tuotti toivottua tulosta. Raumalaisjoukkueen tasoitusmaali nähtiin ajassa 59.43, maalintekijänä Eetu Koivistoinen, joka on voittanut A-nuorten Suomen mestaruuden juuri Bluesin paidassa. Luvassa siis jatkoerä.

Jatkoerää ei kerennyt kulua kauaa, kun Bluesin maalilaulu ryhtyi viidennen kerran soimaan harjoitushallissa. Digitaalit pysähtyivät aikaan 62.55, kun Talvitie viimeisteli illan kolmannen maalinsa ja teki täten kypärätempun. Talvitie pääsi yksin läpi ja Korsi Lukon maalilla oli täysin voimaton. Näin ollen espoolaiset ottivat ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Samat joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Raumalla ensi tiistaina. Espoossa pääsee seuraavan kerran seuraamaan A-nuorten pudotuspelejä ensi viikon perjantaina 16.3.2017, jolloin puolivälieräsarja on mahdollisesti myös ensimmäisen kerran katkolla.

Kotkaniemen veljekset Ilveksen turmiona

Ässät aloittivat omat puolivälieränsä kotona, kun vieraaksi matkusti Tampereen Ilves. Kotijoukkue oli parempi maalein 5-1. Porilaisten voiton takuumiehenä olivat maalissa torjunut Kasperi Kotkaniemi sekä hänen veljensä Jesperi Kotkaniemi, joka iski ottelussa kypärätempun.

Muista porilaisten maaleista vastasivat Juuso Ketola, joka siirsi kotijoukkueen 2−0-johtoon ensimmäisessä erässä sekä Erik Embrich. Embrich vastasi puolestaan Ässien kolmannesta osumasta. Ilveksen ainokaisen teki Joona Ikonen toisen erän alkuminuuteilla.

Seuraavan kerran samat joukkueet kohtaavat Tampereella ensi viikon tiistaina.

Kärpät isännän elkein varmaan voittoon

Oululaisryhmä kohtasi Raksilassa HIFK:n, joka jäi heti kättelyssä jalkoihin, sillä isännät karkasivat ensimmäisessä erässä turvalliseen 4−0-johtoon. Kärppäleiristä ensin maalin makuun pääsi Olli Rönkkö, kun pelikello näytti aikaa 2.10.

Vain puolitoista minuuttia myöhemmin kiekko löytyi toisen kerran helsinkiläisten maalista, toisesta maalista vastasi Niko Kuiri. Oululaisyleisö sai aihetta riemuun erän puolivälin tienoilla, kun Tuomas Vartiainen vei kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalle. Erän loppupuolella Vartiainen onnistui toistamiseen, mutta tällä kertaa ylivoimalla.

Vierasjoukkueen maaleista vastasivat Niklas Nordgren ja Juha Jääskä. Seuraavan kerran ottelun joukkueet kohtaavat 14.3.2017 Helsingissä.