Nuorten MM: Suomi varmaan voittoon Latviasta - Aaltonen loukkaantui

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Miro Aaltonen oli ottelun hahmo iskemällä kaksi maalia.
Kuva © Miro Pesonen
Suomi lähti otteluun Latviaa vastaan ennakkosuosikkina. Pikkuleijonat eivät heikompaan vastustajaan kompastuneet, vaan nappasivat voiton lukemin 5-1.

Suomi siirtyi johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Ville Pokka nousi omalta puolustusalueelta aina hyökkäyspäähän ja syötti maalin eteen. Sieltä Artturi Lehkonen ohjasi kiekon vastustamattomasti ohi Latvian maalia vartioineen Elvis Merzlikinsin.

Latvia tasoitti ottelun, kun peliä oli kulunut hivenen yli kahdeksan minuuttia. Latvian ensimmäinen kontrolloitu hyökkäys toi tulosta, kun Artus Kuzmenkovs pääsi maalin eteen ja ennakkoluulottomasti yritti siirtää kiekon maaliin. Lopulta Nikolojs Jelisejevsin ohjaama irtokiekko poukkasi maaliin.

Suomi aloitti ensimmäisen erän vahvasti ja peli oli aina Latvian maaliin asti täysin pikkuleijonien hallussa. Tasoitusmaalin jälkeen peli-ilme muuttui kuitenkin hieman uniseksi, kunnes Miro Aaltonen pääsi hieman yllättäen ohjaamaan Rasmus Ristolaisen laukauksen maaliin siirtäen Suomen 3-1-johtoon.

Ensimmäisen erän lopulla Edgars Kulda osui Markus Hännikäiseen ja tilannetta seuranneesta ylivoimasta Suomi iski jälleen. Ei kestänyt kauaakaan, kun Joel Armia syötti maalin takaa Aaltoselle. Aaltonen iski pelivälineen ylänurkkaan ja teki näin jo ottelun toisen maalinsa maalin kulmalta.

Rangaistusten sävyttämä toinen erä

Toisen erän alussa Miikka Salomäki ja Joel Armia ottivat turhat hyökkäyspään jäähyt ja Latvia sai paikan kaventaa pelin. Heidän ylivoimansa pyöri erinomaisesti ja joukkue sai useita hyviä laukauksia aikaiseksi. Maalia ei ylivoimista kuitenkaan syntynyt.

Latvian ylivoima aiheutti kuitenkin sen, että toisen erän avauspuolikkaalla peli pyöri paljon Suomen kenttäpuoliskolla. Suomen peli oli huolimatonta ja Latvia oli pariin otteeseen lähellä iskeä kiekon Joonas Korpisalon taakse.

Latvian ote kuitenkin kirposi kahteen rangaistukseen. Suomi ei erän ensimmäisellä ylivoimallaan vielä onnistunut, mutta Toms Andersonsin rangaistus osoittautui kohtalokkaaksi. Suomen neljännen maalin iski seitsemän minuuttia ennen erän loppua Markus Granlund terävällä laukauksella. Syötön maaliin antoi ottelun toisen pisteensä kerännyt Armia.

Pikkuleijonat kaunistelivat numeroita vielä erän lopuilla. Edgars Siksna ja Matti Lamberg ottivat jäähyt, ja tilannetta seuranneen aloituksen jälkeen Ristolainen iski kiekon häkkiin. Miro Aaltonen teki maaliin erinomaisen esityön voitettuaan aloituksen puhtaasti. Näin viimeiseen erään lähdettiin Suomen johtaessa numeroin 5-1.

Aaltoselle paha loukkaantuminen

Toisen erän viimeisillä sekunneilla ja kolmannen erän alussa nähtiin harvinaislaatuinen tilanne. Kummaltakin joukkueella oli kaksi pelaajaa jäähypenkillä, joten jäällä oli kummaltakin joukkueelta vain kolme pelaajaa. Lisämaaleja ei kuitenkaan tullut, vaikka kentällä oli paljon enemmän tilaa kuin yleensä.

Kolmannessa erässä kumpikaan joukkue ei kyennyt enää parhaimpaansa. Pelin tempo ei juuri pudonnut, mutta kummankin joukkueen otteista puuttui terävyys ottelun ratkettua jo kahden ensimmäisen erän aikana.

Suomen joukkue sai kolmannen erän alussa ikäviä uutisia, kun kaksi maalia iskenyt Aaltonen taittoi jalkansa. Tuskaisen näköisenä vaihtoaitioon mennyt hyökkääjä ei enää palannut jäälle kolmannessa erässä ja MTV3:n tietojen mukaan Blues-hyökkääjän nilkka on murtunut.

Suomi joutuu kovempaan testiin perjantaiaamuna, kun vastaan asettuu huomattavasti Latviaa kovempi Tšekki.