Nuoret ja nopeat hyökkääjät sekä Yhdysvaltojen että Suomen ase

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Viime kevään MM-kisoissa Larkin pelasi lähes piste per peli -tahdilla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaikka Yhdysvalloilla ja Suomella on kokoonpanossaan runsaasti kokemusta, ovat nuoret ja lupaavat pelaajat isossa roolissa. Jatkoajan kisatiimin jäsenet Lassi Seppä ja Juha Oinonen valitsivat joukkueiden ratkaisijat ja yllättäjät.

Yhdysvaltain ratkaisija: Dylan Larkin

Lassi Seppä: Larkin oli umpisurkean Detroit Red Wingsin kahdeksanneksi paras pistemies 32 pisteellään, jotka syntyivät 80 ottelussa. Nopeaudestaan tunnettu Larkin on NHL:ssäkin vaikea pideltävä, joten hän saa isossa kaukalossa vielä enemmän etua vikkelistä liikkeistään.

Larkin on pelannut urallaan kerran aiemminkin MM-kisoissa. Tuolloin kymmenessä ottelussa syntyi yhdeksän tehopistettä. Tehotilastokin oli kolme pykälää plussan puolella. 

Vaikka seurajoukkueessa pelit eivät ole sujuneet aivan nappiin, on Larkin silti maajoukkueessa pelatessaan onnistunut pisteiden teossa. 20-vuotias lahjakkuus edustaa parhaiten Yhdysvaltojen MM-kisapelaajatyyppiä − nuorta ja nälkäistä väkkärää.

Yhdysvaltain yllättäjä: Jordan Greenway

Lassi Seppä: En tiedä, voiko alle 20-vuotiaiden kisoissa yli piste per peli -tahdilla pelanneesta pelaajasta puhua täydellisenä yllättäjänä, mutta Greenway on sellainen pelaaja, joka kannattaa laittaa muistikirjaan isolla tussilla. 

Väkivahva hyökkääjä on myös taitava ja suoraviivainen. Hulppeat mitat kertovat siitä, että Greenway huomataan kaukalossa lähes väkisin. 196-senttinen ja 104-kiloinen nuorukainen on pelannut Bostonin yliopistojoukkueessa kaksi kautta. Hän on Minnesota Wildin toisen kierroksen varaus vuodelta 2015.

Aholla on iso vastuu Leijonien hyökkäystehoista.
Aholla on iso vastuu Leijonien hyökkäystehoista.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Suomen ratkaisija: Sebastian Aho

Juha Oinonen: Jäi viime keväänä Patrik Laineen ja NHL-vahvistusten varjoon, mutta tässä ryhmässä Aho on ykköshyökkääjä. Takana on erinomainen tulokaskausi NHL:ssä, ja rooli MM-miehistössä on sen mukainen.

Kiekon kanssa Aho on äärimmäisen älykäs ja luova, mutta 181-senttinen hyökkääjä pärjää hyvin myös puolustuspelissä ja kiekottomana.

Omien tehojen lisäksi nuoren hyökkääjän odotetaan herättävän horroksesta myös vanha tutkapari Jesse Puljujärvi. Aho on isossa roolissa myös ylivoiman pyörittäjänä.

Suomen yllättäjä: Julius Honka

Juha Oinonen: 21-vuotias Honka on puolustuksen ainoa NHL-vahvistus, mutta enimmäkseen taitavan puolustajan kausi sujui AHL:ssä. MM-debytantille on kuitenkin tarjolla vastuuta kärkiketjun takana ja ylivoiman viivamiehenä.

Sulavasti luisteleva Honka tukee aktiivisesti hyökkäyksiä ja rakentaa tilanteita hyvällä pelisilmällään. Puolustuspelissä pienikokoinen puolustaja saattaa olla ajoittain vaikeuksissa, mutta EHT:llä Hongan parina pelasi peruspuolustajien perikuva Atte Ohtamaa, joka tukee nuorukaista kokemuksellaan.

Leijonien hyökkäyskalusto on tasapaksu ja keskinkertainen, joten ylivoimapeli on tärkeä viimeistelymahdollisuus. Nuoruuden innolla pelaava Honka onkin Leijonien puolisalainen ase.

» Lähetä palautetta toimitukselle