Niinimaa pakkasi laukut, Nylander lämpenee

LIIGA / Artikkeli
Kärppien 5-1 –voitto Lukkoa vastaan oli tällä erää viimeinen ottelu, jossa joukkueen takalinjoilla hääri herra nimeltä Janne Niinimaa. Vain seitsemän ottelua riitti kuitenkin siihen, että Niinimaa pelasi itsensä kärppäfanien suosikiksi.

Janne Niinimaa pelasi Kärpissä tänä syksynä seitsemän ottelua, mutta ne riittivät todistamaan sen tosiasian, että kyseessä on todellinen ammattilainen. Jäälin jättiläinen iski näissä peleissä kaksi maalia ja antoi kuusi maaliin johtanutta syöttöä. SM-liigan puolustajien pistepörssissä Niinimaa löytyy sijalta seitsemän, vaikka muilla pakeilla on puolet enemmän pelejä pelattuna. Ei hassummin mieheltä, joka World Cupin tiimellyksessä ehdittiin leimata monenlaisiin kategorioihin.

- Janne toi meidän joukkueeseen juuri sen palasen, mitä me halusimmekin. Hän näytti esimerkkiä joukkueen nuoremmille pelaajille ja toi ryhmään aimo annoksen ammattilaisuutta, Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen toteaa.

Lukko-ottelun päätyttyä Raksilan yleisö antoi miehelle raikuvat ablodit.

- Myös koko joukkue kiitti häntä tästä ajasta, Jalonen mainitsi.

Niinimaan seuraava osoite tulee olemaan Pohjois-Amerikka, jossa hän pelaa alkutalven aikana Rob Blaken organisoimaa hyväntekeväisyyskiertuetta. NHL:n työsulun päättymiselle deadline tulee olemaan tammikuun viimeinen päivä. Mikäli koko kausi jää pelaamatta, voi hyvinkin olla mahdollista, että oululaisten sydämiin itsensä pelannut Niinimaa nähdään Kärppien paidassa jälleen kevätkaudella.

Nylander tulossa

Niinimaan ohella Kärpissä on myös toinen pelaaja, joka kiekkoilee SM-liigassa NHL:n työsulun takia. Suurella kohulla Kärppiin saapunut Michael Nylander on pelannut toistaiseksi kuusi ottelua, mutta joidenkin tahojen mielestä mies ei ole lunastanut niitä odotuksia, joita häneltä oli lupa odottaa. Harva on kuitenkin huomannut, että pistepörssissä seisovat lukemat 2+4=6, joten ruotsalainen on pelannut piste per ottelu – tahdissa siitäkin huolimatta, että huippukunto antaa vielä odottaa itseään.

- Nylander tulee pikkuhiljaa. Hän jaksaa jokaisessa ottelussa pelata pidempää vaihtoa kuin edellisessä pelissä. Täytyy olla kärsivällinen, sillä tässä on todella kovanluokan tekijä kyseessä, Kari Jalonen korostaa.

Nylanderin sopimuksen julkistamisen yhteydessä muualla Suomessa kuiskittiin siitä, että huippuluokan NHL-ammattilainen saattaa sotkea Kärppien ennestäänkin nimivahvan ryhmän yhteishenkeä. Jalonen on asiasta täysi eri mieltä.

- Micke on todellinen joukkuepelaaja isolla J:llä, joka ajattelee nimenomaan joukkueen etua. Hän edustaa juuri sitä ammattimaisuutta ja esimerkillisyyttä, mitä me tarvitsemmekin, Jalonen korostaa.

Kaksi viikkoa sitten Nylander arveli, että hän tulee olemaan huippukunnossa vasta, kun mennään marraskuun puolelle. Jalonen allekirjoittaa tämän lauseen.

- Parasta Mickeä ei olla vielä nähty. Uskon, että saamme hänestä vielä paljon enemmän irti tulevaisuudessa, Jalonen sanoo.

Michael Nylander on siis merkkauttanut kuudessa ottelussa kuusi tehopistettä. Jos hän keskenkuntoisena nakuttelee taululle pisteen ottelua kohden, niin mikä lieneekään tilanne marras-joulukuun vaihteessa?

Oli miten oli, niin Nylander on joka tapauksessa pelaaja, jota on ilo seurata. Väriläiskä, joita kotoinen SM-liiga tarvitsee. Täyteen höyryyn päästessään yli 600 NHL-ottelun keskushyökkääjä voi hyvikin esitellä samanlaista dominointia kuin kymmenisen vuotta sitten.

» Lähetä palautetta toimitukselle