NHL:n siirtotakaraja lähestyy - hulinat tiivistyvät

NHL / Artikkeli
Chris Stewartin asuinpaikka todennäköisesti vaihtuu seuraavan 12 tunnin kuluessa.
Kuva © Getty Images

NHL:n siirtoikkunan viimeiset päivät ovat olleet aktiivisempia kuin vuosiin. Isoja nimiä on jo siirtynyt ennen takarajapäivää aina Evander Kanesta Keith Yandleen. Tässä ei kuitenkaan suinkaan ole vielä kaikki.

Varmimpia pakkaamaan joutuvia pelaavia ovat Buffalo Sabresin voimahyökkääjä Chris Stewart sekä Edmonton Oilersin puolustaja Jeff Petry. Näiden pelaajien kohdalla olisi suorastaan ihme, mikäli kevät kuluisi heidän nykyisissä seuroissaan.

Myös tšekkihyökkääjä Martin Erat on Arizona Coyotesissa liipaisimella siirtyä lähempänä pudotuspelejä olevaan seuraan. Myös Eratin maanmies Zbynek Michalek nähnee kevään jossain muualla kuin Arizonan auringon alla. Coyotes on aloittanut uudelleenrakennusprojektinsa ryminällä, ja muidenkin kokeneiden pelaajien työpaikat ovat hyvinkin vaarassa siirtyä. Lauri Korpikoski saattaa myös joutua pakkaamaan laukkunsa.

Tšekeistä puhuttaessa myös New Jersey Devilsin Marek Zidlicky ja Martin Havlat ovat vahvasti siirtohuhujen kohteena. Pudotuspelimahdollisuutensa menettänyt joukkue kauppasi jo Jaromir Jagrin Floridaan, ja GM Lou Lamoriellolla on varmasti intressejä hankkia kokeneiden pelaajien kustannuksella palasia tulevaisuuden rakentamista varten.

Suomalaisittain mielenkiintoinen on myös San Jose Sharksin tilanne. Pudotuspelijunasta tippumassa oleva kalifornialaisjoukkue saattaa lyödä hanskat tiskiin ja alkaa rakentaa tulevaisuutta. Jos näin käy, voi maalivahti Antti Niemi olla yllättävän nopeastikin matkalla kohti uutta asuinpaikkaa.

Uudelleenrakennus saattaa olla alkamassa myös Torontossa. Maple Leafsissa on viimein herätty todellisuuteen siinä, että nykyisellä pelaajarungolla ei mestaruutta voiteta. Huhuissa ovat liikkuneet Morgan Riellyä lukuunottamatta kaikki seuran isot nimet Phil Kesseliä ja Dion Phaneufiä myöten. Myös Joffrey LupulTyler Bozak ja jopa Nazem Kadri joutuvat elämään deadline dayn epävarmuudessa mahdollista pelaajakauppaa odottaen.

Colorado Avalanchen keskushyökkääjä Ryan O'Reilly on ollut siirtohuhujen kohteena jo useana vuonna peräkkäin, eikä tämä kevät tee poikkeusta. Huhuissa on toisaalta ollut myös pitkä ja rahakas jatkosopimus Avalancheen.

Myöskään Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jackets ei ole säästynyt siirtospekulaatioilta. Lupaava hyökkääjä Cam Atkinsonia on viety huhuissa milloin New York Rangersiin, milloin Pittsburgh Penguinsiin. Hänen halpa sopimuksena ja korkea potentiaalinsa toisi Blue Jacketsille varmasti korkean palautuksen. Myös hyökkääjä Mark Letestua ja puolustaja James Wisniewskiä on väläytelty mahdollisina kaupantekopalasina.

Jokavuotisena spekuloinnin kohteena ovat myös Edmonton Oilersin nuoret hyökkääjätähdet. Monista korkeista varausnumeroista huolimatta Oilers ei ole onnistunut rakentamaan voittavaa runkoa. GM Craig MacTavish saattaakin olla valmis kauppaamaan jonkun kultapojistaan vahvistaakseen puolustus- tai maalivahtiosastoa. Todennäköisin siirtyvä pelaaja lienee taannoin nuorten MM-kisoissa ihastuttanut Jordan Eberle.

NHL:n siirtoikkuna sulkeutuu Suomen aikaa kello 22. Jatkoaika seuraa tiiviisti tapahtumia läpi maanantain.

» Lähetä palautetta toimitukselle