NHL:n huhtikuu toimittajien silmin

NHL / Artikkeli
Huhtikuuhun mahtui runkosarjan kiihkeät loppuratkaisut sekä kuuma pudotuspelien ensimmäinen kierros. Manhattanilla sekoiltiin sekä kentällä että vaihtopenkillä, Teemulta vaaditaan lisää maaleja ja lisäksi ennakoimme supertähtien välisiä voimasuhteita Crosby vastaan Ovetshkin.

Kuluvan kiekkokauden aikana Jatkoajan NHL-toimittajat ilmaisevat armoa antamattomat kommenttinsa joka kuukauden merkittävimpiin tapahtumiin. He pohtivat ketkä olivat kovimpia onnistujia ja missä suunnalla oli vielä peiliin katsomisen paikka.

Mikä joukkue on yllättänyt eniten huhtikuussa?

Miika Mänty: Pakko sanoa Anaheim Ducks, vaikka Anaheimin pudotuspelisarjan voittoa San Josesta osasi jotenkin aavistella. Silti Anaheimille oli kova juttu pudottaa runkosarjan ykkösjoukkue heti ensimmäisellä kierroksella. Ducks otti voittonsa vielä periaatteessa vain yhdellä hyvin hyökänneellä ketjulla.

Jussi Luokomaa: Olin yllättynyt siitä, kuinka vahvasti Carolina pelasi runkosarjan lopussa ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Hurricanes on pudotuspelien musta hevonen, koska joukkue on kuitenkin todella rutinoitunut.

Olli Pluuman: Chicago pelasi loistavan runkosarjan lopun ja jatkoi samalla tavalla pudotuspeleissä kaatamalla Flamesin yllättävänkin helposti. Näyttäisi siltä että nuorehko joukkue saattaa olla valmis yltämään isompiinkin yllätyksiin kevään edetessä.

Pahin pettymys joukkueista huhtikuussa?

Mänty: San Jose Sharks. Kun runkosarjan paras joukkue häviää ensimmäisellä kierroksella Läntisessä konferenssissa kahdeksanneksi tulleelle joukkueelle otteluvoitoin 2-4, niin onhan se seuralle valtava pettymys.

Luokomaa: Odotin St. Louisilta vahvempaa panosta pudotuspeleissä. Vaikka joukkue pelasi vahvasti tammikuun puolivälistä runkosarjan loppuun, niin valjut pleijarit pilasivat huhtikuun.

Pluuman: Pakko sanoa Flames. Jo runkosarjan loppu meni erittäin mollivoittoisesti eikä pudotuspelisarja Hawksia vastaan muuttanut tilannetta. Neljäs vuosi peräkkäin isoin toivein kauteen lähtenyt Calgary tyrmättiin ulos kekkereistä jo ensimmäisellä kierroksella. Luvassa isoja muutoksia organisaatioon kesän aikana.

Huhtikuun kuumin pelaaja?

Mänty: Roberto Luongo. Ensin Luongo torjui runkosarjan lopussa kolmessa viimeisessä ottelussa kaksi nollapeliä ja vei Vancouverin Luoteisen divisioonan voittoon. Sen jälkeen hän voitti kaikki neljä peliään St. Louisia vastaan pudotuspeleissä ja torjui noissakin yhden nollapelin. Luongon viimeisten seitsemän ottelun torjuntaprosentti on 97.7%.

Luokomaa: Ray Whitney. Pappa se vaan jaksaa. NHL:stä löytyy ehkä enemmän pisteitä tehneitä pelaajia, mutta Whitneyn suoritusvarmuus on ihailtavalla tasolla!

Pluuman: Bostonin Michael Ryder. Pelien kovetessa Ryder on viimein nostanut tasonsa sille asteelle mitä Bostonissa on jo kauan toivottu. Ryder oli tärkeässä asemassa Montreal-sarjassa kurittaen vanhaa seuraansa tärkeillä maaleillaan.

Pelaaja jolta odotat huomattavasti nähtyä enemmän?

Mänty: Kauttaan jatkavista pelaajista odotan tason nostoa Teemu Selänteeltä. San Josea vastaan Selänne teki kuudennessa pelissä vasta sarjan ensimmäisen maalinsa pelin ainoalla laukauksellaan. Tuo oli sopivasti sarjan voittomaali, mikä lisää maalin tärkeyttä, mutta Anaheim kaipaa mieheltä enemmän maaleja.

Luokomaa: Teemu Selänne. Suomalainen on ollut jotenkin kohmeessa viime aikoina. Alkaako ikä vihdosta viimein painaa? Se nähdään viimeistään Detroit-sarjassa.

Pluuman: Vaikka Vancouverin pelit ovatkin sujuneet aivan erinoimaisesti, niin Mats Sundinilta odotetaan huomattavasti nähtyä parempaa panosta. Toinen keneltä odotan suurempaa vastuunkantoa on Pittsburghin Jordan Staal. Hän oli viime kevään pudotuspeleissä huikean hyvä mutta ei ole vielä tänä keväänä noussut samalle tasolle.

Kuukauden kovin puheenaihe?

Mänty: San Jose Sharksin joka keväinen hyytyminen pudotuspeleissä. Vaikka runkosarjassa joukkue on ollut jo pitkään erittäin vahva, menestystä ei tule kauden tärkeimmällä hetkellä. Seurassa pitääkin ehkä miettiä kohta jonkinlaista uudelleen rakentamista.

Luokomaa: San Josen putoaminen jälleen pudotuspelien aikaisessa vaiheessa. Joe Thorntonilla alkaa olemaan melkoisen suuri pleijariluuserin leima otsassa.

Pluuman: New York Rangersin ympärillä vellonut sekasorto lähinnä Tortorellan ja Averyn ympärillä. Milloin Avery oli penkitettynä, ja toisinaan taas valmentaja sekoillut itsensä ulos. Nämä tapahtumat varmasti osaltaan vaikuttivat siihen ettei Rangers pystynyt iskemään Capitalsia laulukuoroon vaikka sarja oli jo yhdessä vaiheessa heidän käsissään.

Sidney Crosbyn Penguins ja Aleksandr Ovetshkinin Capitals kohtaavat toisella kierroksella. Kumpi supertähti johdattaa joukkonsa idän finaaliin?

Mänty: Sarjasta tulee erittäin mielenkiintoinen monessa mielessä ja veikkaan, että otteluparissa mennään vähintään kuuteen peliin. Washington oli parempi runkosarjassa, mutta toisaalta Pittsburghin kauden loppu on ollut uuden valmentajan Dan Bylsman alaisuudessa erinomainen.

Capitals kävi jo sillassa NY Rangersia vastaan ensimmäisellä kierroksella ja teki upean nousun 1-3 otteluvoittotilanteesta sarjan voittoon. Tuo voi poikia joko valtavan itseluottamuksen noston tai sitten väsymyksen, joka kostautuu jatkossa. Mielenkiintoista nähdä miten käy, mutta minun silmään Penguins vaikuttaa tällä hetkellä tasaisemmin pelaavalta joukkueelta, ja uskon siksi Crosbyn joukkoihin.

Luokomaa: Crosby ja Penguins. Molempien joukkueiden supertähdet (Semin/Ovetshkin ja Crosby/Malkin) pelaavat hyvän sarjan ja sulkevat toisensa pois. Homma siis ratkeaa maalivahteihin ja puolustukseen, jossa uskon pingviineillä olevan edun.

Pluuman: Laittaisin roponi likoomaan Sidneyn puolesta. Hänellä on laadukkaammat ja monipuolisemmat taustajoukot Pittsburghissa. Lisäksi Crosby on ollut pudotuspelien alusta saakka hyvässä vireessä toisin kuin ailahtelevasti esiintynyt Ovetshkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle